Actualitate

Președintele PNL Bistrița-Năsăud intervine în scandalul claselor de liceu: Rezolvare mai justă

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, spune că a avut o discuție cu inspectorul școlar general, Mihai Mureșan, în care i-a solicitat să identifice soluții pentru menținerea clasei de arhitectură de la Liceul de Arte ”Corneliu Baba” și a celei de muzică de la Liceul ”Tudor Jarda”.

Necesitatea reducerii claselor rezultase din înființarea de către ministrul Ecaterina Andronescu, acum 8 ani, a clasei 0, care funcționase în paralel cu clasa I, fără a fi prevăzută vreo variantă logică de preluare în licee a acelor elevi la finalul gimnaziului, afirmă în social media primarul municipiului Bistrița.

Liderul PNL Bistrița-Năsăud a făcut un apel către ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, să dispună reducerea, cu caracter excepțional, a numărului de elevi per clasă pentru anul școlar 2021-2022, această măsură permițând păstrarea unui număr mai mare de clase, cu afectarea mai mică a normelor didactice.

Ulterior, acesta a revenit și a precizat că, referitor la reducerea numărului unor clase de liceu despre care discutase cu conducerea ISJ pentru o altă abordare, ministrul Educației Sorin Câmpeanu i-a comunicat telefonic că situația din județul Bistrița-Năsăud va avea o rezolvare mai justă. Cel mai probabil, soluția identificată va fi cea prin care ar urma să se diminueze numărul elevilor din clase, a adăugat președintele PNL BN, menționând că important e să existe deschidere pentru probleme ce inițial par de nesurmontat.

11 comentarii

 • Reducerea claselor este de fapt reduceri de personal, trebuie dați afară salariași ca să se poată plăti pensiile speciale.

 • Lasă primare!!!! Sa fie clasede liceu cu 8 elevi!!!
  Numai ca unii sa nu fie nevoiți sa se relocheze!!!
  Bravo!! (!
  Ocupa-te de Bistrița, lasă gargara politica!!!
  Jumate de an aproape… De primărie și nu ai făcut nimic!!!! Fa ceva! Repara drumuri, baga canalizare, apa curenta, iluminat, electricitate… Din astea, lasă poveștile!!!!
  Nici pârtia, de care te ocupi asa de mult, nu ai fost în stare sa o deschizi măcar 2 zile cu toate ca amărâții aia de acolo fac zăpadă din Noiembrie!!
  Numai consilieri din pix ai facut

 • Deci, să mă ierte Dumnezeu, dar pentru porcăria asta PSD-ul ar trebui să stingă lumina la sediu și să poarte doliu un an! A fost la mintea cocoșului că se va ajunge în situația asta.

 • Atitudinea lui Turc este corecta. Solutia e reducerea numărului de elevi per clasa. Muresan a rămas repetent. Poate ca ar trebui să meargă în pensie.

 • Zoruletz, frustrarile tale eterne le stim, dar ne asteptam ca macar aritmetica elementara s-o stapanesti.
  Trei luni (nici macar trei) nu inseamna niciodata JUMATE DE AN APROAPE.
  Partia se deschide azi, cand s-a intarit zapada pe ea, iar aia cu iluminatul stii bine ca s-a mai rezolvat, chiar si provizoriu.
  Cat despre reparat de drumuri, n-a mai ramas nimic de facut, ca le-a asfaltat pe toate Niculae al tau! :))))))

  • pai poti sa sti ca Niculae a facut ceva…. pentru imagine, bla, bla, bla…. dar a facut… a asfaltat drumuri asfaltate, le-a reasfaltat… nu conteaza! Asta nu face nimic… in curand o sa fie 1 an si 0 barat!
   Nu mai aprinde luminitele macar pe centru… sunt acolo…ar mai atrage si ele cativa vizitatori pentru casutele alea care platesc chirie… eu nu am vazut iluminat… doar ca s-a laudat!!! am vazut in schimb numar crescut de angajati la Primarie!!!!
   Eu am fost si sunt de dreapta… dar atatat dezorganizare ca acum… nu am vazut niciodata, nici pe vremea raposatului Vasale Moldovan!!!! si ala a creat un cartier nu conteaza ca pentru el, ginere, fete…bla, bla, bla… macar l-a facut) si a facut sensuri giratorii!
   Pai daca PNL a fost in opozitie, trebuia sa monitorizeze primaria ca pe un sugar… sa faca auditurile lor propri, la primarie – cand au castigat, trebuiau sa stie exact ce au de facut!!!!!
   Sa nu vorbim de stalpii de iluminat de pe bulevard… amplasati in mijlocul trotuarului!!!! BUUUN, acum i-au mutat langa copaci micsorand spatiul destinat parcarii!!!
   Eu asa zic, ca nu exista nici o viziune, cred ca au fost luati chiar prin surprindere ca au castigat Primaria!!!! Orasul e posomorat de cateva luni, e sumbru, parca protesteaza in surdina!!! Cum e posibil ca cetateni ai Bistritei – municipiu resedinta de judet – sa se spele in lighean si sa se kake in fundul curtii, sa cumpere carute cu lemne de foc si sa nu-si permita un congelator sau un uscator de rufe ca le sare siguranta?????? Nu vorbesc de cartiere … vorbesc de casele din intravilanul muncipiului!!!!

  • Bah Zorro, Niculae a facut un bine ducand inapoi laptopul ”uitat” acasa la el.
   In rest, ce a facut?
   Nu a facut nimic concret ca sa fie evidentiat ca un vizionat. A asfaltat niste drumuri care orice padurar ar putea sa o faca, sa fim seriosi.

 • Domnilor.
  ” Sa sufere toti , la fel ” ….iata un slogan bolsevic, reinventat…dupa 30 de ani de democratie , cu asemenea sloganuri politice, vrem sa facem o societate bazata pe educatie si performanta ?
  1. S-au infiintat la comune ( Lechinta, Teaca, Feldru, Maieru , Prund… ) licee tehnologice care nu-si gasesc locul in piata muncii ; De ce nu se reseteaza, acestea daca nu au rezultate, ( cu meseriile cerute de piata muncii ) si sa se transforme in scoli profesionale …?
  2. De ce se accepta pana in prezent ” programul ” Abramburicai, ca clasele” zero” sa fie trecute la licee, cand au functionat ca clase pregatitoare la gradinite ?
  3. De ce se accepta ” profesori ” in sistemul de invatamant , care nu au, si nici nu-i intereseaza criteriile de performanta ale elevilor ?
  4. De ce nu se revine la programe scolare realiste, bazate pe manuale scolare, avizate de Academia Romana, la nivelul de cunoastere al elevilor ca sa inteleaga materiile predate ?
  5. Resetarea sistemului de invatamant trebuie sa aiba la baza criteriile de performanta ale elevilor cerute de societate, si nu criteriile de suferinta, deoarece scoala nu este ….biserica !
  Iata puncte de vedere ………

 • Onor domnul inspector general a spus că nu-l interesează performanțele și rezultatele!!! Lui trebuie să-i iasă numărul de clase!!! Incredibil! Am citit fraza de 2 ori, crezând că n-am văzut bine.

 • Interventia Președintelui PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, în scandalul claselor de liceu este corectă si necesară, dat fiind faptul că desfintarea unor clase la unele licee este lipsită de orice logică ducând indirect la „desfiintarea” profilului scolii respective. Un exemplu este cel de la Liceul de muzică ”Tudor Jarda” din Bistrita unde prin desfiintarea clasei de muzică dispare si profilul liceului. Adică va rămânea „liceu de muzică” fără muzică. Asemenea anomalii s-au petrecut in decursul timpului si cu profilul Liceului Tehnologic Agricol din Bistrita care a rămas fără profilul „Horticultură”, intr-un judet in care pomicultura ocupă un loc important in economia agrară. Samsarii imobiliari din fosta administratie locală PSD-istă atentează la la terenurile Liceului Tehnologic Agricol destinate loturilor didacrico-experimentale, după ce in anii trecuti au lăsat Statiunea Pomicola Bistriţa fără obiectul muncii, prin retrocedări dubioase, care au dus la decimarea drastică a suprafetelor cu livezile experimentale.
  Vezi: https://timponline.ro/cartierul-tinerilor-a-ramas-cu-500-de-loturi-pentru-case-cristian-niculae-nu-ma-las-si-voi-realiza-acest-proiect/

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS