Actualitate Recomandări

Primăria Bistrița accesează bani de la Ministerul Mediului pentru 15 stații de reîncărcare a vehiculelor electrice

Municipalitatea va depune cerere la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru finanțarea a 15 stații de reîncărcare a autovehiculelor electrice și hibrid plug-in în Bistrița, în cadrul ”Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic”.

În cadrul unei sesiuni de finanțare, suma maximă totală care poate fi acordată unui solicitant este de 3 milioane de lei.


Primăria Bistrița vrea să realizeze 15 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice cu câte două puncte de reîncărcare, alimentate de acelaşi punct de livrare din reţeaua publică de distribuţie, din care unul permite reîncărcarea multistandard în curent continuu, la o putere ≥ 50 kW, şi altul permite reîncărcarea în curent alternativ la o putere ≥ 22 kW a vehiculelor electrice. Staţia de reîncărcare va permite reîncărcarea simultană la puterile declarate. 

Cele 15 puncte din oraș unde ar putea fi amplasate stațiile de reîncărcare: stație de autobuz Viișoara, Parcul Industrial, Piața Independenței Nord, zona Casa Albă, zona Petru Maior, strada Zefirului, Piața Decebal, strada Gării (bloc 30), strada Rodnei (gară), strada Sucevei (bloc L10), strada Ursului, bloc Asirom, strada Colibiței, strada Grănicerilor, stație de autobuz Unirea.

Proiectul de hotărâre privind participarea municipalității la programul Ministerului Mediului este pe ordinea de zi a Consiliului Local Bistrița în ședința de miercuri.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS