Actualitate Recomandări

Calendarul evenimentelor dedicate tinerilor din Bistrița, organizate de Primărie și de școli

Direcția de Educație Turism din Primăria Bistrița are un buget de 655.000 de lei pentru acțiunile proprii pe care le va organiza anul acesta. Prima este chiar luna aceasta când se vrea organizarea Târgului de Dragobete și de Mărțișor, ocazie cu care vor fi ateliere online de desene şi colaje tematice, un concurs online cu tema „Iubește românește” (concursuri cu premii: de poezie, fotografie, cel mai frumos costum popular, obiceiuri și tradiții, etc.)

Iată lista evenimentelor pe care le va organiza Primăria Bistrița pentru tineri îndeosebi:

Dragobete24 februarie5.000târg de mărţişor, manifestări cultural artistice – ateliere online de desene şi colaje tematice. Concurs online cu tema „Iubește românește” (concursuri cu premii: de poezie, fotografie, cel mai frumos costum popular, obiceiuri și tradiții, etc.)
Ziua Tineretului2 mai50.000recitaluri, concerte, concursuri specifice etc.
Programul – Sport în Parciunie-septembrie23.000program de diverse activități sportive zilnice pentru sănătatea populației adulte, organizat cu instructori sportivi acreditați în Parcul Municipal Bistrița
2022-Anul European al Tineretuluipe parcursul anului100.000Organizarea de evenimente menite a marca anul 2022- Anul European al Tineretului (jocuri, concursuri, dezbateri, recitaluri, mese rotunde, seri tematice şi concerte, concursuri online cu tematică specifică, etc.)
Ziua Copilului – în colaborare cu CL Tineri, ISJ1 iunie70.000diverse concursuri pe tema „Lumea Copiilor” , premii și baloane pentru copiii din învăţământul preşcolar şi clasele primare din municipiu și localitățile componente, pictură pe față, personaje din lumea basmelor, desene pe asfalt, confetti, teatru de păpuși, pachete,spectacole, etc.
BIS- BIKE! – Ziua Națională a Bicicletei3 iunie10.000Ziua Națională a Bicicletei – programe şi manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social și sportiv, consacrate informării şi conştientizării beneficiilor oferite de mersul pe bicicletă. Demonstrații și concursuri de biciclete cu premii.
Vacanțe Activeiulie-septembrie10.000activități recreative destinate tuturor doritorilor la Ștrandul Municipal Codrișor, în Pădurea Schullerwald și Pădurea Codrișor (fotbal, volei, baschet, înot, diverse jocuri de societate, drumeții, picnic, concursuri cu premii, etc.)
Noaptea albă a Bisericii Evanghelice – 2022august10.000spectacole tematice şi activităţi de promovare a municipiului și a Bisericii Evanghelice (jocuri de lumini, jonglerii cu foc, proieții de film, etc.)
Festival NOSA – 1264 -Festival de cultură Urbană pentru tineri – ediţia a 12- aiunie-septembrie40.000Despre cultura urbană se cântă, se desenează, se creează. Activități destinate tinerilor, proiecții filme, ateliere, concerte muzică folk, rock, pop, graffiti, street dance, lectură în hamace, spuma party la Ștrandul Codrișor, etc.
„S’love” concurs de creaţie pentru elevi – ediţia a 14-aseptembrie-noiembrie7.000Dorinţa de a crea un cadru în care elevii pasionaţi de literatură să se poată exprima. Concurs literar şi de desene pentru elevii din învăţământul preuniversitar, workshop-uri, ateliere creative, întalniri cu scriitorii, etc. Tipărire broșură cu lucrările premiate.
Ziua Voluntarului5 decembrie10.000premierea profesorilor voluntari din cadrul Centrul Comunitar pentru Tineret și a celor mai activi voluntari din cadrul Consiliului Local al Tinerilor
Manifestări sărbatori de iarnădecembrie100.000„Orăşelul Copiilor”, cadouri oferite copiilor şi bătrânilor instituţionalizaţi, artificii, seară de colinde, etc.
Premiile anuale ale municipiului Bistrițadecembrie100.000premii oferite cetăţenilor care promovează imaginea municipiului Bistriţa în țară și în străinatate în diferite domenii: învățamânt, sport, știința și economie, cultură, diverse,
Consiliul Local al Tinerilorpe parcursul anului20.000training-uri, acţiuni de tineret, tipărirea de materiale promoţionale, campanii antidrog, stop bullying, stop cyberbullying, concursuri sportive, tabere tematice, campanii dedicate anului internațional al fructelor și al legumelor, etc.
Training-uri şi acţiuni realizate prin Centrul Comunitar pentru Tineretpe parcursul anului20.000cursuri de pregătire pentru examenele naţionale, activităţi de educaţie nonformală, campanii de informare pe diferite domenii, expoziţii foto, consiliere vocațională, mișcare pentru sănătate, „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor!”, campanii dedicate anului internațional al păcii și încrederii, etc.
Acţiuni comune cu oraşele partenere/ înfrăţite (tineret/ sport, etc.)pe parcursul anului40.000schimburi de tineri cu orașele înfrățite/partenere, diverse concursuri.
Taxe UCMR ADA, Asociaţia pt drepturi de autor a compozitorilor și OSIMpe parcursul anului10.000taxe drept de autor, taxe Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci

În afară de aceste activități, vor mai fi finanțate și activități pe care le organizează școlile din Bistrița.

Școala Gimnazială nr. 1

AprilieSărbători Pascale -Multiculturalitate în Bistrița500Ateliere de creație ornamente specifice Sărbătorilor Pascale. Se vor derula activități în care se vor realiza ornamente cu specific românesc cât și împrumutate de la etnicii germani și maghiari. Cu ajutorul farfuriilor de carton, vaselor de plastic, cartonului colorat, mărgelelor, bețișoarelor, etc., elevii vor realiza felicitări, coronițe, iepurași, ouă încondeiate, etc.
IunieLegendele Bistriței în culori800Concurs ce se va desfășura pe două secțiuni care se adresează ciclului primar.
Prima secțiune se adresează copiilor din clasa 0 și clasa I, care vor participa cu lucrări colorate puse la dispoziție din cartea de colorat „Colorează Bistrița”.
Secțiunea a doua se adresează elevilor din clasele II – IV, care vor realiza desene inspirate din istoria, legendele sau monumentele orașului Bistrița. Concursul se va finaliza cu premierea elevilor participanți. Se dorește reeditarea cărții „Colorează Bistrița” spre a fi dată copiilor ca premiu. Premii: acuarele, pensule, blocuri de desen, creioane colorate, pânze, șevalet, etc.
MaiGene 1, între trecut și viitor…. 6 decenii de calitate și performanță1.000Atelier în care elevii vor contribui la conceperea unei machete în vederea realizării unui panou cu scene semnificative din viața școlii de-a lungul timpului.
Materiale necesare: folie autocolantă, placă policarbonat, etc.
DecembrieCrăciunul -Multiculturalitate în Bistrița500Ateliere de creație ornamente specifice sărbătorilor de iarnă. Se vor derula activități în care se vor realiza ornamente cu specific românesc cât și împrumutate de la etnicii germani și maghiari. Se vor realiza felicitări, coronițe pentru uși, ornamente pentru masa de sărbătoare, decorațiuni pentru casă, etc.
Materiale necesare: farfurii de carton, vase de plastic, carton color, mărgele, bețișoare, adezivi, brad artificial, lumânări, aracet, panglici de mătase, etc

Școala Gimnazială ”Avram Iancu”

Aprilie„Târg de Paște”800Ateliere – cercuri de confecționat obiecte tradiționale.
Materiale specifice confecționării de ouă, iepurași, etc.
1 Iunie„1 Iunie, Ziua internațională a copilului„800Concursuri – desene pe asfalt, carnaval, confecționare măști, etc.cu tema „ Jocurile copilăriei”
Materiale consumabile – baloane, vopsele, acuarele, pensule, etc.
Decembrie„Vine, vine Moș Crăciun!”800Ateliere – cercuri de confecționat obiecte decorative pentru sărbătorile de iarnă.
Materiale specifice confecționării de globuri, ornamente de iarnă, etc.

Școala Gimnazială nr. 4 Bistrița

Mai1 Iunie – Celebrăm copilăria800Proiect al școlii în parteneriat cu asociația părinților.
Materiale necesare: confecționării unor decoruri pentru sărbătorirea evenimentului precum şi premii pentru elevi.
OctombrieToamna aurie800Activitate de creație plastică pentru toți elevii școlii.
Materiale necesare: pentru confecționarea de colaje, desene, ornamente pentru panourile școlii pe tema activității.
DecembrieCrăciunul – bucuria obiceiurilor tradiționale800Materiale necesare pentru confecționarea de decoraţiuni specifice evenimentului, lampioane, vopsele și instrumente de pictură, etc.

Școala Gimnazială ”Lucian Blaga”

Februarie„Sărbătoarea Dragobetelui”800Ateliere în care elevii vor confecționa mărțișoare din materiale reciclabile, desene și colaje pe care le vor expune.
Materiale necesare:hârtie cartonată colorată, forfeci, lipici, cutii de mărgele, diplome, tuburi cu sclipici, etc.
Iunie„Să nu uităm să fim copii !”800Carnavalul personajelor din poveste şi al personajelor literare, desene pe asfalt şi pe hârtie, face painting, jocurile copilăriei – coarda, ştafeta, elastic şi alte jocuri (materiale pentru realizarea atelierelor)
1.Carnavalul personajelor de poveste şi al personajelor literare- elevii vor întruchipa personaje de poveste sau personaje literare îndrăgite de ei fiind un carnaval pe clase.
2.Desene pe asfalt şi pe hârtie – elevii vor realiza desene cu personajele îndrăgite
3.Jocurile copilăriei – elevii participanţi vor sări coarda, vor juca elastic şi se vor juca diferite jocuri învăţate de ei sau vor juca diferite jocuri interactive pe clase
4.Face painting- elevii cu înclinații artistice vor organiza un stand pentru a face picturi pe faţă celorlalţi copii prezenţi la activitate. Îşi vor expune creaţia online într-un concurs „Cea mai frumoasă mască”.
Materiale necesare: cutii cretă colorată, ascuțitori, lipici, foarfece, hârtie colorată, pixuri, creioane, acuarele, penare, mingi, saci, sfoară, elastic, culori face painting, diploma de participare, etc.
OctombrieSub umbrela toamnei800Elevii vor desfășura diferite activități artistice și literare unde vor realiza desene, colaje, felicitări, machete, creații plastice, vor scrie poezii și compuneri dedicate anotimpului toamna. Activitățile se vor finaliza cu un colaj sub forma unei umbrele expus în incinta școlii.
Materiale necesare: hârtie colorată, carton, creioane colorate, creioane, radiere, lipici, capsatoare, decapsatoare, mărgeluțe, floricele, etc.
NoiembrieSunt un Avenger!800Elevii vor participa la un carnaval organizat în şcoală, la parada costumelor şi la concursul „ Cel mai iscusit supererou”. Elevii vor participa la confecţionarea de măşti, pictarea lor şi la realizarea de colaje reprezentative – Noi suntem supereroi
Se vor face diferite interpretări de rol pentru eroul îndrăgit.
Materiale necesare: : hârtie colorată, carton,cutii acuarele,pensule, ustensile de pictat, etc.

Școala Gimnazială nr. 7 Viișoara

FebruarieAtelier de mărțișor.800Confecțioarea de felicitări și mărțișoare pentru începutul primăverii.
Materiale consumabile: carton colorat, șnur mărțișoare, perforatoare decor, lipici, biluțe, paiete, culori acrilice, etc.
Mai-IunieLa mulți ani tuturor copiilor!800Activitate prin care se dorește marcarea zilei de 1 iunie, organizarea de jocuri și concursuri, activități prin care se dorește integrarea tuturor copiilor și creșterea coeziunii grupului prin respectarea măsurilor de prevenire a Sars Cov 2.
Materiale consumabile: cretă colorată, baloane, jocuri, etc.
OctombrieToamna bogată500Ateliere de creație cu tema „TOAMNA”
Materiale consumabile: carton color, culori acrilice, hârtie colorată, lipici solid, foarfeci, pensule diferite grosimi, etc.
Decembrie„Sosește Crăciunul”800Ateliere de creație cu tema sărbătorilor de iarnă.
Materiale consumabile:carton color, carioci, accesorii pentru decor felicitări, lipici, creioane colorate

Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”

AprilieDuetul videopoemelor2.500Un concurs de videopoeme între elevii Colegiului National „Liviu Rebreanu și Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”. Aceste poeme au ca punct de plecare operele autorilor pe care elevii le studiază în cadrul orelor de limba și literatura română. Elevii au ca sarcină transpunerea operelor studiate în scurte produse video (imagini, sunet, voce). Premii pentru elevii câștigători (diplome, stik de memorie cu videopoemele participante la concurs, cărți, etc.)

Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”

Aprilie – MaiAleg să fiu sănătos, ca să cresc frumos!2.000Scopul proiectului este adoptarea de către elevii grupului țintă a unui stil de viață sănătos care să aibă în vedere alimentația sănătoasă, activitatea fizică regulată și dezvoltarea personală.Vor fi activități în cadrul cărora vor fi implicați parteneri din comunitatea locală și națională ( reprezentanți ai hypermarketurilor locale, medic pediatru, nutriționist, consilier, chef bucătar, profesor de sport, animator, etc.)
Materiale necesare: jocuri Mindfulness pentru copii, alimentație și alimente sănătoase, set alimente de jucărie,etc.
Mai – IunieCartea în bookate1.500Proiectul își propune să:
– stimuleze elevii să colecteze, să proceseze și să recepteze informații și idei din o varietate de mesaje/texte scrise.
– să exprime opinii și sentimente prin adaptarea la situații de comunicare
– să-și gestioneze timpul alocat învățării și să monitorizeze progresul
Activități propuse în cadrul clubului de lectură:
– workshop-uri în cadrul cărora se discută cărțile propuse spre a fi citite, întâlniri cu scriitorii locali.
– workshop-uri de scriere creativă
– concurs cu premii
– vizionarea unui spectacol de teatru
Materiale necesare: mape, pixuri personalizate, agende, afișe, cărți, etc.
Mai – Iunie„O carte pe bicicletă”500Scopul activității este relaxarea dar și încurajarea implicării civice într-o acțiune care vizează incluziunea socială, munca în echipă și recunoașterea nevoilor celor de lângă noi.
Se dorește donarea unei cărți pentru o plimbare cu bicicleta în Păurea Schullerwald sau invers, prin oferirea unei plimbări cu bicicleta personală în schimbul unei cărți.
Se va utila biblioteca unei școli sau a unui copil defavorizat.
Materiale necesare: cărți, diplome, afișe, flayere, ecusoane, etc
Mai – Iunie„Valorile din jurul tău”800Activitățile desfășurate în cadrul acestor ateliere presupun realizarea de pliante, flyere, postere, afișe menite a face cunoscut orașul Bistrița. Vor fi organizate vânători de comori în scopul identificării monumentelor de valori din Bistrița.
Materiale necesare: hârtie colorată, acuarele tempera, pensule, markere, tricouri, carton, creioane colorate, etc.
Iulie – AugustFestivalul de book-trailere BOOVIE1.000Participarea festivalului de book-trailere BOOVIE presupune:
constituirea unei echipe de proiect, întâlniri în vederea discutării romanelor din concurs și alegerea romanului preferat, lecturarea romanelor din concurs, realizarea echipei de scenariu, deplasare în diverse locații pentru a filma scene, editatea / montajul video, etc.
Materiale necesare: afișe, cărți, agende, tricouri, soft prelucrare materiale video, etc.
Septembrie – OctombrieClub foto800Proiectul își propune să stimuleze elevilor percepția vizuală asupra lumii înconjurătoare și să evidențieze importanța imaginii în comunicare.
Activități: workshop-uri de fotografie, realizarea unor tablouri colaj pentru a completa expoziția „O istorie a școlii în imagini”, expoziție permanentă pe holul etajului 1.
Materiale necesare: tablouri pentru completarea expoziției școlii, o poveste a școlii în imagini, stikere, etc.

Colegiul Tehnic InfoEl

Mai„Eroul din familia/localitatea mea”1.000Concurs județean care se adresează elevilor din clasele gimnaziale și liceale și constă în elaborarea unui referat/lucrări de cercetare despre un erou din familia sau localitatea de domiciliu a elevilor sau părinților elevului, căzut în luptele din Primul sau al doilea Război Mondial, victimă a regimului comunist ori care s-a jertfit în răscoale sau revolte.
Se va desfășura pe 2 secțiuni, gimnaziu și liceu, pentru fiecare secțiune acordându-se premii și diplome de participare.
IunieInfoel citește
De 3 x C – Ce și Cât Citim?
1.000În cadrul acestei activități elevilor le vor fi împrumutate o parte din cărți de către școală pentru lectură iar cei mai buni cititori vor fi premiați cu câte un pachet de cărți.
Concursul va avea mai multe etape:
Etapa I – lansare proiect, prezentarea cărților și alegerea lor de către elevi
Etapa II – întâlniri săptămânale pentru schimb de cărți și impresii
Etapa III – întâlnire cu un autor, dezbatere pe marginea autorilor lecturați, impresii
Etapa IV – premierea elevilor cu cărți
Materiale necesare:carton, pixuri, carioci, stikere, etc. și cărți pentru premierea elevilor.
IunieRecunoștință pentru eroi400Cultivarea sentimentului patriotic în rândul elevilor, prin organizarea și desfășurarea unor activități de comemorare și cinstire a eroilor neamului.
Concursuri desfășurate on line cu ocazia Zilei Eroilor, Zilei Veteranilor de Război, Zilei Armatei și Zilei Naționale a României, acțiune de îngrijire a crucilor mormintelor eroilor, masă rotundă cu ocazia Zilei Eroilor.
-panglică tricoloră, markere negre, etc.

Liceul de Arte ”Corneliu Baba”

Mai – IunieMagister 20223.000Vernisaj online
1.film de prezentare – atestatul elevilor de la specializările arhitectură, arte ambientale, design
2.film de prezentare – atestatul alevilor de la specializările arte plastice şi arte decorative
Realizarea de afișe și a filmului de prezentare de către o firma de specialitate.
NoiembrieZilele liceului3.000Activități specifice liceului.
Realizarea de afișe, cataloage, film prezentare vernisaj online ,,Maestrul şi Ucenicii” de către o firma de specialitate.

Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”

FebruarieConcert de omagiere a compozitorului Tudor Jarda1.000Cheltuieli de organizare şi materiale (consumabile, publicitate, broşuri, tipărituri-materiale de promovare culturală, premierea elevilor merituoși).
Martie„Apărarea cetății”800Activitatea se va desfășura în curtea școlii. Pe principiul jocului „Țară, țară vrem ostași!” elevii își formează echipe (dacii și romanii) care cu ajutorul paharelor de plastic și a nisipului își construiesc cetăți (forme de nisip înșirate una lângă alta care vor fi luate la țintă cu mingea) iar din hârtie creponată brâu sau căciuli. La sfârșit elevii vor observa amestecul dintre ,,daci și romani”
Cheltuieli de organizare şi materiale consumabile: hârtie creponată, mingi, pahare plastic, cretă colorată, rechizite, etc.
MaiConcursul Naţional de Interpretare a Muzicii Româneşti, ediţia XXXVIII2.000Cheltuieli de organizare şi materiale (consumabile, publicitate, broşuri, tipărituri-materiale de promovare culturală).
IunieConcertul de sfârşit de an al Liceului de Muzică „Tudor Jarda”1.000Cheltuieli de organizare şi materiale (consumabile, publicitate, broşuri, tipărituri-materiale de promovare culturală, premierea elevilor merituoși).

Liceul cu Program Sportiv

Noiembrie„Hai la școală !”1.000Proiect destinat reducerii absenteismului şi abandonului şcolar. Activitatea principală va fi un concurs de postere pictate, desenate, etc. Posterele vor cuprinde un mesaj scris, desenat împotriva abandonului şcolar. Dacă situaţia pandemică permite se vor realiza ateliere de creaţie, respectându-se cerinţele igienico-sanitare de prevenţie a răspândirii SARS-COV-2. Organizatorii vor pune la dispoziţie materiale individuale fiecărui elev la masa de lucru, necesare pentru realizarea posterelor care vor cuprinde mesaje scrise, desene, decupaje, picturi,etc. În concursul final a concursului vor fi jurizate şi posterele realizate în şcolile din judeţ, partenere proiectului. Se vor acorda premii pentru pentru fiecare categorie. Va fi o categorie separată pentru elevii cu CES.
Profesorii însoţitori şi elevii vor primi diplomă de participare. Posterele vor fi expuse într-o expoziţie în sala festivă a liceului.
Materiale consumabile necesare pentru realizarea lucrărilor: acuarele, creioane colorate, carioci, foarfece, capsatoare, hârtie creponată, poster, lipici, bloc desen, etc.
Premii pentru câştigători: penare echipate, mape cu calculator, agende, seturi stilou, seturi pixuri, blocuri desen, caiete A4, diplome, etc.

Liceul Tehnologic Agricol

Mai – IunieGhid al meseriilor specifice domeniului agricol – meseriile rurale500Orientarea în carieră a tinerilor din județul Bistrița-Nasaud. Proiectul urmărește realizare unui ghid al meseriilor specifice domeniului agricol – meseriilor rurale. Ghid util pentru tinerii care doresc să facă o carieră în acest domeniu. Se dorește tehnoredactarea materialelor și tipărirea ghidului și a materialelor informative.
Materialele se vor distribuite atât online cât și fizic.
Mai – Iunie„Arbori pentru viitor”5001.Concurs regional care se va desfășura pe trei secțiuni:
a) spot publicitar
b) economie circulară
c) proiecte în folosul comunității
2. Ecologie și protecția mediului – conștientizarea tinerilor cu privire la importanța protejării mediului înconjurător
Activitățile proiectului au prevăzută și varianta online.
Materiale necesare: produse birotică,și diploma.
Mai – Iunie„Întinde mâna, prietene !”500Proiectul își propune organizarea de activități educative în vederea prevenirii și diminuării fenomenului de violență în rândul elevilor, consiliere și promovare a comportamentelor nonviolente. Activitățile proiectului cuprind o campanie caritabilă și un concurs județean la care vor participa elevi de gimnaziu și liceu.
Materiale necesare: produse birotică, organizare concurs, diplome, etc.

Liceul Tehnologic de Servicii

Iunie„Serbare câmpenească”2.000Activitatea are ca scop stimularea elevilor pentru învățare și dezvoltare profesională, formarea competențelor de lucru în echipă, dezvoltarea spiritului de competiție și fairplay și a creativității prin activități practice. Activitatea se va desfășura în Pădurea Schullerwald pe două secțiuni:
1.Concurs de preparate la ceaun unde vor participa grupe de elevi care împreună cu profesorul cordonator vor alege rețeta și o vor realiza în cadrul acestuia.
2.Concurs de împletituri unde vor participa grupe de elevi care vor realiza impletituri de păr.
Materiale necesare: ceaun, trepied pentru ceaun, linguri mari de lemn, pavilion grădină, planșete bucătărie de lemn, silicom, șorțuri bucătărie, etc.

Liceul Tehnologic Bistrița

Mai„Bistrița văzută prin ochii adolescenței”1.500Expoziție – concurs realizată cu lucrările elevilor (poezie, pictură, pirogravură, sculptură, gravură, colaj, etc).
Materiale necesare pentru pentru realizarea obiectelor expuse, precum și a procurării de aparate pentru pirogravură și gravură.

Liceul Teoretic Sanitar

Mai„Tineri pentru drepturile tinerilor”1.500Campanie de informare pentru drepturile tinerilor în Uniunea Europeană și concurs de proiecte media pe tema „Sunt un tânăr european și știu ce drepturi am”.
Materiale necesare: tricouri personalizate, insigne, pliante informare, diplome. Totodată se dorește premierea elevilor.

Centrul Județean de Excelență

MaiCome visit ecofriendly1.000Grupa de excelență limba engleză – redactarea unui material informativ ( broșură) despre efectele poluării și despre modalitățile de reducere a acesteia (metoda lichenilor ca bioindicatori, sfaturi practice pentru diminuarea efectelor poluării, stațiile de încărcare electrică, etc.)
Materialele vor fi redactate în limba română și engleză.
Realizarea unei broșuri
Mai-IunieClub de dezbateri academice500Grupa de excelență debate – activitate de organizare și participare la dezbateri demonstrative și concursuri regionale (Mega dezbatere Oradea, competiții Mega Image, etc.)
Materiale necesare: pixuri, diplome,etc.
Realizarea unei broșuri cu activitățile grupei de la diverse concursuri și demonstrații.
Mai – Iunie„Exerciții pentru…. suflet”1.000Grupa de excelență limba română liceu și limbi moderne
Pe parcursul anului proiectul își propune să promoveze creativitatea elevilor prin scrierea unor texte în care să fie surprinse emoțiile, aspirațiile și călătoriile spre orizonturi imaginare. La final aceste texte se vor materializa într-o carte tipărită.
Etichete

2 comentarii

  • Nu-i rău, are balta pește. Peste 650 000 lei, adică peste 130 000 euro cheltuiți pe una, alta. Clar e nevoie și de așa ceva, dar pt unele evenimente gen: marcarea Anului European al Tineretului prin recitaluri, mese rotunde (festive), dezbateri…să aloci 100 000 lei, în timp ce școlile au câte 800 de lei/eveniment, cred că-i cam mult, dar no, una-i să mănânci la cantină și alta-i să mănânci ca ,,domni”. No, numa zâc.

  • La sfârșit de an cu ce rămânem noi ca locuitori ai acestui oraș, în general, nu cazuri particulare? Rămânem cu ceva material, cu exemple de bună practică, mai culți, mai sănătoși, mai atletici? Banii aceștia investiții în terenuri de sport pentru toți copiii nu pentru cei care practică sportul de performanță, în spații de joacă pentru copii indemnandu-i astfel să socializeze prin activități afară nu online, ..etc.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS