Actualitate

Primăria Bistrița aduce la zi documentația ca să poată cumpăra și instala Alpine Coaster în Cocoș

O firmă din județul Bihor se va ocupa de actualizarea documentației tehnico-economice pentru obiectivul de investiţii ”Instalație de vară, tip Alpine Coaster” pe amplasamentul pârtiei de schi din Complexul Sportiv Polivalent Unirea.

Firma Resort Planning SRL va aduce la zi Studiul de fezabilitate pentru suma de 28.500 de lei, conform site-ului de licitații publice.


În luna ianuarie a acestui an, într-o conferință de presă, primarul Ioan Turc spunea că, în opinia sa, cumpărarea unei instalații de vară tip Alpine Coaster (foto cu caracter ilustrativ) pentru distracție pe timp de vară în zona Pârtiei Cocoș din Wodnerland, ar fi o investiție utilă.

”Ne gândim la un Alpine Coaster, am observat că încă există reticențe referitor la o asemenea investiție, dar eu plec de la faptul că avem deja investiții importante în zona Cocoș, discutăm de 8-9-10 milioane de euro, să vedem unde ajungem după plata tuturor dobânzilor, și aceste investiții trebuie să fie încorporate în investiiții noi pentru a avea utilitate. Iarna putem schia câteva săptămâni pe pârtia mare, dar cu o asemenea întrebuințare a pârtiei nu putem să ne gândim la o amortizare, de aceea avem obligația să gândim alte investiții. În plus, este interesul uriaș pe care îl oamenii pentru acest gen de petrecere a timpului liber. Sunt foarte puține în țară, în Europa. În pofida unor reticențe, inițiez realizarea acestui proiect, am încredere că o sanie de vară va da satisfacție oamenilor din Bistrița, sunt mulți care simt nevoia de adrenalină, va aduce în Bistrița oameni din regiune și va alimenta bugetul, pentru că avem nevoie și de bani, nu doar de cheltuieli”, a declarat Ioan Turc.

24 comentarii

 • Domnule primar, în primul rând Academia de DownHill Durabil (ADHD BN) vă mulțumește pentru că ați instalat suporți de biciclete pe fiecare scaun. DAR ați anunțat că în timpul vacanței telescaunul va funcționa zilnic intre orele 9-21, iar în realitate funcționează doar sâmbătă și duminică între orele 12-20. Cu instalația oprită sigur nu se amortizează niciodată.

  • Bani aruncați în continuare pe dealul cu alunecări de teren. Investiți făcute doar pentru a masca eșecul altor investiți: Traseele de monting bike au fost făcute pentru a masca eșecul pârtie de schi iar alpin coasterul să vrea să fie făcut pentru a masca eșecul traseelor de monting bike și așa în continuare : Din greșală în greșală spre victoria finală .
   Instalația de telescaun nu funcționează toată săptămâna fiindcă nu este rentabilă, petru 2 poate 4 bicicliști consumă enor de mult față de cât se încasează.

  • Acum la dat pe derdelus i se spune ,,Academie”?Academie de dat pe deal in jos durabil?Niste fonduri de la guvern si primarie nu vreti voi bă baietzi akademicieni?

  • Da, plătim și noi, prin impozitele și taxele noastre și ale părinților noștri. La fel cum plătim și iluminatul public de pe strada ta, deși nu călcăm niciodată pe acolo.

  • Nici noi nu calcam in haznaua ta si nici nu vrem la troaca pe care vrei sa o umpli din pomeni.

 • Instalația de telescaun trebuie demontată și vândută până ce nu se uzează de tot fizic și moral și până ce mai poate fi găsi vreun fraier care să o cumpere. Asta pentru a recupera ceva din pierderi în loc să îmulțești exponețial pierderile actuale.
  Cei din primărie risipesc banii și îndatorează Bistrițenii că doar nu dau din banii lor.

  • Instalția de telescaun ar putea fi mutată foarte bine în Munți Rodnei unde ar fi rentabilă și unde mulți Bistrițeni s-ar putea bucura de natură și de un aer curat.

 • Cel mai bine voi care comentați fără a avea nicio treabă cu sportul, să rămâneți în continuare pe canapeaua voastră la Netflix iar pe weekend să mergeți cu mașina până în centru să radeți o ceafă de porc și niște beri. Nici fântânile arteziene nu sunt rentabile, dar de aia funcționează. Înfine, chiar nu are rost să discutăm pe această temă. Vă invităm duminică pe pista de pe Cocoș la FlowRide6, etapa din Campionatul Național de DownHill. Asta ca să vedeți și voi că acest bikepark deja ne-a pus pe harta ciclismului.

  • Da te tu pe deal in jos si pune ti pe usa ca esti akademician.Fa ti afacerile pe banii tai .Deja e prea mult .Primaria trebuie sa sustina sportul de masa nu pe cativa care se dau elitisti. Nu sunteti ba elitisti .Doar niste amarati cu impresii.

  • Ce înțelegi prin sportul de masă? Fotbalul? Banii pompați în Gloria Bistrița? Piscina olimpică? Traseele de ciclism și parcul de aventură sunt FULL de fiecare dată când funcționează telescaunul. Cea mai bună investiție, mulțumim dle primar, aveți votul tuturor bicicliștilor!

  • Instalatia de telescaun poate fi mutată mai aproape pe Heniu acolo sunt condiții bune și ar deveni astfel rentabilă și Bistritenii ar ajunge ușor acolo.

  • Pentru ADHDBN și primarul , Am o întrebare de bun simț înainte de a fi amenajate traseele de downhill au fost făcute pe aceste trasee vreun studiu geofizic , ceva sondări și o prognoză cu ce se va întâmpla cu dealul în timp după realizarea acestor trasee ? Tinând cont că dealul Cocoșul este un deal de șisturi deja afectat de lucrările aiurea care sau făcut până acum.

  • Gloria Bistrita nu tine de sport de masa.E vorba de miscare fizica pentru toti copii.Ce faci tu e doar pentru o mica parte .Faceti sporturile costisitoare pe banii vostri pomanagiilor.Tot cu mana intinsa la banii publici sa va simtiti cativa bine.Cautati sponsori ,cumparati teren si apoi pe banii vostri puteti sa va spuneti academicieni.

  • Alex, asta era de știut. Pe mine mă surprinde, chiar mă șochează, că vajnicii anti-orice chiar au crezut că am o academie de downhill durabil (ce o mai fi și aia), am pus numele intenționat să fie inițialele ADHD (attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) și lumea m-a și luat la rost că primesc bani de la stat, de la primărie, de la Soros, noaptea minții cât de credulă e lumea, cu câtă ură vorbesc de bicicliști, de parcă noi am fi tot răul din lume. Am biciclete, am și mașină, mă dau cu un MTB pe trasee montane la nivel de amator, dar cam atât, de la acest hobby și până la academie (lol) care să încaseze bani e cale lungă. Cred însă sincer că investițiile de pe Cocoș merg în direcție bună, orice investiție e bună dacă scoate tineretul din case și îi ține departe de telefoane, droguri, băutură.

  • Emigrati voi ba wokerilor leftarzi.Sa va faceti un cotet impreuna ,,fundasii” ,astia cu ciorapi colorati pana genunchi sa va dati cu trotinetele sa fiti voi intre voi si sa va inmultiti ca gainile .Cotețul sa l numiti akademie.Dupa capul vostru orice cotet se poate numi academie.Am crezut ca sunteti doar smekeri .Dar sunteti si dobitoci fanatici.

 • În vara asta am fost și eu în vreo două sâmbete pe Cocoșu când funcționa telescaunul. Întradevăr erau doi bicicliști acolo în schimb Adventura Parc era absolut pustiu.
  Este necesar ca Primăria să concetreze pe terminarea pistelor de biciclete deja începute în oraș că imediat va veni termenul în care ar fi trebuit să fie finalizate și iar se vor face de tot cacao ca întodeauna.
  https://timponline.ro/turul-romaniei-ajunge-la-bistrita-etape-cu-sosire-si-pornire-din-oras-competitii-dedicate-copiilor/

 • Mizeria primarului drujba ajunge la cote alarmante , si este preluata de actuala administratie care se lasa prostita, insa va deconta alegerile din 2024.
  Numa adrenalina au in cap romanii in loc sa marga la capalit sau sa isi caute cate un serviciu platit.
  De unde mama zmaului aveti bani sa va dati pe sania de vara /
  Vai de parintii vostrii care va dau banii de medicamente.

 • „Stimabilul” „domn” Turc, fost mare șăf la stat, tăietor de frunză la câini și actualmente manager al Caracalului de Ardeal, bun gospodar și fin administrator, continuă „fastuoasa” muncă derulată de predecesorul său Crețu, respectiv tocarea banului public în tot felul de fantasmagorii și proiecte „inovative”, care sunt incapabile să aducă o îmbunătățire reală vieții cetățenilor. Acest domn, pe care nu l-am votat și mă felicit, în campania electorală promitea adevărate minuni, proiecte care mai de care mai interesante și fastuoase, după doi ani de mandat, care se împlinesc îndată, în dreptul realizărilor stă un imens nimic. Pentru că unele cârpeli de străzi, o tualetare de copaci sau condusul trenulețului Thomas ălea, îmi pare rău, nu pot fi trecute la realizări, ci, în cel mai bun caz, la categoria de PR. Sau, oare ce să înțelegem? omul știe că e suficient să apari toată ziua în presă cu declarații și cu veșnica, nu pomenire, ci „o să facem”, iar prostănacii de votanți vor fi excitați și vor mai pune odată botul? Așa se întâmplă de 32 de ani, iar mentalitatea românului nu se schimbă, ci doar se perpetuează. Arta nebuniei: să faci de fiecare dată același lucru, dar să aștepți ca rezultatele să fie altele. Asta este România, țara nebunilor, cotropită de impostori, politruci, corupți, plagiatori și secreții umane ce-și spun oameni. Nu am nimic personal cu stimabilul domn, dar Neluțu Turc este încă unul dintre acei inși ce au frecat-o numai în sistemul public, fără a genera ceva notabil până acuma pentru societate, dar care a fost cocoțat într-o poziție unde trebuie să fii activ, să posezi viziune, să dai dovadă de pricepere și expertiză, multă, multă, multă muncă și dedicație totală interesului public și nu interesului partidului sau grupărilor de interese. Paradoxal, cetățeanul l-a pus în funcție și nu partidul, mergând pe ideea că rezultatul se decide la urne și nu în alte locuri. Știm noi unde! Deci, încă o țeapă luată de municipiu, țeapă pe care România o ia de vreo 33 de ani! Trăiască fsn! Până acuma eram furați cu rândul de cele două hoituri politice, acuma, cu oblăduirea coruptului de la Cotroceni, șarlatan destoinic, suntem furați la două mâini! Tristă soartă, blestemat popor!

 • Un proiect mostenit de la dnl. Cretu. Pana la urma orice utilitatea pentru lift, alta de cit iarna sau demolare este binevenita, daca finantarea este pe picioare solide.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS