Actualitate

Primăria Bistrița cumpără teren în Subcetate. Care este motivul și cât costă

În 2010, Consiliul Local Bistrița a aprobat Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Amenajare străzi, trotuare, parcaje şi alei în zona locuinţelor sociale din ansamblul de locuinţe Subcetate” – etapa III”, care prevede sistematizarea pe orizontală a terenului din ansamblul de locuinţe colective din zona Subcetate.

Pentru realizarea unei străzi cu două benzi şi parcări în zona celor trei blocuri sociale este necesară achiziţia unei suprafeţe de teren, proprietate privată, explică municipalitatea.

Actualul proprietar, Fundaţia Gamaliel Bistriţa, a fost de acord cu dezmembrarea terenului în două parcele, dintre care una în suprafaţă de 901 mp, afectată de realizarea obiectivului menţiona. Reprezentanţii Fundaţiei Gamaliel au comunicat acordul pentru vânzarea acestei suprafeţe de teren, neîmprejmuită și liberă de sarcini.

În vederea achiziţiei acestui teren, în bugetul local au fost cuprinse sumele necesare. A fost întocmit un raport de evaluare a terenului, valoarea de piață estimată fiind de 25.189 euro, echivalentul a 115.000 lei, fără TVA, respectiv 27,90 euro/mp.

Reprezentantul fundaţiei a fost invitat în data de 12.06.2017 să negocieze cu comisia constituită în acest sens preţul de vânzare al terenului în suprafață de 901 mp, negocierile neajungând la niciun consens. În data de 13.06.2017, la solicitarea proprietarului, a avut loc o altă negociere, urmare căreia s-a stabilit preţul de cumpărare în sumă de 113.806,93 lei respectiv 24.950 euro calculat la cursul valutar din data de 13.06.2017, la care se adaugă TVA, adică 27,69 euro/mp. Plata preţului negociat se va face în lei, în termen de 90 zile de la data încheierii contractului de vânzare.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.