Social

Primăria Bistrița va plăti de acum utilitățile pentru Așezământul ”Sf. Vasile cel Mare”

Primăria Bistrița va plăti de acum din bani publici cheltuielile cu utilitățile la Așezământul religios ”Sfântul Vasile cel Mare” din proximitatea Căminului pentru persoane vârstnice după ce Consiliul Local a aprobat cu 15 voturi ”pentru” propunerea primarului Ioan Turc de preluare a imobilului în administrarea municipalității.

”Așezământul religios Sfântul Vasile cel Mare este gândit, din capul locului, să deservească azilul pentru persoane vârstnice. De aceea a fost amenajat în proximitatea azilului care este al Primăriei Bistrița. Preotul paroh (Sorin Moldovan – n.r.) a făcut o solicitare ca pe timpul iernii cheltuielile cu încălzirea să fie preluate de către municipalitate, lucru cu care am fost de acord. Nu facem nimic altceva decât să ne aliniem opticii inițiale”, a explicat primarul în ultima ședință a Consiliului Local, răspunzând criticilor pe care secretarul general al municipiului le-a adus proiectului.

În motivarea scrisă, Primăria Bistrița a explicat că ”un aspect important al îngrijirii persoanelor vârstnice îl reprezintă consilierea spirituală a persoanelor cazate în Căminul Pentru Persoane Vârstnice Bistrița, structură care face parte din cadrul Direcției de Asistență Socială Bistrița. În acest sens, prin grija Protopopiatului Ortodox Român Bistrița, persoanele vârstnice rezidente în cămin beneficiază de tot programul liturgic al Bisericii Ortodoxe Române (Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie alături de cele 7 Sfinte Taine, Slujbe și Ierurgii, etc.), serviciul spiritual fiind asigurat zilnic persoanelor autonome și semidependente internate în Căminul pentru Persoane Vârstnice prin prezența preotului în incinta Așezământului Religios ”Sf. Vasile cel Mare” Bistrița, situat în vecinătate sau, după caz, în incinta Căminului pentru persoane vârstnice”.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a acestei activităţi, administrația locală a propus încheierea unui contract de administrare, pe o perioadă de 10 ani, între municipiul Bistriţa şi Protopopiatul Ortodox Român în calitate de proprietar al imobilului situat in vecinătatea Căminului pentru persoane vârstnice, strada M.Kogălniceanu nr.23, unde se desfăşoară activitatea Așezământului Religios ”Sf. Vasile cel Mare” Bistrița.

Protopopiatul Ortodox Român Bistrița, prin Așezământul Religios Sf. Vasile cel Mare, va asigura consiliere spirituală pentru rezidenții din Căminul pentru Persoane Vârstnice, va preda administratorului imobilul menţionat, va sprijini prin toate mijloacele de care dispune activităţile cu caracter spiritual religios organizate de Municipiul Bistrița, iar Municipiul Bistrița va prelua în administrare imobilul şi va asigura finanţarea cheltuielilor cu utilitățile pentru imobilul în care îşi desfăşoară activitatea Așezământul Religios Sfântul Vasile cel Mare, pe baza documentelor justificative (facturile emise de deținătorii de utilități).

Părţile vor putea conveni atât prelungirea termenului cât şi orice alte modificări ale contractului, prin încheierea de acte adiţionale. Municipiul Bistriţa îşi rezervă dreptul de a denunţa unilateral contractul dacă interesul public o impune.

6 comentarii

 • O MARE SMECHERIE! LOCASUL RESPECTIV ESTE CA O BISERICA DE ORAS, CU PORTILE DESCHISE LA PUBLIC, NU ESTE EXCLUSIV PENTRU BATRANI, CUM AR FI NORMAL! DE CAND ASA SARAC….?!? E BOGATA TOTUSI PRIMARIA BISTRITA!!!

  37
  9
 • Normal că trebuie ajutați bietii preoți cu cât mai mulți bani,și scutiți de cât mai multe taxe. Înainte bisericile aveau pământ, aveau animale și de acolo se intretin-au. Vai de ea Romanie.

  19
  6
 • Un preot de calitate iubitor de biserica,iubitor de credinciosi,iubitor de to ce este frumos,un preot cu o familie frumoasa.Sarbatori frumoase si binecuvantate la toata lumea!

  8
  16
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS