Actualitate

Primăria Bistrița vrea să amenajeze, cu bani europeni, un scuar în Ghinda

Primăria Bistrița va solicita finanțare europeană prin Programul Operațional Regional pentru amenajarea unui scuar în localitatea componentă Ghinda. Proiectul propune reconversia unui teren degradat și transformarea lui în zonă de agrement și petrecere a timpului liber pentru comunitate.

Conform studiului de fezabilitate, valoarea investiției pe o suprafață de 1.588 mp este de peste 1 milion de lei. Durata lucrărilor – 6 luni.

 

Se dorește:

– amenajarea unui scuar prin modelarea terenului și inierbarea suprafețelor

– plantare de arbori și arbuști

– crearea de facilităti pentru recreere pe terenurile amenajate;

– dotare cu mobilier urban;

– crearea unui acces din strada principală;

– realizarea sistemului de iluminat și racordarea la rețeaua electrică;

– amplasarea de cișmele și racordarea lor la apă;

– instalare Wi-Fi în parcul amenajat;

– împrejumuire.

8 comentarii

 • Bravo! Si bravo ca e cu bani europeni!

  Parca e cam scump, dar initiativa e buna… wifi nu cred ca vrea nimeni! Toti au internet pe reteaua mobila in ziua de azi!

 • Daca esti De la Vrancea mai bine sa-ti vezi de strugurii tai si lasa-l pe cretu sa faca ce stie el mai bine….sa stea sub ce faci tu mai des!!!!

 • Eu zic sa nu fim gica contra. Cred ca e prima data cand sunt de acord cu unul din proiectele cretului. Proiectul eu zic ca e bun, si daca e din banii europenilor… atunci de ce nu?

  • Pentru ca trebuie schimbata mentalitatea in Bistrita. Daca nu se face, de ce nu se face. Daca se face, de ce aruncam banii? (Vezi articolul de reconfigurare al drumurilor orasului, la care recomand sa citesti comment-ul „aruncati bani degeaba” pentru asfaltare).

  • banii europeni sunt banii nostri ….bani care fac o plimbare la „bruxel”!
   adica sa intelgi si tu ca esti din ghinda.. tu iti cumperi un pet de bere de 2 litri si platesti tva de 19% care merge la bugetul de stat …stat care plateste cu banii astia adunati d ela toti betivii, birul la uniunea europena si….bruxelul se lauda ca-ti da ajutor ….sa-ti faci gazon si o banca in centrul satului ..la preturi supraevaluate…
   kakam asta e cu fondurile europene

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.