Social

Primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, găsit de ANI în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese în materie administrativă prevăzute de Legea nr. 176/2010 în cazul a 10 persoane, printre care și primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău.

Potrivit unui comunicat, dat marți publicității pe site-ul ANI, primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, s-a aflat într-un confict de interese administrativ întrucât ”în perioada exercitării funcției de primar, a încheiat în data de 28 martie 2018 un act juridic privind închirierea unei suprafețe de teren aflate în domeniul privat al Orașului Sângeorz-Băi, încheiat între Primărie și tatăl persoanei evaluate, fără să existe o Hotărâre a Consiliului Local privind aprobarea încheierii acestui contract”. 

”Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicat.

Potrivit art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, „Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”;

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.

„Persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.”, arată ANI.

Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

În aceeași speță, primarul a câștigat un proces la Curtea de Apel Cluj.

3 comentarii

 • Sa lamurim juridic lucrurile:
  Primarul nu a castigat la Cluj, i-a fost mentinuta vinovatia, dar pedeapsa modificata. Asta in procesul penal.
  Deciza ANI e altceva, va fi proces in contencios administrativ si primarul are toate sansele sa isi piarda mandatul. Politic…cand ai trei condamnari penale, ai o problema destul de mare. Si nu toate procesele se pot rezolva cum a reusit el la cluj. Prietenii stiu de ce

 • Ioana vlase, așa ocoșă cum te repezi, pari a fi produs garantat spirlu harlet și lucrezi (vorba vine) la stat.
  Unu !Clujul nu i-a modificat nicio pedeapsă primarului, ci a renunțat la aplicarea ei, considerând că-i mai mare daraua decât ocaua, ceea ce pare a fi corect.
  Doi, chestia cu contenciosul este o speculația de a ta (te uiți prea mult la tv.).În contencios nu-ți pierzi mandatul, cel mult se confirmă sau infirmă legalitatea deciziei de constatare a conflictului de interese administrativ emisă de ANI.
  Trei – dacă nu ești neam (neam ?) cu Pristanda, de unde-ți ies 3 condamnări penale (sunt și altfel? ), că nici cea cu refuzul recoltării probelor nu-i definitivă și operează încă prezumția de nevinovăție.
  Dar zicala cu fudulul n-ai zis-o tu, sigur !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.