Social

Primarul Traian Ogâgău, absolvit de vină de Curtea de Apel Cluj, poate candida pentru un nou mandat

Primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, poate candida pentru un nou mandat întrucât Curtea de Apel Cluj a desființat o sentință a Judecătoriei Năsăud prin care i se îi interzicea acest lucru.

Curtea de Apel Cluj s-a pronunțat marți, în apelul declarat de primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, împotriva unei sentinţei penale a Judecătoriei Năsăud care a decis atunci să-i interzică dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani.

Potrivit soluției publicată, marți, instanța a admis apelul declarat de Traian Ogâgău împotriva sentinţei penale nr. 30 din 17.02.2020 pronunţată de Judecătoria Năsăud, a desființat integral sentința și a pronunțat o nouă hotărâre: renunţarea la aplicarea pedepsei faţă de primarul din Sângeorz-Băi pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane prev. de art. 301 alin. 1 C.p, iar în temeiul art. 81 C.p. i-a aplicat acestuia un avertisment. Sentința este definitivă.

Reamintim că primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, a fost condamnat de Judecătoria Năsăud la un an de închisoare fiind acuzat că s-ar fi folosit de funcție pentru favorizarea unor persoane. Instanța a decis atunci să-i interzică dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani.

În lunua martie, Traian Ogâgău s-a autosuspendat din PNL.

Primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, a fost acuzat că a închiriat, fără a urma procedurile legale, un teren tatălui său, pe care îl cheamă tot Traian Ogâgău. În fapt, Traian Ogâgău senior a depus în luna martie 2018 o cerere la Primăria Sângeorz-Băi pentru închirierea unui teren de 2.600 de mp cu destinația de pășune. Documentul respectiv a fost avizat favorabil, deși nu a fost discutat în cadrul unei ședințe de Consiliu Local și nici nu s-a organizat licitație. Contractul de închiriere a fost semnat de Traian Ogâgău fiul, care apare trecut pe contract ca „proprietar” și care i-a închiriat tatălui său terenul pentru 100 de lei pe an.

În mai 2018, primarul Traian Ogâgău a spus: „Nu aș face nimic ilegal, mai ales că e vorba de tatăl meu. Tata a depus o cerere, ca și oricare cetățean din orașul nostru, fiind vorba de închiriere, nu de concesiune. Acum, discutăm și de un teren liber de sarcini, dar aflat așa, la o margine, cum se spune, așa că prea multe nu poți să faci pe el. Eventual, să ridici o baracă în care să îți spui tot felul de scule, dar nimic altceva. Da, sunt niște stupi, nimic altceva!”. El susținea atunci că s-a ales cu dosar penal din cauza unui consilier PSD: „Domnul Morar, de la PSD, are un teren în apropierea celui închiriat de tatăl meu și, pe care dorește să construiască o pensiune și, poate își dorește și terenul cu stupii”.

6 comentarii

 • Împreună Reușim,bun venit alături de PSD d-nle Traian,se refac cărțile și se rearuncă zarurile,pe toate fețele este 6 adică o să fie un 6-6 de toată frumusețea,se ascut săbii multe-n seara asta pe terasă la Rapsodia,sa vedem a cui tocilă o fi mai bună,succes Traiane!!!

 • Vai mama ei de juristo…coruptie!
  Hai PSD-ul …ca si PNL ul umbla la butoane.
  Credeam ca juistictia nu e ca matematicili….
  La ei albul nu-i alb iar negrul nu-i negru….toate-s ….gri….inchis, deschis, metalizat si cum o mai fi.
  Dar e clar…1+1nu a facut niciodata…2 ci numai…doi…!!!
  Da ce sa vezi ….1-1 face zero (0)….adica unu DA si unu NU… Mai tare NU…adica PNL.
  Dar e clar….nu citesc acelasi manual de….matematica!

 • „Domnul Morar, de la PSD, are un teren în apropierea celui închiriat de tatăl meu și, pe care dorește să construiască o pensiune și, poate își dorește și terenul cu stupii”.

  Ma primare , daca psd-istul ala dorea sa inchirieze acelasi teren ,trebuia sa faci licitatie pentru a obtine cel mai bun pret pentru bugetul local ! Ca de-aia te-au ales oamenii ! Sa alegi cele mai bune solutii pentru comunitate !
  Nu pentru tatal tau !
  Asa facea un om corect !
  Despre sentinta ,noi oamenii de rand nu ne putem pronunta ! Dar putem sa-i bagam pe judecatori undeva cu justitia lor de kkt !
  Alegatori , voua nu va ramane decat trista constatare ca intre pnl si psd nu e absolut nicio diferenta !

 • Într-o țară cu oameni normali la cap nu se făcea așa ceva.
  S-au cheltuit cel puțin 30.000 lei cu ”facerea” acestui dosar – din bani public – și a ieșit un șoricel (salarii polițiști, procurori, grefieri, judecători, șoferi, logistică afectată, timp pierdut, instituții publice implicate, etc.).
  Asta-i corupția în România, să pui o prisacă pe un teren – al cui o fi .
  Era evident pentru oricine era detașat de patima locală și de interesul de a-l scoate pe Ogâgău din cursă, că totul e o făcătură.
  Omul n-o fi sfânt, dar ne bate Dumnezeu să înscenăm crime pentru ucisul muștelor.

 • Nicăieri în lume și pe pământ (și cred că nici în univers) 1+1 nu este =2.
  1+1= 1+1.
  Că fac 2 sau 3 este o convenție, un acord al celor care respectă niște conveniențe.
  Viața este însă mai complicată (și prezintă umflături) decât simplul exercițiu de adunare 1+1.
  Dacă stăm drept (nu SuciT) – trebuie să recunoaștem.

  • Sa va bucurati ca il aveti, mie chiar imi place de el. Fata de Ronald Venig a carui singura realizare era ca si-a pus baltagul pe facebook.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.