Politică

Primarul Ioan Turc despre scaunele goale de la votarea bugetului: Zero interes!

Primarul Ioan Turc a declarat că absența consilierilor locali PSD de la ședința Consiliului Local în care a fost votat bugetul orașului pentru anul în curs denotă ”nivelul de interes pe care PSD îl are față de dezvoltarea orașului: zero”. ”Același interes l-au avut și când au administrat orașul”, a spus edilul.

Primarul le-a mulțumit consilierilor PMP, USR, UDMR și PNL care au votat bugetul orașului pe 2024.

”Țin să remarc faptul că, în partea stângă avem niște scaune goale ale consilierilor locali ai PSD. Aceste scaune goale exprimă într-un mod foarte limpede nivelul de interes pe care PSD îl are față de dezvoltarea acestui oraș. Același interes l-au avut și când au administrat, același interes îl au și acum când se află în opoziție. Lăsați-mă să am și un punct de vedere personal, poate fi catalogat drept subiectiv, este nivelul de interes pe care îl vor avea și în anii viitori. Scaune goale, adică zero interes. Vă mulțumesc pentru faptul că ați înțeles cât de importantă este dezvoltarea acestui oraș. Fac un apel către mediul antreprenorial – pentru că avem un buget puternic orientat spre dezvoltare – firmele din Bistrița să participe la viitoarele licitații. Vorbim despre sume foarte mari, avem cel mai mare buget din istoria municipiului Bistrița. Mediul antreprenorial local trebuie să fie beneficiarul procesului de dezvoltare-modernizare al orașului, bineînțeles într-un cadru legal prestabilit. Oamenii care locuiesc în Bistrița se bucură deja de ceea ce se întâmplă în acest oraș. În acest an vom avansa foarte puternic pe toate direcțiile, iar în anii viitori vom face exact același lucru împreună”, a spus primarul Ioan Turc. .

În deschiderea ședinței, s-a spus că absentează motivat viceprimarul PNL Sorin Hangan și consilierul PNL Florin Urîte, ambii în concediu de odihnă, dr. Radu Elisei (PSD) care era de gardă. Lucia Augusta Săsărman (PSD) a transmis și ea că este în concediu de odihnă, Cristian Codărean (Pro România) a anunțat că este la medic, iar Daniel Ciobănică (Partidul Verde) a transmis la rândul lui că încearcă să ajungă, însă nu a mai reușit.

Într-o postare pe Facebook, PSD Bistrița a transmis ulterior: ”Să ne scutească domnul primar cu lecții de moralitate și lipsa de interes. Am văzut câtă importanță a dat domnia sa dezbaterilor pe buget, din moment ce a programat ședințele de comisii cu o oră înainte de plen. Nu îl interesa opinia noastra, nu îl interesa decât să și-l treacă. L-am lăsat să își asume bugetul această majoritate și vom spune ceea ce credem despre investițiile primăriei separat, clar și concis“.

Etichete

14 comentarii

 • Bine le-a zis-o primarul. Niște impertinenti pesedeii, se văd deja mari câștigători ai alegerilor, dar votanții sunt mai deștepți ca ei, îi văd ce fac și ii vor taxa. Cum a mai fost.

  22
  42
  • Ce bine ar fi dacă ați avea interes pentru binele orașului măcar jumătate cât aveți pentru ciolan. Se pare că aveți și penelei care joacă la două capete:)))pardon,sunt în concediu:))) . Murdară este politica și jocurile ei și voi la fel!

   44
   4
 • Asa cetateni asa consilieri !!!
  Si la dezbaterea publica pentru cetateni au fost prezenti doar 5 din mai 100.000 cat are mun Bistrita.
  Balan, Vasile Man. Gheorrghe Tuta, si inca doi bistriteni pe care nu-i cunosteam.
  Doar trei am luat cuvantul cu propuneri concrete.
  Eu nu mai astept nimic de la astfel de reprezentanti (SIC) si (HAI SICTIR) al poporului, care nu mai au nici un interes fata de noi si orasul in care traim.
  La experienta pe care o am in cei 17 ani neintrerupti fiind prezent la toate dezbaterile mi-am dat seama cat de aerieni sunt consilierii locali si cum fac prezenta doar pentru partid umbland tot timpul cu blocaje si interpelari fara sens, luand cuvantul si marcand o discutie enervanta cu orientare politica, atac politic josnic de cele mai multe ori.
  Despre cetateni la fel interes zero (O) ne comportam fix ca cei care au lipsit de la votul bugetului.
  Stam la taste neasumati si ne jignim reciproc si pe grupuri atacam PRIMARUL si ne scuipam intre noi.
  Chiar ne meritam din plin soarta !
  Nu facem nimic sa o schimbam, sa ne implicam stam fara nume ascunsi dupa taste ca si tradatorii.

  29
  43
 • Si inca una cat 100 !
  Desi statutul alesului local si legea administratiei locale obliga CONSILIERUL LOCAL sa tina audiente, interpelari cu cetatenii sa prezinte un caiet cu aceste activitati, eu personal nu am vazut asta la nimeni timp de 34 de ani.
  Nu s-a organizat nimic , nu s-au prezentat nici unul in fata noastra si a presei cu astfel de activitati.
  Stimati cetateni, votam degeaba, platim degeaba indemnizatiile domniilor lor, iar cand te rastesti putin la ei sa vedeti ce-i roade si ce turbulente se isca dupa luarea de cuvant si cum iti taie microfonul daca continui cu inca trei vorbe-n plus.

  30
  41
 • Asociatia BISTRITA CIVICA va cere ca la urmatorul mandat de CONSILIU LOCAL Primaria sa puna la dispozitie un spatiu sub poarta si noul Presedinte de CL sa oblige membrii CL sa respecte legea si sa tina odata pe luna audiente, avand la ei tot timpul un registru de evidente al discutiilor.
  Sunt 21 consilieri si pe rand cate unul sa primeasca cetatenii si sunt sigur ca nu o sa dea jos din greutatea corporala cu siguranta.

  28
  38
 • Domnule Primar IOAN TURC !
  Iata de ce o mana de bistriteni carora le pasa de orasul lor trebuie sa fie mereu in atentia dumneavoastra.
  Cu ei va puteti duce mai bine mandatul, ei vin cu propuneri concrete si idei bune care nu submineaza Primarul ci ajuta la a cunoaste mai bine nevoile cetatenesti.
  Nu poate niciodata un Primar singur sa le vada sa le stie pe toate, ori rolul soc. civile trebuie sa fie unul constructiv si daca da roade incurajarea si prezenta la vot va fi cu mult mai buna.

  15
  43
  • Așa o să rămână Turc singur și pe din afară și după alegeri dacă în continuare pune botul la prostiile lui Bălan & co cu care au distrus funcționarea orașului .

   19
   2
 • Daca cei din primărie nu vor sa mute ședințele de la ora 16 sau 17……sunt o grămadă de consilieri care muncesc în mediul privat !!!

  2
  6
 • cetățene gospodar (ce miroși a bălegar !).
  Te-ai făcut (te-am făcut) la cererea ta conzilier.
  La ce-ți trebuia dacă știai că nu poți ?
  Aveai vreun interes, vreo treabă de rezolvat cu primăria ?
  Când te apuci de-o treabă ține-te de ea, că altfel nu-ți mai dăm alta și nu-i mai avea de ce să te ții !

  11
  2
 • Atenție la consilierii care lipsesc de la sedintele din sala de consiliu…Mai ales la cei din pnl…Cică unul sau doi ar visa să ajungă ei primari și in timpul ședintelor stau pe bideul de la etajul1 să se obișnuiască cu funcția.

  5
  2
 • Normal că își dorește și hangan să ajungă primar, că na…daca nu mai merge cu firma…hai sa urcam in politica

  3
  1
  • Mai e unul…Mai in umbră.Spera ca primarul ca presedinte la județ sa iși asume o bătalie pentru CJ .Dar la CJ se gândeste sa il bage in gura lupului pe Robi.Așa rezolvă 2 probleme…Nu ia el bătaie la CJ ,bătaia o va lua Robi și adio pretenții la președentia pe județ a pnl .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.