Asociația Culturală Sahaja-Yoga România este o organizație non-profit, care își desfășoară activitatea în baza principiilor de moralitate, spiritualitate, promovare a diversităţii culturale şi implicare în problemele comunităţii.
Asociația Sahaja Yoga România, fondată în 1991, desfăşoară activităţi și evenimente culturale, cu titlu absolut gratuit, având ca scop promovarea valorilor universale ale spiritului în aproape toate marile oraşe ale ţării.
Programele cultural-artistice au ca baza meditația și cunoasterea ființei noastre interioare, conducându-ne la beneficii vizibile, spontane asupra sănătății și stării de bine. Metoda Sahaja Yoga a fost descoperită de Shri Mataji Nirmala Devi, personalitate marcantă spirituală a timpurilor moderne. Născută în India, la Chindwara, în 21 martie 1923, într-o familie creștină de intelectuali, descendentă a istoricei dinastii Shalivahan, Shri Mataji a urmat cursurile de medicină la Universitatea Creştină din Lahore şi s-a căsătorit cu Sir C.P. Shrivastava, membru eminent al administrației de stat, ales mai târziu Secretar General al Organizației Maritime Internaționale a Națiunilor Unite (UNIMO), pe o perioadă de 4 mandate (16 ani). Fiind copil, îşi petrecea vacanţele în ashramul lui Gandhi care, impresionat de înțelepciunea și maturitatea sa, o consulta adeseori în chestiuni de ordin spiritual. Începând cu 1970, fiind convinsă că adevărata soluție a problemelor umanității nu se află în afara ființelor umane, ci în interiorul acestora, Shri Mataji a pus bazele Sahaja Yoga, o metodă unică de evoluție spirituală bazată pe tehnica Realizării Sinelui, prin care se poate atinge, în mod spontan și fară efort, starea de pace interioară de dincolo de gânduri. În această dimensiune de conștiință înaltă, se produce împlinirea potențialului ființei umane și implicit a întregii societăți, în ansamblul ei. Pentru recunoașterea contribuției sale la evoluția umanității, Shri Mataji a primit numeroase premii și distincții internaționale, printre care și Medalia Păcii a Națiunilor Unite, în 1989, fiind nominalizată de două ori la Premiul Nobel pentru Pace. Sahaja Yoga se practică astăzi în peste 100 de ţări, prin intermediul unor asociații non profit, asa cum este și în România.
Muzica indiană
Potrivit tradiției indiene, muzica a luat naștere odată cu crearea universului, din sunetul primordial Aum, Naad sau ”Cuvânt”, ceea ce îi conferă statutul de limbaj universal, având o dimensiune divină. Muzica indiană este considerată a fi o cale către cunoașterea sinelui și a lui Dumnezeu, o sadhana (meditație) către ceea ce indienii numesc Moksha sau ”Eliberare”.
Asociația Culturală Sahaja-Yoga România vă invită la concertul de muzică indiană ”Primăvara Spiritului”, care va trezi în voi emoții profunde și vă va transporta în lumea magică a sunetelor și ritmurilor orientale.
Sâmbătă – 1 Martie 2025
Ora 17:30
Casa de Cultură ”Liviu Rebreanu” – Năsăud
INTRAREA LIBERĂ
www.sahajayoga.ro
Fiecare notă va transmite bucuria interioară și va crea o conexiune specială spirituală și emoțională. Vom călători prin râuri de sunet și emoție, lăsându-ne purtați de valurile energiei pozitive și a înțelepciunii muzicii indiene.
INTRAREA ESTE LIBERĂ. VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG!

Comentarii recente