Prin vot facem cea mai mare curățenie

Holistic

Vă rog eu: faceți-le o favoare primarilor care zac în jilțuri de decenii și nu sunt capabili să facă nimic și trimiteți-i la pensie, în șomaj sau la vechile lor locuri de muncă în caz că au avut vreodată.

M-am săturat să văd atâta mizerie în acest județ și atâta nesimțire din partea lor. Niciodată nu sunt în stare să-i găsească pe cei care aruncă gunoi pe stradă, pe câmp, în albiile râurilor. De fapt, nu vor.

Bine că pot încasa salarii de mii de lei dacă nu chiar de zece mii lunar. Pentru ce le încasează, să vină zi de zi la Bistrița cu sau fără treabă? Nu e zi lăsată de Dumnezeu să nu văd un primar cu mașina de serviciu la cumpărături prin oraș. Dacă nu mă întâlnesc cu ei la coadă pe undeva, le văd mașinile în parcare la supermarketuri, de regulă Dustere cu numere PC și încă o literă (de la primăria comunei). Desigur că, dacă îi cauți pe la primărie, sunt ”pe teren”. Nimeni nu știe însă pe ce teren. Știu eu, lăsați! Pe teren pe la oraș, la shopping. Dacă tot au avut treabă la Prefectură s-au oprit și pe Calea Moldovei. Doar nu era să mai vină încă o dată cu mașina personală.

Dacă județul acesta ar străluci de curățenie, dacă ne-ar fi mai mare dragul să intrăm în fiecare localitate, nu m-aș poticni de acest ciot, dar nu e localitate în care să nu vezi delăsare. Omul face pe neștiutorul, autoritatea locală se face că nu îl vede fiindcă are nevoie de voturi. O complicitate odioasă între niște trântori intitulați ”cetățeni” și alți trântori intitulați ”funcționari” ne face să ne fie silă de locurile în care trăim.

Dacă vă uitați cu atenție la fotografiile făcute la Mogoșeni veți vedea în depărtare munții acoperiți de zăpadă. Dar cine poate să-i admire când totul în jur e dezastru?

Această zonă superbă face parte din comuna Nimigea unde primar e un anume domn Mircea Runcan. Am scris despre el doar cum închidea ochii atunci când vicele se ducea la mare cu mașina primăriei. Nu a fost în stare nici măcar să dea un răspuns onorabil la întrebarea: cum îl veți pedepsi?

Despre Nimigea ce ar mai fi de zis? Că acest individ a reușit chiar să omoare un obicei ce merita păstrat: Craii de la Mocod, să ignore plopul secular din același sat, să lase câmpul cu narcise sălbatice de la Mogoșeni să fie devastat până la dispariție? A reușit, mai pe românește, să facă dezastru.

Pe mine nu mă impresionează bucățelele de asfalt turnate pe nu știu ce ulițe, să fim bine înțeleși. Oricum, nu ține asfaltul de genul acesta nu știu cât. Pentru mine e limpede că acest om nu a avut niciun plan pentru comuna lui, nu a văzut multitudinea de comori naturale care s-au strâns în satele ei. Ar fi trebuit să le păzească, să le pună în valoare, nu să umble ca un crai în urma unor cohorte de politicieni pe o palmă de asfalt.

M-am uitat pe site-ul Primăriei Nimigea. Vorbe goale despre frumuseți din fotografie. Bine măcar că oamenii sunt cinstiți. La capitolul realizări e o pagină goală. Lipsește și pagina cu veniturile celor din administrația locală, așa că îi adresez o invitație doamnei Otilia Berbecar de la Inspectoratul Teritorial de Muncă să-i aplice amenda cuvenită ordonatorului principal de credite fiindcă nu respectă legea și nu le-a publicat. Comunitatea locală și oricine din țara asta trebuie să știe cât câștigă unii care nu au nicio realizare.

La fel, cred că e cazul ca și comisarii de la Garda de Mediu să iasă din birou și să-și facă datoria. De prea multe ori mă întâlnesc și cu ei prin oraș la ore la care ar trebui să bată județul și să dea amenzi pentru poluarea mediului. Nu cred că trebuie să stea ei la pândă și să-i găsească pe nesimțiți. Nu au decât să aplice legea și să-i ardă pe primari la buzunare. Au fost aleși, cred eu, fiindcă au pretins că sunt cei mai buni gospodari ai localităților respective. Atunci să fie, dacă nu să-și dea demisia și să se ducă acasă.

Ne-am săturat de impostori care tot pretind lucruri pe care nu sunt în stare să le facă. Nesimțiții însă nu vor pleca, mai ales că au dat de salarii mari și de posibilitatea pensiilor speciale, așa că singurul lucru care ne mai rămâne de făcut este să-i trimitem acasă prin vot.

E singura noastră șansă să scăpăm de clicile lor odioase, de leneși și de mizerie.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  • Mulțumim că ne-ați luminat. Suntem de-a dreptul recunoscători când niște oameni așa de vigilenți ne ajută să ne dăm seama pe ce lume trăim.

   (31)
  • citizen

   frumos articolul, dar o singura observatie am.
   cam mult va plimbati doamna Sabau, si vedeti prea multe……
   le stricati shoppingul alesilor locali, nu se mai pot plimba oamenii în tihna sa-si cheltuie zecile de mii de lei „muncite” cu sudoare.
   ar fi frumos sa faceti si niste poze si la un moment dat sa publicati o galerie pentru fraierii care i-au votat si se întreaba pe unde umbla alesii lor.

   (23)
  • veveritza

   pe tovarasul primar îl puteti cauta pentru audiente mai ales seara, în Lidl sau Kaufland.
   îl recunoasteti usor, „sarantocul” umbla cu masina de serviciu (un VW – ala cu care-si cara si schiurile la „târgurile de constructii”), nu si-a permis înca o masina demna de prestanta sa.
   norocul lui e ca traieste în România, care are un popor înapoiat si degraba iertator, ca daca era prin tari nordice nu umbla nici cu masina firmei în interes personal ca-l umflau aia de la fisc (prin Danemarca esti vânat la iesirea din supermaketuri – verifica sa nu eludezi statul prin decontarea pe firma a cheltuielilor personale!).

   (3)
 1. I. Alexa

  Realitati dureroase si nespuse public. Cetateanul de rand, slab instruit sau putin responsabil, daca o face, NU mai voteaza in mod constient. Altii ABSENTEAZA! NU participa la vot pentru ca sunt indiferenti si nepasatori fata de ceea ce se intampla in jurul lor. Ceea ce se intampla ACUM pe marea scena a Tarii este 99/% URMAREA actiunilor noastre ca cetateni in ceea ce priveste participarea la alegeri de tot felul prin VOT; pe degeaba unii protesteaza sub diferite formule, pe degeaba ambasadele sau UE critica Guvernul, pe degeaba se exprima public in Media opinii pertinente antiguvernamentale, pe degeaba…De ce? Pentru ca NIMENI nu poate schimba ACUM Guvernul PSD-ALDE legal numit ca urmare al rezultatelor obtinute prin VOT! Ce se poate face pana la viitoarele alegeri de catre cetatenii de rand? Sa isi deschida ochii mintii asupra pericolelor unei noi dictaturi, sa gaseasca politicieni adevarati care sa ii reprezinte si sa ii slujeasca, sa fie vigilenti, informati si constienti cand aplica stampila pe buletinul de vot… si multe alte actiuni.
  P.S. Gandul zilei: „VOTATI PE CEI CARE INTELEG CA VA SUNT SLUJITORI, NU STAPANI.” – Rafael CRUZ, pastor protestant american; Ce citesc acum? : „CARTEA INTELEPCIUNII” / DALAI LAMA XIV.- Bucuresti: Curtea Veche, 2018.

  (25)
 2. Chiar nu mă interesează cine cu cine e însurat. Să aibă măcar un pic de bun simț și să facă lucrurile ce țin de fișa postului: să gospodărească bine, ceea ce înseamnă să facă ordine și curățenie și să păstreze ce au moștenit fără să aibă vreun merit. Altfel să plece acasă cu neam de neamul lor.

  (26)
 3. Român

  Știți, românul are o vorbă:,,lasă-mă, ca să te las…” Și în administrație e foarte valabilă în zilele noastre, când primarii și-ar vinde și mamele pentru un vot…

  (21)
 4. Rabinul

  Sunt multi primari care singura lor realizare este aceea de a ridica din umeri si sa spuna „Nu avem bani, atat se poate face!”. Oameni fara nici un „gram” de initiativa sau viziune dar care promit in campanii ca vor face si vor drege iar dupa ce se vad pe scaun se uita la tine cu ochi mari si mirati ca si cand nu pentru a face ceva pentru comunitatile care i-au ales sunt acolo ci pentru a avea un servici! Articolul este foarte bun si poate ca astfel de cazuri cum este ce de la Nimigea ar trebui puse in fiecare zi in gazeta indiferent de nume, culoarea politica sau de cate mandate este in acel scaun!

  (12)
  • Român

   La fel se întâmplă și cu cei de la nivel mai înalt. Au promis ,,câte în Lună și în Stele”, au câștigat alegerile și acum, așa cum ai spus mai sus, „ridică din umeri”…sau mai nou se dau loviți…la spate…

   (13)
 5. Tot ce putem face noi, cei care nu locuim în aceste comune, este să încercăm să punem lupa pe aceste lucruri, să le arătăm oamenilor de acolo că de ei depinde dacă au o comună curată și frumoasă în care să meargă și alții cu drag sau un loc mizerabil în care să nu le tihnească nici lor să stea. Până la urmă, la ei este pâinea și cuțitul. Mai au un an la dispoziție să se gândească bine la fiecare lucru și să taie răul din rădăcină. Prin vot facem cu adevărat curățenie și pe câmp, și prin clădirile îmbâcsite de atâta stat.

  (24)
 6. PSD=PNL=UDMR=aceeasi mizerie

  Părerea mea de cetățean: Noi avem o ideie gresită că putem schimba ceva la alegeri, asta deeoarece majoritatea candidaților din majoritatea partidelor sunt nişte scursuri ordinare, aşa că putem doar schimba o nulitate cu o alta nulitate. Singura noastră sansa este sa ne implicam ca cetateni si sa le aratam acestor vremelnici incapabili ce ar trebui sa faca altfel se va alege praful de toate.

  (18)
  • Nvm

   Spuneti de Nimigea si de faptul ca nu va intereseaza nici metrii de asfalt… aruncati o privire catre comuna Chiuza! Acelasi „gospodar” de ani de zile iar catunul ala de comuna arata exact cum arata si inaintea primului lui mandat! Degeaba vorbiti de rasturnat jilturi, e greu sa l rastorni singur cand 5 asistati si „codrinisti stefanisti/lingai” tin de el. Problema nu e la noi, e la cei care se multumesc cu putin ajutor de handicap sau asistenta sociala si se vand pentru asta… noi doar impartim tara cu ei…

   (13)
 7. Balan Marius - Horea

  Stimata doamna CRISTIANA SABAU. Ati vazut ce se intampla cu un cetatean sau doi care in afara de a stampila un candidat anume odata la patru ani, se mai si intereseaza daca a ales bine. Prin implicare la dezbateri publice , prin anumite materiale trimise in presa cu aspecte descoperite de el , nu face altceva decat sa isi asmuteasca critici, injuraturi si cuvinte grele. Este si cazul meu si al lui FLORIN CHEREJI si inca vreo 10 cetateni adevarati prezenti la tot felul de manifestari. Este bine ca suntem tratati in felul acesta ? Oamenii vazand aceste aspecte cum sa mai aiba curajul raspunderii si civismului. Ma opresc pe strada zeci de bistriteni pe care-i cunosc , pe altii ii vad prima data si se mira de felul in care o servesc prin anumite comentarii aici pe TIMP ONLINE. Sunt fanul d-vs si al acestui minunat online , stiti bine . De aici primesc zilnic portia de stiri locale si din judet si incerc sa fiu bine informat. Unii imi spun ca intretin o stare de tensiune in oras prin faptul ca urmaresc in calitate de contribuabil traseul unor intamplari din administratie. Unii spun ca am un meci cu primarul ca nu mi s-a eliberat autorizatia mult asteptata si de aceea am acest comportament. Nici vorba de asa ceva. In schimb va spun ca nu suport sa fiu furat si mintit pe banutii mei trimisi cu greutate la ANAF tot la trei luni si care se indreapta spre intretinerea administratiei care nu te ea in seama.Am simtit nevoia sa va scriu aceste randuri si sa spun ca nu este suficient doar sa votezi si inca patru ani sa te retragi in cochilie si sa te increzi ca totul merge bine fara sa mai verifici nimic. Civismul te obliga sa fi vigilent la randul tau. In fond cand acasa ai un contract cu un meserias cu niste oameni care iti lucreaza ceva nu te mai uiti deloc dupa el ? Cred cu tarie ca starea lucrurilor descrisa de d-vs de atatea ori , se datoreaza intai nepasarii noastre si apoi autoritatilor care nu dau dovada deloc ca isi merita functiile si salariile.

  (16)
  • Nea Ion

   Sincer ,am si eu o varsta si nu mai cred in vorbe chiar bine mestesugite.Tu si celalalt domn ati ocupat functii in Consiliul Local de unde ati plecat cu coada intre picioare,prin demisie sau expirarea mandatului si nu v-au mai reales nici rudele.Sigur ai dreptate in foarte multe situatii,dar a poza mereu in salvator,in atotstiutor si vesnic neprihanit din tatan- fiu eu cred ca e prea mult. Apreciez si civismul si voluntariatul,dar cand e doar pentru imagine…Recunosc si eu sunt tentat sa comentez,multe subiecte,uneori o fac,dar nu incerc sa ma dau exemplul pozitiv ca nu-i cazul.
   PAREREA MEA!

   (4)
  • Rabinul

   Vai de mine ce victimizare! Mi-au dat lacrimile! Te opresc pe strada zeci de persoane…..ma faci sa rad! Ma mir ca ai curajul sa iesi pe strada si ca nu te fugaresc nu zeci da’ macar vreo doi trei! Si mai lasa-ma cu cate taxe si impozite platesti. Crezi ca esti singurul? Si eu imi platesc taxele si impozitele si nu ma dau erou pentru asta! Si ce sa-ti povestesc tu cu Chereji si cu inca vreo zece sunteti ”cetateni adevarati”. Te-ai intrebat vreodata de ce sunteti doar atitia? Sau esti constient de faptul ca unii nu vor sa fie vazuti alaturi de tine si de Chereji ca sa nu fie luati in ras pe urma? Ca poate daca nu ati iesi voi astia zece „permanentii” lumea s-ar mobiliza si ar iesi la proteste si nu zece ca ar fi cel putin o suta de persoane? Ai pornit un razboi in conditiile in care ai incalcat legea si ca sa te razbuni te ocupi doar cu prostii si ii faci pe toti in toate felurile iar cand ti se raspunde cu aceeasi moneda brusc devii victima! Dar cand ma injuri pe mine si pe altii de pe conturi diferite nu mai esti victima! Vezi-ti de aia 62 de ani pe care ii ai ca o sa ajungi intr-o zi sa platesti pentru toate astea ca s-a cam saturat lumea de tine!

   (-11)
 8. raul adrian

  deci sa fie clar. eu nu votez nici daca imi pune pistolul la cap si ma pune sa aleg intre cele doua optiuni care le am.

  nu mai votez din 1994 cred …….

  (-26)
  • Rabinul

   Raul, este gresita abordarea! Eu am votat la toate alegerile si referendumurile care s-au organizat pana acum. Intr-adevar poate nu mi-au placut intodeauna canditatii si poate nu intodeauna votul meu l-a ajutat pe candidatul pe care eu am pus stampila dar am mers la vot si am votat si i-am indemnat pe toti cei din jurul meu sa faca la fel. Este dreptul meu si al tau si al oricarei persoane cu drept de vot.

   (13)
 9. raul adrian

  stiu ca este un drept al meu……..dar ma derog de el.

  imi plac vorbele lui M.Twin care spune ca , daca prin vot noi oamenii am putea schimba ceva ……………………nu ne-ar lasa nimeni sa votam.

  asa ca……voi votati.

  (-20)
 10. Balan Marius - Horea

  Rabinule ai o abordare total gresita de mare comunist. De ce sa platesc intr-o buna zi ? Pentru dreptul constitutional la libera exprimare ? Nu uita ca nici cinci minute nu am lucrat in administratie si nu am avut bani publici pe mana. Sunt doar un cetatean contribuabil cu simt civic asa cum se cere intr-o lume activa si normala. Tu ai facut o preocupare in a ma ataca la fiecare aparitie a mea sub o forma s-au alta . Ceea ce faci tu este amenintare la adresa mea si asta se plateste conform legislatiei in vigoare. Este doar o chestiune de timp pana o sa ai o mare surpriza. Eu nu ti-am produs nici o dauna directa. Incearca sa nu te mai legi de mine si vezi ca nu o sa iti mai raspund deloc. Ceea ce se posteaza aici la adresa ta de non cetatean, pt ca oricum daca nu te semnezi nu contezi nu trebuie sa te supere. Felul in care te exprimi atrage atentia multor cititori, si iti dau cuvantul de onoare ca nu de fiecare data descrierile la adresa ta sunt de la mine. In proportie de 99 % m-am semnat.

  (8)
 11. toni

  Motto:
  „Un popor care votează corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, este complice.”
  (George Orwell)
  Prin vot putem sa facem cea mai mare curatenie, cu conditia sa nu mai fie posibile excrocheriile PSD-iste prin care democratia sa fie pusa intre paranteze, cum s-a intamplat cu „ordonanta traseistilor” din anul 2014 care a scandalizat cancelariile lumii , sau cu prevederea electorala de alegerea primarilor dintr-un singur tur adoptata in 2012. De aceea, revenirea la alegerea primarilor din doua tururi de scrutin trebuie facuta cat mai repede pentru a nu se incalca recomandarile Comisiei de la Veneția, care spune că preferabil ar fi să nu se modifice legislația cu un an înainte pentru a proteja democrația. Tocmai mentinerea masurii nedemocratice de alegere a primarilor dintr-un singur tur ameninta democratia.
  De asemenea, ar trebui legiferata si inițiativa cetățenească „Fără Penali în funcții publice”
  pentru care au fost strânse peste 1 milion de semnături.
  Restul, intradevar depinde de votul nostru , al cetățenilor.

  (14)
 12. Balan Marius - contribuabil

  NEA ION ; nici d-vs nu ati inteles mesajul meu. Ca si voluntar in toti acesti ani am facut cele descrise fara sa primesc un leu de la nimeni. Asa sa imi ajute DUMNEZEU ! Va atrag atentia ca nu am fost nici consilier local si in doua randuri am cedat pozitia mea la colegi mai tineri decat mine. Intradevar puteam usor sa detin aceasta pozitie si asta este dovada cea mai concludenta ca nu m-au interesat avantajele. In tot ce am expus referitor la activitatea mea , chiar cu iz de ( lauda ) scopul a fost sa faca si alti cetateni ca si mine . Ca am fost la toate dezbaterile de ori ce fel din CL asta este deja dovedit. Ca am depus zeci de petitii in urma celor vazute datorita actiunilor facute cu stransul gunoaielor este un adevar si poate asta sa confirme institutiile de profil pe care pur si simplu le-am terorizat, cu scopul de ai face constienti sa ia masuri pt. noi toti. Ce vedeti gresit in asta ? Sunt un om independent financiar si conform constitutiei am dreptul la opinie si la aflarea adevarului. Si va poftesc si pe d-vs sa faceti acelasi lucru. Baiul mare al romanilor este comoditatea si afisarea nemultumirilor din spatele tastelor. Deci nu am fost la administrarea banilor publici si la luarea decizilort in numele cetatenilor. Tot ce am facut si fac este doar in spiritul civismului mult dorit doar din vorbe, in schimb foarte putini se deranjeaza sa il practice. Este normal ca in calitate de cetatean contribuabil sa urmaresc traseul banilor trimisi de familia mea.

  (4)
  • Nea Ion

   OK,dar asa ca intre noi mosnegii,mai si uitam,totusi vorba-i vant si scrsu-i sfant,tocmai pe Timponline( ziar drag noua ,deci sunt lucruri care ne si unesc) am citit declaratiile de multumire aduse unor politicieni si oamenii de afaceri care ti-au dat oarece banuti pentru repopulare cu pestisori a Sieului. Asa ca nu mai invoca numele lui Dumnezeu ca-i Postul Mare si Doamne-Doamne nu doarme,nu minte si nu merge la mitinguri…..
   PAREREA MEA!

   (1)
 13. gânditorul de la Hamangia

  Deși sunt 19 comentarii postate înaintea mea, și slabe șanse să mai citească cineva pe cea cu nr.20, nu mă pot abține să nu fac publică și opinia mea, prin care vreau să accentuez un singur lucru, că votul fiecăruia dintre cetățenii României, este singura modalitate de a schimba ceva în mersul treburilor din țară spre binele spre care tindem. Prin slaba participare la vot, chiar și la alegerile europarlamentare, nu facem altceva decât să dăm un ajutor actualei majorități să ”ne reprezinte” în Parlamentul European, niște impostori, care s-au cocoțat pe umerii noștri să ajungă să-și reprezinte propriile interese, nici gând măcar pe a celor care și-au dat voturile având speranța că le vor fi apărate interesele celor care n-au mișcat un deget pentru nimeni din afara clicii lor ticăloase, păcălindu-vă prin promisiunile mincinoase utilizate în campaniile electorale. Și vreau să vă spun că, ba da, printr-o participare masivă la vot, de peste 50 %, putem să-i lăsăm cu ”buzele umflate” și chiar să-i determinăm șă părăsească fotoliile puterii în care se lăfăie măreți, spunând, parcă în bătaie de joc: ”facem orice, cum vrem, pentru că putem”, prin neparticiparea la vot, ne-ați asigurat majoritatea, iar în ”democrație”, după înțelegerea lor îngustă, majoritatea are în mână. atât pâinea, cât și cuțitul, așa că avem dreptul să decidem cum vrem noi. Printr-o participare masivă la vot, stă în puterea noastră să facem CURĂȚENIE, chiar dacă nu desăvârșită, dar cât de cât apropiată de ADEVĂR. Așa că nu stați bosumflați și participați cu toții la vot, poate îi determinăm să părăsească ”podiumul”, unde au stat o perioadă de peste 20 de ani și ne-au băgat pe fundul prăpastiei, ba mai mult vor să ne scoată și din UE, singura cale pe care trebuie să o urmăm, deoarece am ajuns acolo prin efortul unit al majorității cetățenilor cinstiți ai acestei țări!!!

  (8)
  • Rabinul

   Ganditorule eu te-am citit si sunt de acord cu ce spui. Cam acelasi lucru l-am spus si mai sus dar cu mai putine cuvinte.

   (6)
 14. Balan Marius -ecologist PV

  GANDITORULE te felicit si iti multumesc pentru cele adaugate de tine care au in contiunt un mare adevar. Am citit foarte repede postarea ta. O ZI FAINA !!!

  (3)
 15. Balan Marius -ecologist PV

  NEA ION; nu am facut nimic rau decat fix pe placul lui DUMNEZEU. Am inmultit pestii in libertate . Am strans prin actiune publica la vedere bani. Cu chitanta si contract de sponsorizare. Asa este ! Incepand cu Prefectul, cu presedintele CJ cu preoti de la diferite culte cu oameni de afaceri si simpli pescari am primit intr-o saptamana 7.000 lei pt repopularea cu crap si caras al raurilor. Ce nu-i bine in asta ? Doar nu credeti ca i-am aruncat in propriul lac ? Avem dovezi filmate si totul s-a facut ca la carte in prezenta sefului de la GARDA de MEDIU si a vicelui CRISTIAN NICOLAE. Si aproape toti sefii de institutii au donat bani. Va indemn si pe d-vs sa faceti o astfel de actiune . Sa imnmultiti pestii pe placul oamenilor si al lui DUMNEZEU. Deci de ce sa nu invoc numele celui de sus ? Credeti ca vorbesc aberatii ?Domnul nu iti interzice sa mergi si la mitinguri care te indeamna la civism si la bagare de seama. Lui nu-i plac hotiile si minciunile si promisiunile desarte. Din nou ati postat fix degeaba . ZI FAINA !

  (4)
 16. Hakan Sukur

  Dumnezeule mare, dar cum poti sa te lauzi ca nu votezi!!!!??!?

  PSD diferit de PNL diferit de UDMR diferit de USR+ diferit de…
  Maica Domnului nu are partid oameni buni! Nu o sa vina sa ne guverneze!

  Nu sunt toate partidele aceeasi mizerie!
  De acord ca in toate aceste partide s-a furat dar ca sa parafrazez pe Tudose, una e sa furi mere alta e sa pleci cu tot cu pom! Nu pot fi doua organizatii perfect la fel. Cum nici doi infractori nu sunt la fel. Unul fura portofele altul fura portofele dar iti da si in cap. Intr-adevar e frustrant sa votam de 30 de ani raul mai mic. Trist e ca am ales tot timpul raul mai mare (PSD) din cauza acestei capcane mizerabile ca toti sunt la fel!!!
  Daca am fi votat in fiecare an raul MAI MIC intr-o buna zi progresiv am fi avut in fata raul cel mai mic versus binele!
  Asa ne-am pricopsit de 30 de ani cu marele rau PSD!

  Votul e principala solutie de a schimba ceva in mod democratic!

  P.S: Dati un google sa vedeti prezenta la vot in tarile civilizate versus 39% in 2016 la noi!

  (8)
 17. petru

  Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
  Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
  Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
  Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!
  Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire;
  Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.

  (8)
 18. Ovidiu

  Problema este ca in intelegere cu liberalii,ciuma a reusit sa legifereze votul intr un singur tur de scrutin(pe vremea lui Crin si Turc),astfel s a extins ciuma la primariile din tara,rezultand aranjamente marca psd(mai ales la sate).Intotdeauna cand erau 2 tururi ,ciuma era invinsa in turul 2(nu sunt mai multi de 30% de ciumati,vezi prezidentiale,etc).Eu vad o imbunatatire a situatiei dupa alegerile 2020,cand va pierde psdul parlamentul si se va reveni la normalitate(legi anticoruptie,meritocratie in functii publice,avocatul poporului,curtea constitutionala,etc,etc.)Sper sa nu fim dati afara din Europa pana atunci,iar dancila si dracnea@co sa ajunga in negura istoriei la capitolul:ASA NU!!

  (3)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.