Social

Președintele CJ Radu Moldovan a sesizat Poliția: Să facă cercetări serioase!

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, spune că a cerut sprijinul Poliției într-o problemă care îi dă mari bătăi de cap.

”Trăim în România. Din păcate, o mare parte din plăcuțele reflectorizante de pe drumul spre Colibița, care ajută foarte mult în timpul nopții la trafic, au fost furate și se fură. Eu am solicitat Poliției, am făcut-o și în scris, o să mai fac o dată, să înceapă niște cercetări mai serioase pe zona aceasta de obiecte furate de pe drumurile județene sau naționale. Se reduce siguranța în trafic, se fură și semnele de circulație, se fură și parapeți… Sunt lucruri care trebuie găsite, nu se fierb și se mănâncă”, a declarat Radu Moldovan la AS TV.

DJ 172 D Mureșenii Bârgăului – Lac Colibița – Colibița (5,1 km), primul tronson din drumul Poarta Transilvaniei, a fost modernizat de Dimex Company cu 12.799.884.23 lei fără TVA, bani prin PNDL.

CJ a instituit o restricție de circulație pe acest sector de drum: în perioada 15 august 2017 – 15 august 2027, vehiculele rutiere, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, cu masa totală mai mare de 3,5 tone, au accesul interzis. S-a stabilit ca traseu alternativ sectorul de drum DJ 172 Colibița – Prundu Bârgăului, în lungime totală de 17,01 km, în curs de modernizare.

În primăvara anului viitor începe execuția efectivă pe alte trei loturi ale drumului Poarta Transilvaniei: Lac Colibița – Bistrița Bârgăului – Prundu Bârgăului/int. cu DN 17 (17,1 km), Int. DN 17/Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică (14,2 km) și Ilva Mică/int. cu DN 17 D – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei (18,8 km). Investiția, în urma licitațiilor publice, se ridică la 110,4 milioane lei bani europeni prin POR (24,2 milioane euro).

9 comentarii

 • Din pacate f multe placute reflectorizante au fost furate si nu inteleg ce fac cu ele. Cred ca fura din obisnuinta. Dupa 2 saptamani de la deschiderea drumului, mergand spre Colibita,
  am observat ca multe lipsesc. Pe o lungime de 800 m lipseau 20 buc. Le-am numarat de curiozitate (nu din postura de sofer, stau in dreapta). Pentru multe probleme cotidiene de vina sunt oamenii, lipsa educatie, civilizatie, cultura etc.

 • Care restrictie se circulă cu remorci pline de lemne în fiecare noapte cine sa le opreasca. Se fura lemn încontinu iar politia ce face? Cred ca ştiu destul de bine dar ……..

 • E o treabă urâtă, dar ar trebui să fiţi înformat şi despre nerespectarea obligaţiilor Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, în a cărei exploatare se găseşte DJ (nr?), ce leagă localităţile Livezile – Dorolea – Cuşma, deşi drumul este dat în folosinţă de cca 2 ani, are marcaje rutiere, dar în centrul localităţii Dorolea, pe unde copiii Şcolii Gimnaziale din localitate, trec drumul în fiecare pauză la magazinul sătesc, deobicei peste marcajul „zebră”, dar DJDP a uitat să „planteze” şi semnele de circulaţie „Atenţie, trecere copii şcoală”, iar conducătorii auto trec cu viteză mare prin localitate, astfel că există posibilitatea producerii iminente a accidentelor, care ar putea să aibă chiar urmări tragice.
  Mi-am exercitat doar dreptul la opinie, în acelaşi timp şi obligaţia cetăţenească şi creştinească de a sesiza acest lucru, poate veţi lua măsurile necesare în acest sens.

  • Uitați-vă și dumneavoastră la cum se circulă în județ și în țară.
   Chiar credeți că acele semne ar putea evita producerea unor accidente ?

 • E o postare pe Facebook, facuta de un motociclist, se vede cum coboara in jos o lmorca cu lemne, si masina Politiei trece pe linga ia si nu o opreste, de ce nu se autosesizeaza nimeni!?

 • ….sa nu uitam si stalpii care sunt folositi ca si marcaje pe mijlocul drumului spre Beclean si noaptea NU sunt reflectorizanti si te nenorocesti in ei ca nu se vad si drumul nu este marcat

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS