Social

Cum va fi rezolvată problema traficului infernal prin oraşul Beclean (FOTO)

Problema traficului infernal prin oraşul Beclean, traversat de la un capăt la altul de DN 17, va fi rezolvată, înainte de construcţia unei centuri ocolitoare, prin montarea, în cinci intersecţii, a unor semafoare. Primarul oraşului, Nicolae Moldovan, a anunţat, pe Facebook, că investiţia se va face cu bani europeni. Edilul a publicat şi harta zonelor în care vor fi montate respectivele semafoare.

Încă de anul trecut, Primăria Beclean a anunţat că intenționează să monteze semafoare inteligente, menite să ajute la decongestionarea traficului din oraș. ”Semaforizarea inteligentă va fi un prim pas important pentru fluidizarea traficului din Beclean”, a spus primarul Nicolae Moldovan.

Primăria a făcut un studiu pentru a afla ce treceri de pietoni vor putea fi semaforizate inteligent și care sunt cele la care s-ar putea renunța, subiect despre care a scris ȘtiridinBeclean.ro.

Semafoarele inteligente primesc informații de la o serie de senzori montați sub asfalt și, în funcție de numărul mașinilor care activează senzorii, semaforul poate prelungi culoarea verde, astfel încât să nu se creeze cozi.

În acest moment, traversarea oraşului Beclean este o adevărată provocare pentru şoferi, în special dimineaţa sau la prânz când se iese de la şcoală.

18 comentarii

 • Fix pix! N-o să funcționeze niciodată. În loc să anunțe pe FB înainte de a se face nu era mai cuminte ca dl. primar să prezinte sistemul după ce era realizat în eventualitatea că era bun de ceva? Că de când e primar în Beclean, nimic n-a mișcat în bine în privința decongestionării traficului. Dacă se apuca cu angajații primariei de acum 5 ani, nu mai mult era gata centura facută cu târnacopul și lopata. Și asfalt din sponsorizări. Așa, a mai scris un politician pe FB. Când s-a bloca toată circulația din cauza semafoarelor inteligente n-o sa mai scrie nimeni nimic. Dar, nu-i nimic, ne vom amintim noi.

  • Destul de rau ca dupa ani se povesteste de asa ceva.PROBLEMA PUTEA FI REZOLVATA CU ANI IN URMA .MARE RABDARE AU AVUT CEI CARE AU TRAVERSAT BECLEANUL si detul de tirziu au observat cei responsabili de asa ceva.

  • domnilor foarte destepti PROBLEMA TRAFICULUI INFERNAL O PROVOACA PIETONUL care nu este oprit de un semafor.Fiecare prost care pune piciorul pe zebra obliga mii de soferi sa opreasca si provoace coloane imense de masini pe dn 17.

 • O solutie ar fi un pod lung , care sa inceapa de la intrarea in Beclean, vis-à-vis de benzinaria Ozana si sa se termine la podul de la iesire din Beclean , astfel masinile pot traversa Becleanul pe deasupra apei… dar este o idee prea revolutionara pt unii care doar carpesc…cum sa faca un asa pod…doar nu suntem chinezi…

  • pai si atunci de ce iti dai asemenea filme , daca nui realizabil , asa traiti toti cu vise nerealizabile , ca sa va puteti supara cand vedeti o intersectie cu semafuare ( vai da io vroiam pot peste apa ) . culcate cu podu tau

 • Zicea cineva intr-un comentariu chiar pe pagina primarului ca de ce nu a luat in calcul sa faca acolo un sens giratoriu. Cum sa pui la intrarea in oras semafoare? Cei ce locuiesc acolo stiu cat de aberanta este situatia. peste tot se renunta la semafoare deoarece e mai oh cu sensuri si noi montam 5 si culmea inclusiv la strazi cu o circulatie foarte redusa.

 • De ce nu se amenajeaza strada Horea si Codrisor ca sa prea o parte din trafic? Chiar nimeni nu vede aceasta varianta pentru toti ce merg catre Nuseni ? Ne ocupam doar de avioane si centru.

 • Doar cei orbi nu vad ca Dl primar nu e preocupat de circulatia din Beclean.Inca de anul trecut Primaria Beclean a anuntat ……. Deci mai trec vreo doi sau trei ani pana cand se v a face ceva. Dar ne ridicam in slavi primarul ca a facut si ca a dres…. lucruri care oricum trebuiau facute ca de asta e acolo……

 • Dl PRIMAR NICU este un om harnic a rezolvat multe probleme pentru comunitate.Aceasta problema spinoasa o va rezolva sintem siguri dar nu trebuia lasata pana acum .Traficul infernal exista de foarte mult timp.

 • Daca primarul Nicolae Moldovan gandeste bine amplasarea semafoarelor pe DN 17 BECLEANUL nu va mai fi un calvar pentru conducatori auto.

 • Cu siguranță a gândit bine pentru a fluidiza traficul în intersecția care îi oferă 3 motive personale că sa o prioritizeze: 1. O strada duce spre casa părintească și cea a fratelui său. 2. Alta stra duce spre o biserica penticostală. 3. Inca o strada din aceeași intersecție duce spre alta biserica penticostală. Toate acestea oare sunt pure coincidente?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.