Actualitate

Probleme interminabile în zona str. Sucevei. Ce spune Aquabis

ACTUALIZARE Pentru a patra zi la rând, strada Sucevei din Bistrița și străzile adiacente au rămas fără apă în urma unei noi avarii pe rețeaua de distribuție. Prima s-a produs duminică, apoi zilnic până acum, locatarii nemaiavând apă la robinete în majoritatea timpului.

Aquabis a anunțat că azi-noapte a fost nevoită să oprească din nou furnizarea apei.

”Miercuri, 11.05.2022, de la ora 01:45, am fost nevoiți să sistăm furnizarea apei potabile pe str. Sucevei și străzile adiacente deoarece a apărut o avarie pe rețeaua de distribuție. Reluarea furnizării apei se va face după remedierea defecțiunii”, a transmis compania de apă.

Aquabis a remis următorul comunicat:

”În contextul situației neplăcute cu care se confruntă locuitorii de pe strada Sucevei și străzile adiacente datorată discontinuității în furnizarea apei potabile, Aquabis SA dorește să aducă în atenția abonaților faptul că această împrejurare a fost cauzată de vechimea rețelei precum și de multiplele lucrări efectuate în zonă. Astfel, angajații societății s-au confruntat cu o serie de avarii în lanț care au necesitat lucrări complexe de remediere.

Pentru a putea asigura continuitatea alimentării cu apă în această zonă fără apariția unor situații similare în viitor, s-a decis reabilitarea întregului tronson de conductă, lucrările fiind deja în derulare.

Deși reabilitarea străzii Sucevei a fost inițial inclusă pe lista de investiții aferentă Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), datorită întârzierilor survenite în urma lucrărilor de remediere a avariilor, cheltuielile de reabilitare vor fi suportate în totalitate de compania noastră.

Informăm pe această cale că pe perioada lucrărilor mai pot exista discontinuități în furnizarea apei potabile, însă vă asigurăm că se vor folosi toate resursele și mijloacele disponibile pentru remedierea căt mai rapidă a acestei situații. De asemenea, o mașină cu apă va fi pusă la dispoziția locuitorilor din zonă pe toată perioada lucrărilor. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat”.

Etichete

6 comentarii

 • Oare nu ar trebui Aquabis sa isi angajeze muncitori care sa poata repara o teava? Sau sa demisioneze vreun director?Nu vor sa si explice catorva mii de oameni care locuiesc in zona Sucevei de ce curge apa mai greu decat curentul in comunism?

  • Intreaga zona (A. Muresanu, Nasaudului, Colibitei, Sucevei) are o retea de apa învechita si total depasita – cu conducte din alea din azbociment.
   (cum se mareste un pic presiune de furnizare a apei, cum crapa câte o conducta – asta se tot întâmpla de vreo 20 de ani)
   Inclusiv pe celebra axa de transport Garii – Decebal – A. Muresanu sunt acelasi tip de conducte.
   Dupa ce talentatii nostri de politicieni care-s cu gândul doar la comisioanele aferente acestor lucrari vor îngropa niste zeci de milioane de euro în aceasta axa, o sa înceapa sa-i dezgroape ca sa schimbe toate conductele alea comuniste – alti bani, alta distractie.
   Dar apa curge, pietrele ramân. La fel ca fraierii care voteaza si dupa aia stau cu ochii în soare asteptând sa vina ploaia ca sa adune o galeata cu care sa poata trage apa la wc.

 • Daca trece derectorul si adjunctul de la Aquabis pe strada cu Toyotele Hilux ,albastre ,cam de 50.000 de euro pe bucata ,se remediaza toate problemele.E ca la pupatu moastelor…minuni…

 • Tipic românesc! In fiecare zi au spart, au cârpit jumate de metru de țeava, au astupat, a doua zi au mai cârpit jumate de metru de țeava și tot așa!!! Ca la noi la nimeni!!!!

 • Incompetenta. Aquabis asteapta sa puste conducta ca sa afle cat tine o asemenea conducta. Se ocupa de retelele de apa de zeci de ani si inca nu au idee cat rezista conductele de azbociment. P.S: pt. Aquabis, daca a puscat pe Sucevei schimbati peste tot unde conductele au acelasi material si vechime asemanatoare… ce e asa de greu?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.