Actualitate

Procesiune de Florii la Bistrița. Programul manifestării religioase

Tradiția Procesiunii de Florii pe străzile Bistriței continuă și anul acesta. În prezența IPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, procesiunea va avea loc sâmbătă 27 aprilie.

În Sâmbăta lui Lazăr, începând cu ora 17.00, la Biserica ”Sfinții Trei Ierarhi ” de pe strada Alexandru Odobescu, IPS Andrei va binecuvânta ramurile de salcie care vor fi oferite credincioșilor.

Procesiunea religioasă se va desfășura apoi pe următorul traseu: str. Alexandru Odobescu – Bulevardul Republicii – Piața Petru Rares – Piața Unirii – Protopopiatul Ortodox – str. General Grigore Bălan – Muzeul Județean, unde pe o scenă special amenajată se va oficia de la ora 18.00 slujba Vecerniei.

IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei va fi însoțit de preoți, diaconi, călugări și mulțime mare de credincioși cu ramuri de salcie în mâini.

Această manifestare duhovnicească ne aduce aminte de drumul pe care L-a parcurs Mântuitorul nostru Iisus Hristos din Betania la Ierusalim, înainte cu o săptămână de Pătimirile și Învierea Sa din morți.

În Duminica Floriilor, credincioșii celebrează intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim, sărbătoare care deschide pregătirile de Paşti din Săptămâna Mare. Numele derivă din latinescul Floralia, sărbătoare a vegetaţiei.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.