Actualitate

Narcisele sălbatice din Munții Rodnei, pe cale să înflorească, deși e zăpadă

Narcisele sălbatice de pe Masivul Saca sunt înmugurite și ar putea înflori în perioada următoare, dacă vremea va fi frumoasă și nu se întoarce iarna.

”Pentru că foarte mulți dintre dumneavoastră sunteți interesați de stadiul de înflorire al narciselor de pe Masivul Saca din Parcul Național Munții Rodnei, vă lăsăm câteva imagini mai jos cu poiana de astăzi 19.04.2024. Dacă timpul va fi frumos și iarna nu ne mai joacă feste estimăm perioada optimă de vizitare sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, dar oricum vă ținem aproape cu informații calde”, a scris Parcul Național Munții Rodnei.

Poiana cu narcise de pe versantul estic al Muntelui Saca se află la cea mai mare altitudine dintre rezervațiile de narcise din țară, în partea de sud a masivului. Poiana este declarată rezervaţie prin Legea nr. 5/2000, are o suprafaţă de 5 ha, adăpostește o specie de narcise (Narcissus stellaris) și o mulțime de alte specii rare și protejate, arginţică, genţiană ori brânduşe de primăvară.

Accesul la Rezervaţia botanică Poiana cu narcise de pe Masivul Saca se face dinspre satul Valea Vinului, situat la 8 km de Rodna Veche, pe 2 poteci. Prima urcă spre vest spre Dealul Popii, iar a doua urmărește Valea Secii și apoi urcă pe versantul sudic al Dealului Popii. APNMR recomanda traseul pe Dealul Popii care este marcat cu săgeți indicatoare.

Pentru a facilita accesul cât mai ușor, traseul turistic din Parcul Național Munții Rodnei a fost marcat într-un mod inedit de angajații rezervației. A fost folosit un omuleț portocaliu, marcat cu ajutorul unor desene realizate pe copaci și pietre. 

Perioada de inflorire a narciselor este în lunile mai – iunie. Anul trecut, narcisele au înflorit abia la finalul lunii mai.

2 comentarii

  • Cînd îmfloresc am să merg acolo să filmez un videoclip bestial la ultima mea melodie , hitul anului, intitulat Narcisa mi-e dor de tine.
    Narcisele care i le dau iubitei mele sunt de la mama din grădinuță.

    6
    7
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.