Actualitate

Prof. Florin Bojor: Ieşirea cât mai rapidă în stradă este unica soluţie

”Euforia primei zile de grevă a trecut. Colegii se frământă: cât va dura greva?; cum ne plătim facturile?; cât timp vom avea bani pentru a ne întreține familia? etc.”, relatează profesorul Florin Bojor după a doua zi de grevă. Într-o postare, el le propune colegilor să iasă cât mai repede în stradă.

Jurnal de grevă: Ziua 2

Euforia primei zile de grevă a trecut. Colegii se frământă: „cât va dura greva?”; „cum ne plătim facturile?”; „cât timp vom avea bani pentru a ne întreține familia?” etc.

Începem lupta de uzură cu niște politicieni cinici, nepăsători, care au resurse financiare, mediatice şi de timp net superioare nouă.

Guvernul Ciucă aşteaptă ziua de 26 mai pentru a depune mandatul, guvernul din umbră, Ciolacu, speră ca sărăcirea noastră să-i facă pe unii să renunţe la grevă, iar profesorul turist, Klaus Iohannis, se ascunde în spatele cuvintelor.

Aşa că şi unii şi alţii, o lungesc cu indiferenţa, cu povestea „deschiderii la dialog”, cu un plan de asistare socială pentru unii profesori, cu pregătirea unor diversiuni mediatice etc.

De aceea, părerea mea e că ieşirea cât mai rapidă în stradă este unica soluţie pentru a nu ne pierde energia şi puţinii bani pe care îi mai avem în lupta cu cleptocraţii din România”, a scris profesorul Bojor pe Facebook.

6 comentarii

 • Cine vorbește?Profesorul trăsnit…Bani gârlă, pe cât muncesc clar, jumate de an vacanțe, nici un olimpic sau premiant, se duc să aibă de unde veni…Un”exemplu” pentru elevi, banul e totul!

  30
  29
 • Poate cā sindicatele din Romania s-ar putea inspira de la sindicatele din Danemarca, care au miliarde de coroane pregătite in cazul unui conflict.
  In fiecare luna platesti o sumă intr-un cont bancar. De exemplu 20 lei , timp de 18 ani (cât a trecut de la ultima greva a profesorilor din România) = 4320 lei.
  Grupele profesionale sunt solidare între ele. Când fac greva asistentele medicale, acestea isi recuperează banii pierduți din propria “cutie de grevă” (“cutie de război”), dar primesc si fonduri in valoare de milioane din cutia de greva a altor alte categorii profesionale cum ar fi polițiștii, angajații de la salubrizare, angajatii din firmele de curierat, angajatii din construcții, angajatii de pe tiruri etc.
  Asa că, orice categorie profesională poate face greva luni de zile, si isi recuperează banii pe care nu îi primesc la salariu.
  Banii din “cutia de greva” nu stau degeaba intr-un cont bancar, ci sunt investiți in acțiuni, obligatiuni, investiții alternative, pentru ca valoarea lor sa creasca cât mai mult.
  Eu când am făcut grevă 5 zile in 2006 , mi-am recuperat banii pierduți la salariu, din “cutia grevei”.

  14
  8
 • Stimate domn profesor,
  Pot fi de acord cu faptul ca va cereți niște drepturi. Nu sunt eu în măsura sa afirm dacă cereți pe merit sau nu.
  Eu pot doar sa va zic ca obiectul muncii Dvs e COPILUL. Copil de care acum, voi profesorii va bateți joc. Îl privați de la educație. Exact la fel cum politicienii noștrii i-au privat in pandemie 2 ani de zile de educație. I-au ținut în online pentru ca era mai simplu asa.
  Sunt părinte și NU SUNT DE ACORD cu GREVA voastra.
  Dacă într-adevăr iubeati copiii ați fi continuat activitatea didactica și ați fi ieșit în strada după program. După ora 14 puteați fi cu toții în strada. Dar ați ales batjocura la adresa copiilor noștri.
  Cu stima tatăl unui elev de-al Dvs, domnule profesor.

  19
  9
  • Dumneavoastra daca va iubiti copilul de ce nu mergeti cu el la o scoala privata?

   2
   12
  • desigur ca raspund intrebarii adresate de Dvs.
   1. Educatia este un drept al fiecarui cetatean. Scrie foarte clar in Constitutia Romaniei ca statul se asigura prin unitati de invatamant de educatia fiecarui cetatean al tarii.
   2. Consider ca inca educatia in sistemul de stat se realizeaza in general la un nivel ridicat.
   3. Nu dispun de 3500 de lei anual pentru a-mi sustine copilul la una dintre scolile private din oras.
   4. (Cine imi garanteaza mie ca in sistemul privat de invatamant nu se intampla acelasi lucru? greve si batjocura.)
   Multumit?

 • @D-le A.C, …azi ziceți într-un fel, mâine ziceți altfel. Sunteți simpatic, dar cam într-o eterna contradicție: 🙃

  „Azi: in Danemarca …
  acțiuni, obligatiuni, investiții alternative, pentru ca valoarea lor sa creasca cât mai mult.

  Eu când am făcut grevă 5 zile in 2006 , mi-am recuperat banii pierduți la salariu, din “cutia grevei”. !!
  –––-
  La începutul grevei ziceați așa:
  „Adrian C.
  17 mai 2023 la 08:04
  ( Titlu Articol -Grevă de avertisment în Educație. Prima grevă generală după 18 ani –) 🙂
  „Am participat si eu la o greva in 2006.Luni dimineața am votat, si 90% dintre colegi au votat pentru,
  Un ziua aceea nu am primit salariu.
  Marți am votat din nou si 80% su votat pentru. In ziua aceea nu am primit salariu
  Miercuri, joi si vineri rezultatele votului 70%, 60%, 55% pentru greva”

  (……….)amenda; recomandata, tribunal etc…
  …iar la sfârșitul lunii am primit la salariu cu 30% mai puțin, pentru ca nu am muncit o săptămâna di pentru ca am avut de plătit amenda stabilită de către Tribunal.

  De atunci eu nu mai cred in greve. Nu rezolvi nimic!”
  Adrian C.
  17 mai 2023 la 08:04″

  P.s. este bine că măcar Anul rămâne constant : Vivat 2006!

  🤡

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.