Actualitate

Centura Becleanului și semaforizarea în oraș vor fi gata în același timp

Varianta de ocolire a Becleanului, investiție de circa 18 milioane de euro realizată în parteneriat de administrația locală și CNAIR, va fi finalizată simultan cu proiectele europene de mobilitate urbană care prevăd semaforizarea inteligentă în oraș.

”Avem toate condițiile necesare pentru a putea încheia anul acesta varianta ocolitoare Beclean. Un obiectiv se poate termina dacă ai finanțarea, iar noi o avem asigurată. Am arătat că suntem la 80% realizare și am primit și finanțarea prevăzută pentru anul 2024. Nu folosesc cuvinte mari, dar este primul parteneriat din România care se derulează între o administrație locală și Ministerul Transporturilor, pe acest model pornind și altele. Avem asigurate toate fondurile, așa că putem să ne încadrăm ca în octombrie sau noiembrie cel târziu să putem efectiv să trecem pe centură. Este obligatoriu, pentru că tot centrul de la podul Meleșului și până la ieșire își schimbă fața”, a declarat primarul Becleanului, Nicolae Moldovan.

El a menționat că proiectele de mobilitate urbană care prevăd semaforizarea inteligentă vor schimba total fața orașului.

”Un an a durat avizarea pentru semaforizare, deoarece este drum european cu niște condiționalități, nu un drum simplu. Am primit toate avizele și se modifică total conceptul, vor fi trei benzi pentru a intra de pe o stradă pe alta, nu se va mai putea trece de pe o parte pe alta fiindcă vor fi bolarzi pe mijlocul drumului. Vom finaliza proiectele de mobilitate cu semaforizarea în același timp cu varianta ocolitoare ca să poată fi folosite în bune condiții intersecțiile noi care se implementează prin proiectele de mobilitate”, a explicat Nicolae Moldovan.

21 comentarii

 • Becleanul va avea în curând o centură nou în schimb Bistrița este tot la stadiu de hârti din cauza unor idioți şi incapabili. Ruşine !!!!!!!!!!!!!!

  59
  4
  • Din păcate ce se face acolo nu e o centură ci un drum care mută blocajele din Beclean în Beclenuț. Și tot din păcate în Beclenuț între Someș și pădure este o porțiune cu alunecări serioase de pământ, mutând traficul greu dinspre Moldova pe acel drum nu o să dureze mult timp până vom avea niște mașini alunecate în Someș!

   29
   46
  • Cred că ar fi trebuit să fie parte a autostrăzii/drumului expres Dej – Bistrița și centura Becleanului. Așa din poze nu pare altceva decât o stradă cu câte o bandă pe sens care nu are cum să fluidizeze traficul de acum, doar îl scoate din oraș.
   Iar voi trebuie să înțelegeți că încă n-avem nicio stradă pe lângă văi care să nu aibă probleme cu alunecări, iar prin acele zone n-am văzut lucrări de regularizare. S-a făcut o singură lucrare de acest tip pe Dealul Târgului, dar mai trebuie vreo 5. Se mai face încă o astfel de lucrare la Dealul Ștefăniței (deși l-a cum i-am văzut că lucrează vor apărea crăpături și alunecări în max. 2 ani de la inaugurare – dacă avem noroc), în rest toate drumurile de pe lângă văi au probleme cu alunecări în cel puțin un loc (pe Salva – Beclenuț sunt vreo 6 astfel de locuri cu probleme).

   17
   28
  • @donQ Această centură a Becleanului este o soluție foarte bună care va scoate traficul de tranzit respectiv poluarea din oraș. Bistrița este repetentă la acest capitol.

   39
   6
  • Sper ca cirulația pe această centură să fie deschisă cât mai repede să numai trebuiască să stăm cu orele la semafoarele din mijlocul Becleanului când venim de la Cluj.
   Bistrița are și ea nevoie urgentă de o nouă Centură să sperăm că vor fi capabili să o facă repede că suntem de râsul tuturor.

   31
   3
  • @tov. Beclenar: și eu ce-am zis? greu cu cititul, dar și mai greu cu înțelesul!
   Dacă la 2 zile după inaugurare o să apară poze cu blocaje la Beclenuț și în câteva săptămâni după, o să se rupă drumul de la ieșirea din Beclenuț spre Coldău o să vă pară rău că ați comentat „intelijent”!!!

   6
   28
  • @ donQ, Care-i treaba cu „tov”. Eu sunt din Beclean și sunt mândru că sunt din Beclean sunt mândru cu ce sa făcut în Beclean și cu ce se va face în Beclean. M-am mutat cu munca în Bistrița și îmi este jenă cu toate prostiile ce sau făcut și mai ales ce vor să se facă în Bistrița. Îmi este jenă să spun că sunt din Bistrița prefer să spun că sunt din Beclean.

   22
   4
  • @ donQ, Un simplu exemplu Becleanul în curând va avea o centură noua în schimb Bistrița este doar la stadiu de carioci pe hârtie și filmulețe !!!!!!!!!!!!!!

   19
   2
  • @ donQ Becleanul are Băile Figa și Bazin de înot în oraș în timp ce Bistrița are pârtia de schi și sania pe șine la Cucuieți din Deal.

   18
   2
 • Cu basculele cu bena ridicata si masinile de vanzare parcate in fata Catedralei peste toate marcajele nu puteti face nimic? Nu puteti elibera pistele de biciclete de masini parcate, la Cluj nu se parcheaza pe piste.

  34
  3
 • Cu semafoare pietonale precum cele din Bistrita , se putea rezolva o parte din problemele de trafic ale Becleanului si asta de cativa ani.
  un exemplu ca se poate este orasul Alejd , un oras de dimensiunile Becleanului si cu un trafic cel putin similar , daca nu mai intens. Alejd-ul fiind situat tot pe un drum european .
  In ce priveste centura , daca tinem cont de faptul ca Beclenutul e un cartier al Becleanului, asa zisa centura va muta aglomeratia din centrul Becleanului la periferie.

  9
  23
 • @sofer . Semafoarele pietonale nu au nici o legatura cu aglomeratia din Bistrita, pietoni au si ei dreptul sa circule.
  Faptul ca Bistrita e un santier , cu siguranta are.
  Ce au realizat semafoarele?
  Exempul orasul Alejd, situat intre Cluj Napoca si Oradea , unde semafoarele au fluidizat circulatia.Il travesezi mai repde ca Becleanul, si asta in conditiile unui trafic cu mult mai intens.
  Avem nevoie de o centura a Bistritei , dar una cum are Brasovul , Timisoara sau Oradea .
  O centura trebuie sa ocolesca orasul nu sa il traversze.

  2
  2
  • @ loro Degeaba ai semafoare cu buton dacă nu ai destule străzi pe care se poate circula. Traficul auto a fost în Bistrița extrem de aglomerat și înainte să se spargă străzile din Bistrița. Pe lângă faptul că Bistrița nu are străzi tâmpiții le îngustează și pe cele pe care le avem. În plus sunt peste tot săritori ( limitatoare de viteză) ce te împiedică să ocoloști zonele aglomerate care se blochează mereu.

   15
  • Ha ha Bistrița are 130 de străde pământ și „boemii” ăștia nici măcar nu au putut să pornească stația de asfalt a Primăriei Bistrița ha ha

 • Parcări în Centru Bistriței știți să faceți sau numai să dustrugeți tot știți să faceți ?

 • Păi la Bistrița nici pistele de biciclete nu au fost capabili să le termine atunci ce să mai vorbim de centuri etc.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS