Social

Profesoara Simona German din Șieu, printre finaliștii Premiilor pentru Directorii Anului 2022

Directoarea Școlii Gimnaziale Șieu, Simona Monica German, se numără printre finaliștii Premiilor pentru Directorii Anului 2022, competiție organizată de Asociația pentru Valori în Educație. Simona German este prima pe lista celor 19 directori selectați de asociație dintre cei 210 înscriși.

Profesor de Limba și literatura română, Simona German a înțeles cât de important este să le ofere elevilor condiții dintre cele mai bune ca să învețe cu plăcere. În 2019, a implicat Școala Șieu în Digitaliada, ocazie cu care a mărturisit: ”Doresc să le ofer elevilor o școală în care să se dezvolte, să se descopere, să experimenteze și să progreseze concomitent cu starea de bine și studiul din plăcere. Ea a creat și o programă de disciplină opțională: ”Teatrul de scenă versus teatrul digital” pe care l-a predat la clasa a VII-a în anul școlar 2020-2021. Simona German i-a așteptat anul acesta pe elevii din Șieu într-o școală care are mobilier modular nou, ergonomic și vopsit în culori vesele.

În cadrul Galei vor fi acordate premii pentru patru categorii: Inovare, Antreprenoriat, Egalitate de Șanse, precum și marele premiu, Directorul Anului 2022.

Potrivit AVE, fiecare dintre cei patru directori câștigători ai Galei Premiilor pentru Directorii Anului va primi un premiu în valoare de 3.500 de euro.

”Scopul acestui premiu este de a susține directorii în proiectele pe care le au în derulare sau care urmează să fie începute în școala din care fac parte. În plus, cei patru câștigători vor primi și o bursă integrală la Academia de Leadership și Management Școlar, program organizat de AVE pentru dezvoltarea și creșterea abilităților de leadership și management dedicat directorilor de școli și grădinițe care vor să îmbunătățească rezultatele educaționale din instituțiile pe care le conduc. Bursa valorează 3.300 de euro și este oferită de AVE și partenerii Academiei”, a precizat AVE într-un comunicat de presă.

Gala Premiilor pentru Directorii Anului, organizată de Asociația pentru Valori în Educație, se află anul acesta la a șasea ediție. Înscrierile pentru ediția 2022 s-au făcut până pe 31 octombrie.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.