Actualitate

Profesorii din Bistrița ar putea fi testați gratuit pentru Covid-19

Consiliul Local Bistrița ar putea aloca 300.000 de lei pentru acoperirea costurilor cu testarea gratuită Covid-19 a personalului didactic, auxiliar și nedidactic de la școlile din Bistrița, înainte de începerea anului școlar 2020-2021, la propunerea viceprimarului Cristian Niculae.

El își dorește ca proiectul să se desfășoare în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgenț, la începutul lunii septembrie: ”Copiii noștri trebuie să se întoarcă la școală în condiții de maximă siguranță. Pe lângă măsurile de dezinfectare și igienizare a școlilor, pe care le vom relua la începutul lunii septembrie, vom testa gratuit tot personalul implicat în educația copiilor”.

Etichete

30 comentarii

 • Banii acestia sunt foarte bine directionati pentru testarea profesorilor.
  Profesorii trebuie sa inspire incredere parintilor si copiilor de la toamna, cand incepe scoala.
  Bravo pentru initiativa!

  • Daca nu investim in copiii nostri, in ce altceva sa bagam banii?!
   Este o idee foarte buna

  • O idee foarte bună! Este absolut necesar sa știm ca profesorii copiilor noștri sunt absolut sănătoși în momentul începerii activității. Felicitări domnule viceprimar pt initiativa!

  • Una e utilitatea, dar alta e inițiativa de campanie electorală a lui Niculae

  • Inițiativa lui Niculae trebuie neapărat completată. După testare să le dea profesorilor și o înghețată Merigo ca să compenseze senzația neplăcută a prelevării probelor. Cu un drum să se cumpere tot de la bugetul local câte o înghețată Merigo fără taxe și la toți postacii din echipa lui Solcan să mai lingă bieții și altceva.

 • Asa da. Bani care au o întrebuințare corectă si folositoare.
  Bravo domnului viceprimar care se gândește sa facă lucruri bune pt comunitate!

 • Mi se pare normal! De ce mi-as trimite copiii sa stea 8 ore cu niște oameni despre care nu știu cu cine au intrat in contact și poate nici nu vor sa zică? Sa-i testeze și dacă sunt negativi sa revină in scoli!

 • Este o idee foarte buna sa testeze profesorii!
  Profesorii sunt singura categorie profesionala care risca prin natura slujbei lor, pentru ca intra in contact cu multe persoane din medii diferite, si care, pana acum, nu au fost testati.

 • Si oare elevii nu ar trebui testati? Profesorii nu se expun…???? Si daca iese testul negativ si dupa o saptamana sa zicem profesorul se infecteaza de undeva….poate chiar de la elevi….cine raspunde???

  • Trebuie sa testam toata populatia romaniei, nu doar elevii
   La cate tepe au dat guvernantii cu maetile.lor puteau testa milioane de romani.

 • Scoala trebuie sa se desfasoare in siguranta. Testele acestea sunt binevenite pentru profesori.
  Sper sa mentina si regulile de masurarea temperaturii si purtarea mastilor obligatorii in scoala.
  Asa ar reduce mult riscul de raspandire a virusului.

 • Chiar asteptam si-mi doream o masura de acest fel. Daca testeaza toti profesorii si angajatii din scoala, am mai mare incredere sa-mi trimit copilul la scoala din toamna.
  Si sper sa reia cursurile din toamna, ca sa nu ramana atat de mult in urma cu materia.

 • Doar gratuități și iarăși gratuități pentru acești „nefericiți” ai sorții, după ce că nu au mai prea făcut nimic din martie, iar leafa au încasat-o integral, lăsați-mă cu școala online, frecție la un picior de lemn, acuma trebuie să fie testați tot din taxele și impozitele plătite de noi la stat, iar noi, proștii satului, dacă vrem să ne testăm, deși suntem cu dările la zi achitate către stat, nu putem să o facem gratuit, dar domnii o pot face, n-au nicio treabă. Am și eu o curiozitate, și profesorii care provin de la școlile unde promovabilitatea la bacalaureat și capacitate a fost foarte scăzută se pot testa gratis? Acesta este premiul pentru acești inși, unii care nu au fost capabili să-și pregătească elevii să ia un amărât de 5 sau 6? Având în vedere câte lefuri au luat din martie, în schimbul cărora nu au prea depus efort, ar putea să-și plătească un astfel de test, dar sunt obișnuiți cu mocăciunile și atunci de ce să nu apeleze la ele! Nu ai să întâlnești un profesor, mă raportez la majoritatea acestora, nici într-un caz la cei ce reprezintă un 10-20% din această breaslă, foarte bine pregătiți, devotați și cu temele făcute în permanență, să nu ți se plângă cât de vitregiți sunt ei, câtă muncă depun și cât de greu le este, cât de răi sunt copiii de astăzi, cât de needucați vin de acasă etc., etc., asta doar pentru a se justifica în fața societății și pentru a-și scuza nereușitele profesionale. Să fie clar, rezultatele profesionale ale unui cadru didactic stau în rezultatele obținute de elevii săi, dacă aceștia performează, mentorii au fost în regulă, dacă rezultatele lor sunt mediocre sau catastrofale, calitatea mentorilor lor este cel puțin îndoielnică. Doar nu mi-ți zice că dintr-o clasă cu 10 elevi, dacă doar 1-2 promovează un examen, cu note mici, elevii sunt vinovați, iar profesorii eroi. Nici vorbă, profesorii sunt principalii vinovați, nu are cum ca un număr atât de mare de elevi să fie inapt, iar profesorul cel exonerat de vină. Acest fapt petrecându-se an de an. Toată stima pentru cadrele didactice oneste, profesioniste și care nu stau mereu cu mâna întinsă, tot disprețul pentru cei mulți pentru care doar leafa contează, privilegiile și tot felul de sinecuri. Băieți și fete, un sfat moca, mai lăsați miorlăiala, puneți mâna și pregătiți-vă, scoateți elevi cu rezultate, care să performeze în viață, iar mai apoi etalați-vă și doleanțele. În prezent doar acestea vă fac remarcați, rezultatele obținute de elevi la examenele de capacitate și bacalaureat sunt modeste rău, chit că testele sunt de o simplitate soră cu ridicolul. Nu doresc să lezez pe nimeni, dar cam așa se prezintă lucrurile astăzi.

  • Nu-i vina pofesorilor ca Ministerul Educatiei si Guvernul PNL nu au reusit sa gestioneze criza aceasta si au obligat copiii sa stea acasa in martie, aprilie, mai si iunie.
   Mai grav este ca au jucat politic aceasta criza sanitara si exista riscul sa nu mearga copiii la scoala nici de la toamna. Pentru ca s-au grabit cu masurile de relaxare si acum au agravat criza in loc sa o termine.
   Profesorii nu au nicio vina in toata povestea asta.

  • Bade, când vei fi capabil să ocupi un post de profesor și vei face superperformanță vei avea dreptul să te adresezi cadrelor didactice cu „băieți și fete”. Până atunci ești doar un bădiuc.

  • Văd că ești ofensat că AR PUTEA FI testați gratuit profesorii, dar nu ești deloc ofensat că cei din SRI , judecătorii și procurorii au salarii astronomice cu nenumărate sporuri, pensii speciale și nenumărate privilegii ca: sistem propriu de sănătate, propriile lor hoteluri unde merg în vacanță gratis, le plătim noi chiria iar dacă au rate la casă le plătim noi ratele, indemnizații de hrană și echipament etc.
   Așa că hai să hulim bugetarii săraci care chiar fac ceva și să slăvim bugetarii de lux!

 • O inițiativa foarte bună. Sunt cadru didactic și siguranță noastră și a elevilor este foarte importanta. Ma bucur din suflet și apreciez.

 • Așa da!! Sănătatea cadrelor didactice și a copiilor e foarte importantă!! Incompetența Guvernului PNL ne va costa.. Bine că mai avem oameni la nivel local care chiar depun efort și se preocupă de acesta criza! Felicitări!!

  • Ce să faci cu un așa popor de ignoranți care nu cred că există COVID Cu PSD-disti care au instigat la nesupunere și au lăsat guvernul fără mijloace de luptă. Nu-i nimic o să fie tratați în spitale construite de PSD

 • Asa da, lucrez în învățământ. Si consider o idee foarte bună testarea tuturor cadrelor didactice. Felicitări dl viceprimar pentru ca va gândiți și la sănătatea noastră.

 • Se poate observa ca cei cu funcții de decizie sunt interesați de învățământul bistrițan. S-au renovat și se renovează scoli, se investește în dotarea lor, acum se aloca bani și pentru sănătatea și siguranță cadrelor didactice. Este un lucru îmbucurător și merită lăudat.

 • Toți cei care aplaudați propunerea vice-primarului, știți că ți se pot preleva probe azi și până la sosirea rezultatului să te infectezi? Citim presa, urmărim știrile dar cred, că marea majoritate nu înțelege nimic. Rezultatul negativ al unui test nu este pe viață! Banii pot merge pe măsuri de prevenire. Școlile din oraș nu au săpun și hârtie igienică la grupurile sanitare. Testarea lipsește….. În definitiv, se pare, că avem ceea ce merităm.

 • Sunt cadru didactic. Testarea gratuita a profesorilor propusa de vice mi se pare populista. Pot sa-mi platesc testul daca se punea problema. Oricum relevanta acestuia este doar strict pentru 15 septembrie. Pentru ca nimeni nu imi garanteaza ca din sutele de elevi cu care trebuie sa intru in contact nu este vreunul cu virus la purtator si ca orice am face sau zice acestia vor pastra „distantarea sociala.”.

 • De ce nu testati obligatoriu si toti elevii? Sa vedem atunci cati parinti vor face scandal ca li se incalca drepturile si libertatile copiilor lor?

  • Cu riscul ca toata lumea o sa fie impotriva mea, eu cred ca propunerea acestui domn este doar o pierdere de vreme in situatia actuala. Sistemul de invatamant romanesc trebuie pregatit pentru invatarea online. Cei de la guvernare ar trebui sa se preocupe ca in luna septembrie fiecare elev si cadru didactic sa aiba un dispozitiv electronic (Chromebook, Laptop) cu conexiune la internet, iar in timpul vacantei de vara cadrelor didactice sa li se ofere cursuri online gratuite de invatare a tehnicilor de predare online si utilizare a tehnologiilor. De asemenea, trebuie implementate criteriile pentru stabilirea calitatii procesului de invatamant online. Aceasta este tendinta in majoritatea tarilor avansate tehnologic (inafara Europei). Chiar daca se deschid scolile in luna septembrie, deschiderea o sa fie temporara si procesul de invatare o sa se mute online pana la aparitia solutiei medicale impotriva virusului.

 • Propun sa fie testati si elevii….altfel e discriminare..ce? numai la siguranta lor va ganditi??? Profesorii se pot infecta linistiti, doar de elevi trebuie sa avem grija.Mi e scarba cand citesc comentariile unor parinti care isi imagineaza ca odraslele lor vor fi in siguranta la scoala daca profesorii sunt testati! Se pot imbolnavi de la colegi…si in plus, un test negativ in septembrie, nu garanteaza ca profesorul nu va fi pozitiv peste o saptamana, doua..o luna….Si inca ceva…stimati parinti, mai incetati cu toate comentariile rautacioase la adresa cadrelor didactice si a invatamantului online..covidul nu a aparut din cauza profesorilor!!!! E greu sa va ocupati de unul, doi sau trei copii??? Dar de o clasa cu 30- 31??? Profesor nu este egal cu dadaca!!!

 • Dacă, repet, dacă această inițiativă va fi implementată, ea va produce o situație de discriminare față de alte categorii sociale, mai ales față de cei care plătesc taxe și impozite la nivel local și nu beneficiază de ea. Dacă va fi nevoie, sunt convins că fiecare dintre noi va avea suma necesară pentru un asemenea test. Surse financiare se pot găsi și la nivelul sindicatului, pentru cei afiliați sau la nivelul asigurărilor de sănătate. Cât privește profesionalismul cadrelor didactice, cred că cei mai în măsură să judece sunt elevii și părinții. Nu ne-am dorit această criză sau schimbările produse de ea în procesul de predare- învățare, dar va trebui să ne adaptăm, să ne dezvoltăm competențele și să ne facem treaba în condițiile date. Respect și considerație tuturor colegilor mei.

 • Oare dl. viceprimar va asigura testarea si pentru cei de la ISJ BN, care plimba doar hartiile dintr-un birou in altul?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.