Program special de vizitare a turnului Bisericii Evanghelice pe durata verii

Holistic
Primăria Bistriţa a stabilit un program special de vizitare a turnului Bisericii Evanghelice pentru perioada iunie - septembrie. De marţi până duminică se poate urca cu ascensorul în turn de la ora 10.00 până la ora 18.00, iar tineri voluntari vor fi ghizi pentru grupurile de elevi şi turişti.

După experienţa de anul trecut, când foarte multe grupuri de elevi au vizitat turnul Bisericii Evanghelice, autorităţile locale au considerat potrivit să facă un program special pentru sezonul turistic.

Astfel, până în septembrie vizitatorii câştigă patru zile în plus pe săptămână pentru a putea vizita cel mai cunoscut obiectiv turistic din Bistriţa. Spre deosebire de programul de iarnă, când nu se putea urca în turn în timpul săptămânii, odată cu începerea vacanţei acesta are program de vizitare prelungit. Conform noului orar, turnul este închis lunea, dar de marţi până duminică poate fi vizitat între orele 10.00 şi 18.00, cu pauză între 13.30 şi 14.00.

Accesul în turnul Bisericii Evanghelice se face contra cost: 10 lei de adult, 5 lei pentru copii peste 7 ani, elevi, studenţi şi pensionari. Biletele de intrare pot fi achiziţionate de la liftier.

Au acces gratuit: veteranii de război; persoanele persecutate din motive politice de dictatură instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, prevăzute la art. 1 al Decretului – Lege nr. 118 /1990, republicat cu modificările şi completările ulterioare; persoanele cu handicap; copiii cu vârsta până la 7 ani.

Liftul din turnul Bisericii Evanghelice, care a costat aproximativ 70.000 de euro, a fost montat la sfârşitul anului 2011. Biserica Evanghelică este singurul lăcaş de cult din ţară şi ”de la Viena până la Moscova” dotat cu lift. Ascensorul are 480 kg, urcă la o înălţime de 38,40 de metri faţă de pardoseala navei bisericii, cu o viteză de un metru/secundă, şi are o capacitate de transport de maximum 6 persoane.

Julia Popa

vedere turn 1 turn 2 turn 3 turn

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Popescu Constantina

  In data de 21.09.2018 vin cu un atocar cu 50 de pensionari. Găsim biserica deschisă?
  Mulțumesc anticipat.

  (0)
 2. Sonia Herman

  Luni, 27.05.2019 vin cu un atocar cu 25 de turiști din Austria. Găsim biserica deschisă, inclusiv turnul?
  Mulțumesc anticipat.

  (0)
  • raspuns

   daca vor fi alegeri in acea perioada sigur gasiti in zona ….pompierii!

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.