Actualitate

Proiect de lege al deputatului Diana Morar, adoptat în Parlament

Camera Deputaților a adoptat primul proiect de lege al deputatului PNL Diana Morar: începând din 1 ianuarie 2022, apelurile se judecă în complet format din 2 judecători iar recursurile în format de 3 judecători, cu excepția cazurilor în care legea prevede altfel.

”Acest proiect face parte din seria celor care vin să repare legile justiției modificate în timpul guvernării PSD și are ca scop revenirea la soluția legală conformă realității sistemului judiciar din România. Schemele de personal nu permit la acest moment configurarea completurilor de judecată în apel în formulă de 3 judecători, fără ca această măsură să nu afecteze și să chiar să blocheze organizarea şi funcţionarea instanţelor de judecată și, implicit, actul de justiție”, spune Diana Morar.

Termenul de intrare în vigoare este 1 ianuarie 2022 deoarece aplicarea soluției completului format din 3 judecători a fost suspendată până la 31 decembrie 2021 inclusiv.

Senatul este for decizional în cazul acestei inițiative legislative.

https://www.facebook.com/moraroliviadiana/posts/342004180817589

1 comentariu

  • Felicitări. De fapt se revine la vechea reglementare: un judecător la fond, doi în apel și 3 în recurs. PSD și ALDE au vrut să mai creeze niște posturi bugetare, fără nici-o justificare.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.