Actualitate

Proiectul aquapark-ului din zona Mecanica, depus pentru finanțare europeană

Municipalitatea a depus, în vederea obținerii de fonduri europene, proiectul care vizează construirea unui complex de agrement pe str. Poligonului nr. 26, în zona fostei baze Mecanica din Bistrița.

”Am depus în data de 27 mai, pentru finanțare europeană, proiectul aquapark-ului bistrițean ce va fi construit, pe o suprafață de 35.000 mp, în zona fostei baze Mecanica”, spune primarul Ioan Turc.

Valoarea obiectivului de investiții se ridică la 125.438.159,78 lei (circa 25,2 milioane euro). Proiectul își propune să crească și să diversifice oferta în rândul turiștilor, prin oferirea unei game largi de servicii de agrement și relaxare.

Lucrările vizează: demolarea construcțiilor existente, construirea unor clădiri încadrate în categoria clădirilor verzi, realizarea de infrastructuri turistice, refacerea zonelor înierbate, plantarea de arbori și arbuști, alei pietonale din materiale ecologice, sistem de iluminat smart și ecologic, utilizarea de soluții verzi pentru utilitățile publice, sisteme de supraveghere video, soluții de acces la internet, amenajarea zonei cu mobilier urban ”smart”, din materiale naturale, pentru recreere și relaxare, accesibilitatea persoanelor cu dizabilități, obiecte / lucrări de artă urbană care să confere specificitate și originalitate zonei amenajate.

Se doresc următoarele infrastructuri turistice: Ștrand pentru sezonul de vară – plajă amenajată, șezlonguri și umbrele pentru relaxare, bazine pentru înot și tobogane cu apă. Zona bazinelor va include: Lazy River (râu apă lină cu poduri), adâncime: 90 cm; Baby Lagoon (loc de joacă cu apă pentru copii), adâncime: 40 cm; Relax Pool (bazin de înot şi relaxare), adâncime: 120 cm; Splash Pool, adâncime: 180 cm. Zona toboganelor va include: Twister; Space bowl; Black hole; Rafting; Kamikaze, cu o capacitate maximă de 300 locuri / Bazin acoperit – funcțional 12 luni pe an / Construcţie de tip S+P+1E pe 8.000 mp, care dispune de: bBazin de înot 25 m x 50 m, adâncime 2,10 m; vestiare; cabinet medical; saună; sală de forţă; 200 şezlonguri; restaurant, bar, terasă / Trei terenuri de tenis, un teren de baschet, două terenuri de minifotbal.

Alte facilități: locuri de joacă pentru copii; 300 locuri pentru parcare; piste pentru biciclete și role; zona pentru spectacole; alte amenajări exterioare (spații de parcare, stații de încărcare mașini electrice, zone de spații verzi și platforme dalate în zonele de acces la diferitele funcțiuni, o zonă de joacă pentru copii, zonă pentru biciclete și role, platformă betonată pentru organizarea diferitelor evenimente, târguri și spectacole).

31 comentarii

 • În lumea civilizată la un Aquaparc se fac terenuri de VOLEI DE PLAJĂ nu de fotbal şi tenis. Terenuri de fotbal şi tenis avem o grămadă în oraş chiar acolo lângă baza mecanică sunt astfel de terenuri.

  52
  6
  • Cu 40 lei pe oră joaca tu tenis . In Spania în sate sunt cate 3 terenuri gratis de tenis

   17
   13
 • Și proiectul partiei de schi a fost depus pentru finantare europeană.
  Și depus a rămas. Ia mai mânați, măi flăcăi și sunați din bice măi!

  31
  51
  • @alex aşa-i că struguri sunt acri şi cam te roade la stomac frumosul Aquaparc Mecanica.

   46
   20
  • @ochiul soacrei Cel mult frumosul proiect. Care proiect va rămâne. Hăăăi, hăăi!

   25
   43
  • Vezi ca esti in urma cu anotimpurile … se pare ca lumea te mana pe tine … la likeuri. Proiectul despre care vorbesti ii o aberatie a fostei administratii … se pare ca asta e ceva de interes public. Acuma ca se face ca nu se face vom vedea … deocamdata suntem democratie si majoritatea decide … si vad ca majoritatea nu prea e de acord cu ce spui acolo. 😀

   19
   5
  • @Tech
   iaca un caz real de „om plecat cu sorcova” .. Alex are probleme (grave) de percepție!
   multă sănătate Alex!

   20
   11
  • IN TIMP CE BECLEANUL FACEA BAZA DE LA FIGA,BISTRITA FACEA PARTIA DE PE COCOS.NU E VORBA CA BECLEANUL ARE,ESTE DESPRE CINE LE-A FACUT…ACELASI PARTID,ALTI OAMENI.DE AIA SE ZICE CA OMUL SFINTESTE LOCUL.ASA CA SA AVEM GRIJA LA OAMENI!

   33
   4
  • Care centura? Strada aia care da in Beclenut se numeste centura? Pai daca alegi varianta „centura” faci cu 15 minute mai mult decat daca o iei prin oras, asta in caz ca nu vine un tir pe contrasens. Astea sunt lucruri facute ca sa se poata spune ca „s-a facut”. Aqua Park la Beclean? Sa fim seriosi. Ca de prinzi o zi buna nu mai ai loc de sudamericani nici pe uscat nici in apa, ca vin sa isi spele blugii in bazine. Ordine si paza 0. De fapt, civilizatie la urma urmei.

   18
   26
  • @ Tazman, Să nu uităm că în Beclean sa făcut şi un bazin de înot în mijlocul oraşului unde pot să ajungă copiii nu la marginea oraşului la granița cu comuna Livezi unde vor să-l facă zăbăugi noştri.

   27
   3
  • Bazinul Olimpic se face pentru copiii din comuna Luvezi nu pentru copiii din oraşul Bistrița 🤣

   20
  • Chiar mi era dor să mai aud niște laude pt . poteca aia de la Beclean ,pe care unii o numesc centură 🤣🤣🤣🤣

   8
   16
 • Propun proiectarea și finanțarea unu parc de distracții Disney Land!
  Fiind campanie electorală cu siguranță se poate aproba chiar săptămână asta(fie PSD-fie PNL).
  Foarte multe proiecte într-o lună,proiecte faine și necesare și unele chiar depuse pt finanțare,nu-i rău.
  Vă dați seama ce ar însemna pt orășelul asta sa se zbata cineva timp de 4 ani cum se zbat intr-o luna??
  Ar fi așa: străzile brici,salarii mari,utilități ieftine,parcuri in care poți face sport și plimbari,centuri ocolitoare,Aqua parcuri,faleze pe marginea râului,turism-Colibita-Tihuta,transport in comun gratis pt elevi,siguranța cetățenilor…..fain ar fi!!
  Asta ne DORIM…..de muuulti ani!!!

  19
  24
 • Unii visează la aquapark-uri, alții nu au pe unde să circule în interes personal când ies din scara de bloc!

  21
  33
 • Până obțineți voi fondurile Europene puneți mâna pe bidinea şi revitalizați şi redeschideți Ştrandul Mecanica că nu este mare lucru.

  61
  3
 • Unii înca pun botul la desene animate…. e trist de câta credulitate dau dovada românii dupa ce s-au fript de atâtea ori.
  Sindromul Stockholm e ceva normal la poporul asta.

  26
  39
 • După falimentul fabricii mecanice Mebis ştrandul a fost închis şi nu sa mai făcut nicio operațiune de întreținere cu toate acestea fiindcă a fost construit bine şi cu materiale bune el se află în condiți bune şi cu mici operațiuni de recondiționare se poate redeschide rapid.

  58
  3
 • Primarul putea până acum să redeschidă Ştrandul Mecanică şi acum nu mai avea emoți pentru a rămâne primar încă nu a reuşit să îl redeschidă aşa că că funcţia de primar încă se joacă.

  57
  3
  • Acolo este o bază sportivă şi un ştrand conform legi acolo nu se poate construi altceva decât terenuri de sport şi ştranduri adică Aquapark.

   36
   3
 • Pentru ca copiii să ajungă pe biciclete la Aquaparcu Mecanica pista de biciclete foarte bună de pe strada Drumul Cetății trebuie prelungită pe strada Poligonului până la Aquaparc.

  45
  5
  • Chiar la intrare pe strada Poligonului este o stație de încărcare a bicicletelor electrice deci se poate veni şi cu biciclele electrice la Aquapark.

   38
   4
  • Ar fi potrivite nişte standuri de încărcarea a bicicletelor electrice şi lângă intrarea în Aquapark Mecanica.

   28
   3
 • Ioan Turc va fi tot alesul nostru al bistritenilor care o sa-i mai acorde cu toata increderea un nou mandat.
  Carcotasii plangaciosi si toxici ciocul mic !

  9
  13
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.