Actualitate

Proiectul imobiliar de pe strada Zefirului, suspendat. Care sunt motivele și ce urmează

TeraPlast și Alfa Construct Partners anunță încetarea, de comun acord, a acordului privind proiectul imobiliar de pe strada Zefirului din Bistrița.

”Decizia vine ca efect al climatului complex de pe piața construcțiilor care a generat creșteri ale prețurilor materialelor de construcții, coroborate cu evoluția accelerată a costurilor cu energia și combustibilii, care impactează semnificativ costurile cu furnizorii și materialele aferente proiectului imobiliar”, se arată într-un comunicat.

”Nu renunțăm la obiectivul de a valorifica acest activ în beneficiul acționarilor noștri și a comunității locale. Rămânem deschiși la vânzarea terenului de circa 2 hectare în scopul dezvoltării unui proiect imobiliar cu PUZ-ul obținut. Cunoaștem evoluția pieței construcțiilor prin perspectiva segmentelor pe care activăm și vedem companii de antrepriză, chiar din rândul clienților noștri, care întâmpină dificultăți din cauza creșterilor semnificative ale prețurilor din ultimii 2 ani și jumătate. Ne dezvoltăm și fructificăm oportunitățile de piață, dar în același timp ne adaptăm lor pentru a asigura o evoluție echilibrată a afacerilor noastre pe termen mediu și lung”, a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

”Suspendarea proiectului imobiliar de pe Zefirului nu înseamnă că renunțăm la obiectivul de a contribui la dezvoltarea pieței imobiliare a Bistriței. Evoluția prețurilor materialelor și a serviciilor împreuna cu semnele evidente de contracție a pieței imobiliare, materializate printr-o scădere drastică și bruscă a cererilor din partea clientilor, ne obligă să regândim coordonatele proiectului, deoarece obiectivul nostru rămâne dezvoltarea de proiecte care respectă promisiunile față de bistrițeni, în primul rând. Asta, pe de cealaltă parte, depinde și de evoluția climatului economic și al climatului de piață, pe care noi le urmărim îndeaproape prin studii de specialitate. Mulțumim partenerilor, clienților și colaboratorilor pentru eforturile depuse, interesul prezentat și încrederea acordată. În viziunea noastră, acasă este un sentiment, însă drumul până acolo trebuie să fie unul care oferă atât perspectivă asupra viitorului, cât și predictibilitate/un grad ridicat de siguranță”, a afirmat Doru Ciocan, administrator Alfa Construct Partners.

Parteneriatul dintre TeraPlast și Alfa Construct Partners a fost încheiat în al treilea trimestru din 2020. Acesta viza dezvoltarea unui ansamblu de locuințe pe fosta locație a fabricii TeraPlast, în apropierea centrului Bistriței. De la momentul acordului până în prezent, s-a obținut PUZ-ul, însă nu au fost demarate lucrări de construcții.

Proiectul prevedea construirea în patru etape a șase blocuri care însumează peste 240 de apartamente și peste 350 de locuri de parcare. Ansamblul includea alei carosabile, pietonale, spații verzi și un loc de joacă pentru copii. Parteneriatul prevedea că TeraPlast va primi, prin dare în plată, minim 1,2 milioane de euro pentru acest teren, sumă care putea crește cu minim 30% în funcție de coeficienții de urbanism obținuți prin PUZ.

6 comentarii

  • Ce sa termine…e neterminat si el.Inafara de asta czm toti marii dezvoltatori si zu luat o la gingii.Acu sa vedeti puzderie de apartamente disponibile.Pana acum desi blocurile erai goale nu eraucdatz disponibile sa nu scada pretul pe metrul patrat.Las ca i buba si darea in plata la creditori.

   15
   4
  • Tot in directia aia mergi si tu …E gata harneala ca pun fraierii botu la poze cu case pe olx.

   1
   1
 • Acestea vor deveni nu peste mult timp viitoarele GHETOURI ale Bistritei sau in cel mai fericit caz locuinte pentru refugiatii climatici ai planetei.

  4
  6
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS