Actualitate Recomandări

Protest inițiat de AUR la Bistrița. Organizatorii, dezamăgiți de numărul mic de participanți (VIDEO)

Circa o sută de persoane au participat duminică, în Piața Petru Rareș, la un protest organizat de AUR Bistrița-Năsăud, în care manifestații au cerut Guvernului să aibă grijă de propriii cetățeni, nu de străni. ”Atâta timp cât noi ne producem energia electrică nu este niciun motiv să se întoarcă la români cu prețuri de 10, 20 de ori mai mari”, a spus Dragoș Hârjoabă, președintele AUR Bistrița-Năsăud.

El a rostit la început o rugăciune șil le-a mulțumit celor prezenți că au venit la manifestație pentru ca să tragă ”un semnal de alarmă pentru cei care au posibilitatea să ia deciziile corecte pentru România”.

”Suntem undeva spre 100 de oameni. Chiar dacă astăzi suntem mai puțini decât s-ar aștepta gurile rele, suntem mai mulți decât am fost la început. Ne-am adunat aici fiindcă presiunea pe care o avem din partea prețurilor, la curent, la lemnul de foc, asupra gazului ne apasă zi de zi. Dacă astăzi nu suntem uniți, cine va sta lângă noi mâine? În toată țara se organizează azi proteste. Este momentul să venim aici pentru noi toți. Îmi doresc un protest liniștit, suntem toți civilizați, am venit aici pentru bunăstarea noastră, nu pentru a crește unul sau altul în ochii oamenilor. Celor de la putere aș vrea să le spun că, în România, e important ca românul să trăiască bine, nu străinul. Atâta timp cât noi ne producem energia electrică nu este niciun motiv să se întoarcă la români cu prețuri de 10, 20 de ori mai mari. Cred că sunteți în măsură să conștientizați gravitatea crizei care vine peste noi. Este foarte important să luați acum deciziile corecte până nu este prea târziu”, a spus Dragoș Hârjoabă.

Au mai luat cuvântul Iulia Maier, Loredana Baltă – care a spus că lucrează în învățământ și a ieșit în stradă ca să dea un exemplu copiilor, dar și Adrian Scridon, președinte interimar al organizației din Sângeorz-Băi.

El s-a arătat dezamăgit de numărul mic de participanți, autorizația fiind solicitată pentru 300.

”Văd că toți sunteți în stare bună, mă așteptam la cei care au reale probleme și pentru care eu am intrat în AUR să lupt pentru ei. Mi se pare surprinzător că nu au găsit nicio jumătate de oră să își spună doleanțele ca să încercăm toți împreună să ne ajutăm, nu să ajutăm pe cineva. Dacă nu vom fi uniți, nu vom reuși nimic. Nu ne-am adunat să răsturnăm guverne, să facem scandal. Suntem civilizați și așa o să fim. Suntem catalogați drept un partid extremist, dar nu înțeleg de ce pentru că cam în toată Europa naționaliștii au început să apară sus, numai la noi suntem catalogați drept extremiști”, a spus Scridon.

A mai vorbit și Vasile Moldovan, lider AUR Bistrița, dar și Silviu Nan, fost lider sindical la Electrica, ambii despre criza energetică. Toate discursurile în video de mai jos.

Etichete

19 comentarii

 • Bistritenii o duc foarte bine, stau la vile de sute de mp, si merg La Lidl si Kauffland cu masina pana intre rafturi. Nu se deranjeaza nici de la terasele de pe pietonal, cunosc foarte bine imprejurarile cand trebuie organizate astfel de manifestari. Partidele politice oricum au esuat, si sa nu uitam ca mamaliga romaneasca explodeaza doar odata la 100 de ani. Personal nu mai pun botul la astfel de invitatii, ca sa ajut alti impostori. M-am vaccinat si imunizat definitiv in fata impostorilor de timpul Dinu Ppaturica.

  29
  45
  • Adevărat! Stau în vile, dar construite legal cu autorizație de construire , nu ca tine ilegal în centrul orașului !! Politica românească îi rezolva pe toți tupeiștii!

   41
   11
 • Poi noii veniti ,fosti cu functii prin pnl si pdl nu au creat o emulatie?Ca au avut functii la varf la nivel judetean atat in partide cat si in administratie…Asteapta doar voturile nemultumitilor si apoi sa se cațere iar pe functii?Noul lider aparut din neant nimic?S au au primit si astia ,,cadou” cadre de nadejde noi si fosti?

  17
  3
 • Vremea protestelor, a trecut! Fiți voi inșiva , exemple acolo unde lucrati, și oamenii vor înțelege, ce au de făcut! A fost vreme frumoasa, v-ați întâlnit cu familiile în Bistrița, ați socializat….. Ați bifat încă o acțiune reușită…. Va veți revedea, la alegeri… Nu-i asa ca, viata e frumoasa? Sa auzim numai de bine…..

  37
  23
 • Acest partid crede că vor descoperi America într-un târziu își vor dea seama că de fapt America au descoperit-o alți cu mult timp înaintea lor….. din ce în ce mai mulți se îndepărtează, țin distanță cu forma de gândire al acestui partid extrem de toxic!!!
  Duminica e acea zi în care te duci cu prietenii la o bere sau două sau trei la niște râsete bune , sau cu familia și petreci niște momente frumoase după o săptămână de muncă și alergare in stânga și dreapta decât să-ți complici viața cu aceste elemente 😃😃😃😃…

  36
  11
  • E la fel de toxic cu ai tai…Au aceeasi origine in umbra epoletilor.Astia au fost creati sa coaguleze rebelii de dreapta sau care pot intari dreapta la un loc ca sa stie de unde sa i ia autoritatile.Ceilalti ,ăia de stanga pe care i supara băsinile vacilor coaguleaza trotinetele si șosetele cu floricele ale progresistilor.Asa se tin extremele sub control la 10 la suta.

   16
   7
  • Trădători de țară. Asta sunt. Viitorului României este in Europa și în NATO. Ăștia fac gălăgie pe banii lui Putin.

   36
   12
  • Ar trebui sa ai respect fața de oamenii in mijlocul carora traiesti si sa nu faci remarci.Poti judeca eventual AfD si pe adeptii lor din Gerlania care ,iata au reprezentznti in Parlamentul European.

   5
   10
 • Observ doar aici cum unii nici nu citesc articolul ci se ataca instantaneu intre ei urmarind ca niste babe ce comenteaza x sau y adica tot niste indivizi suferinzi. Cu din estia fara identitate cum naiba sa-i aduni la manifestari civice? Tocmai de aceea vremea mitingurilor nu tine de noi, ca doar nu suntem nici greci, nici sarbi, ci o speta care se uita mereu in gradina altuia bucurandu-se enorm de insuccesul si necazul celuilalt. Important este insa, ca suntem 0rtodoxi si ne taram pe la icoane. Bravo!

  8
  29
 • Si totusi am o propunere mai buna pentru cei care stau cuminti in case si nu fac astazi nici un gest semnificativ. Macar semnati petitia initiata de consilierului Nicole Pavelean pentru salvarea de la pieire a fostei Biblioteca Judetene de pe str. GARII. O gasiti pe facebook.

  13
  21
 • Harjoaba a realiat ceva in viata lui, o firma ca si a lui nu devine prospera si nu se face carand geanta sefului ca poate iti lasa mostenire o functie, altii care ies in fata cam asta au facut au lustruit pantofi si au carat gentuta.

  11
  14
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.