Social

Protest la Palatul de Justiție. ”Muncim pe datorie, rușine să vă fie!”

Grefierii au protestat, vineri, în fața Palatului de Justiție din Bistrița faţă de neplata integrală a salariilor şi a altor drepturi de natură salarială şi faţă de lipsa resurselor materiale necesare funcţionării, în condiţii normale, a activităţii instanţelor judecătoreşti. 

De asemenea, au protestat reprezentanți ai personalului auxiliar de specialitate, conex și contractual din cadrul instanţelor judecătoreşti.

Ei au afișat mesaje precum: ”Plătiți integral salariile!”, ”Muncim pe datorie, rușine să vă fie!”, ”Vrem salariile legale!”, ”Respectați-vă salariații!”, ”Plătiți la nivelul anului 2017”, ”Justiție pe datorie”.

Grefierii solicită, printre altele, plata integrală a salariilor, achitarea integrală a salariilor recunoscute prin hotărâri judecătoreşti definitive şi acordate prin actele administrative, asigurarea resurselor materiale necesare funcţionării în condiţii normale a instanţelor judecătoreşti.

La nivel național, personalul auxiliar de specialitate din instanţe a declanşat forme de protest spontan concretizate în întreruperea activităţii cu publicul şi suspendarea şedinţelor de judecată, rezultatul întâlnirii pe care sindicaliștii au avut-o cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor pe tema plăţi salariilor şi a sumelor din deciziile judecătoreşti fiind considerat nesatisfăcător.

15 comentarii

 • Problema este ca acești nenorociți de politicienii au golit sacul cu bani, acum încearcă cu tot felul de taxe si impozite să își poată tot ei încasa salariile întregi. Asta ar trebui să ne dea de gandit la toți.

  44
  5
 • La ce justitie avem se poate inchide institutia. Cazurile se judeca dupa influente politice, de partid, si interese. Adevarul si dreptatea se transforma in minciuna. Asta e tara, asta e justitia.

  77
  10
 • Domnule habar nu ai ce vorbesti.In primul rand ca cei care stau pe scari nu au voie sa presteze alte activități (ai suzit de interdictii?)O zi dute si munceste acolo si dai bir cu fugitii.Asa ca taci din gura daca nu stii realitatea.

  19
  60
 • Clasa bugetară stă non-stop pe net dupa aia ne mirăm de ce e sacul gol…
  Tot șef, șefuți si șefi(bip), din n Instutuții bugetare la muncă cu voi.

  42
  5
 • Alaturi de GREFIERI , cel putin cu gandul.Cunosc munca voastra multa si dificila, aveti tot dreptul in ceea ce cereti .
  Numai de bine stimabililor !

  19
  58
 • Oricum grefierii alături de toți magistrații au salarii imense în raport cu munca de slabă calitate care o prestează! Înafară de salariile astronomice mai au nenumărate sporuri și privilegii, și să nu mai vorbim de PENSIILE SPECIALE NERUȘINATE ȘI NEMERITATE ! Grefierii alături de judecători și procurori șunt groparii justiției românești.

  48
  10
 • Majoritatea grefierilor au studii medii eventual facultate facuta pe internet la 40 de ani, salariile sunt de peste 5000 de lei, la nivelul asta de educatie deja castiga foarte mult,

  5
  3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS