Actualitate Social

Protestele de la Prefectură pot continua, dar numai cu autorizaţie!

După mai bine de o lună de când s-au întâlnit seară de seară în faţa Prefecturii să scandeze lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a PDL, manifestanţii au aflat, joi, că, de vineri, vor avea nevoie de autorizaţie.

Potrivit unora dintre manifestanţi, jandarmii sunt cei care le-au spus că, de vineri, nu vor mai putea participa la niciun protest dacă nu au o autorizaţie eliberată de autorităţi. Unii au interpretat solicitarea jandarmilor drept o încercare de intimidare a lor.

Urmare a acestei informaţii, Emil Danci (foto), unul dintre protestatari, a anunţat că vineri va încerca să obţină o astfel de autorizaţie pentru 30 de zile. În cazul în care nu o va primi, alţi manifestanţi sunt decişi să continue protestele chiar şi individual.


Potrivit legii în vigoare, organizatorul unui protest răspunde de tot ce se întâmplă pe durata desfăşurării acestuia. Motivul pentru care până acum nu au fost făcute demersuri pentru obţinerea autorizaţiilor a fost acela că oamenii nu se cunoşteau între ei şi riscau ca unul să-şi asume răspunderea pentru toţi. Acum însă, lucrurile nu mai stau la fel, manifestanţii de la Prefectură formând o adevărată comunitate, aşa încât obţinerea autorizaţiei e doar o formalitate.

17 comentarii

 • tocmai am citit pe realitatea.net ca la Arad au fost trimise amenzi pentru tulburarea linistii publice prin posta protestatarilor ce au fost legitimati de jandarmerie. Si la Bistrita au fost legitimati protestatari. Si vrea sa-mi spuna cineva ca nu este intimidare? Ca in Romania avem dreptul sa protestam? Ca nu traim in dictatura?

  • Draga Alina gresesti, la mitingurile din Bistrita nu a fost nimeni legitimat de catreJandarmerie sau Politie. Daca se cere autorizare vom merge la Primarie maine si speram ca nu vom intampina greutati in obtinerea autorizatiei asemenea celor din Arad care se afla sub dictatura „PORTOCALIE”

  • Cu sau fara autorizatie, pe mine una nimeni nu ma va putea impiedica sa protestez, chiar daca protestul meu va fi mut, si nu voi deranja linistea publica. Imi voi lua pancarta, voi sta tacuta pe trotuar, si sa vad cine ma va amenda pentru tulburarea linistii publice. Voi posta pe toate site-urile din tara si strainatate pe care le cunosc, poze cu protestul meu si al celor care vor fi dornici sa se alature protestului meu mut si sa vad de ce vor mai avea dreptul sa ma evacueze din piata. Oricum, prefectura este goala, urechile sunt surde. Nu doar cele carora le strigam, dar si cele ale bistritenilor, mai ingrijorati de pielea lor, decat de cea a copiilor lor.

  • Pe Anca Carcu, pe Silvia Gavrila, pe Adina Morar, Pe Minodora le-au legitimat jandarmii, daca Silvia sau Adina nu le explica legiile jandarmilor, acestea trebuiea sa le deea buletinul sau ce avea la ele. Mentionez ca am vazut, domnele va pot spune acest adevar … trist.

 • Multi sunt cei care se tem de piata plina de cetateni. Cerinta este una simpla, ca alesul sa-si repecte alegatorul altfel sa demisioneze. Se tem cei de azi si se tem si cei care se pregatesc ca maine sa puna mana pe ciolan.

  • mai portocala, tu chiar nu intelegi ca acolo protesteaza oameni care muncesc? Ti-am cerut tie ceva? Portocala infumurata!

 • Prin laptop asa transpare.Stiu ca ai impresia ca esti singurul din lume care munceste, dar s-ar putea sa ai o surpriza, sa constati ca in piata suntem oameni care muncim, unii poate cel putin la fel ca dumneata, si pensionari, care au muncit dela mai mult decat ai avut dumneata ocazia. Si sper totusi ca nu-ti dai singur like!

 • da, aveti dreptate ca nu am lucrat asa de mult ca si dvs. sau ca cei care sinteti acolo in piata [eu am doar 28 de ani de munca neintrerupta ] . sper sa mai muncesc inca odata pe atit sa am si eu dreptul de a avea o parere . si…..nu imi dau singur like din cauza ca nu imi fur singur merele din traista . cu stima dna sau d-soara ALINA .

 • Nave de război iraniene au intrat sâmbătă în Marea Mediterană după ce au trecut prin canalul Suez, a anunţat comandantul-şef al marinei, amiralul Habibollah Sayyari, citat de agenţia oficială IRNA, relatează AFP.
  El nu a oferit detalii despre numărul şi natura navelor care participă la această operaţiune, a doua în decurs de un an, destinată să “demonstreze puterea Republicii Islamice Iran”. Prima operaţiune a navelor de război iraniene în Marea Mediterană de la revoluţia islamică din 1979 a provocat în februarie 2011 reacţii vehemente din partea Israelului şi Statelor Unite.
  Sa avem grija ca acestea sint adevaratele probleme . daca se va intimpla [ceva ce nu imi doresc] atunci………….nu stiu ce va fi . in orice caz nu bine . Doamne ajuta !!!

 • Disidentii au infrant !
  Si trec, azi, in uitare: deriva impubera si asteptarea desarta, specularea statutului de victima, martirizarea absurda, pedalarea in gol, farafastacul, contagiunea morala si inflamatiunea caragialiana, grimasa puerila, eroarea capitala si nejustificarea ingenioasa, lancezirea si stationarea inutila pe lucruri neconvingatoare.
  Spre deliciul unora si tensionarea altora.
  Iertati-ma daca mi-a scapat ceva.

 • Art. 3, Legea nr. 60 (r1) din 23/09/1991 actualizata:
  Nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, PRECUM ŞI CELE CARE SE DESFĂŞOARĂ ÎN EXTERIORUL SAU ÎN INCINTA SEDIILOR ORI A IMOBILELOR PERSOANELOR JURIDICE DE INTERES PUBLIC sau privat.
  Alte dispozitii utile:
  Art. 2. – Adunările publice trebuie să se desfăşoare în mod paşnic şi civilizat, cu protecţia participanţilor şi a mediului ambiant, fără să stânjenească folosirea normală a drumurilor publice, a transportului în comun, cu excepţia celor autorizate.
  Art. 5. – Organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice sunt interzise în imediata apropiere a gărilor, porturilor, aeroporturilor, staţiilor de metrou, spitalelor, obiectivelor militare, a unităţilor economice cu instalaţii, utilaje sau maşini cu grad ridicat de pericol în exploatare.
  Art. 9, Art. 17 – Aceste proteste trebuie sa respecte ordinea publica, sa aiba un caracter pasnic si civilizat.
  Art. 16. – Comandanţii organelor locale de poliţie şi jandarmerie sau persoanele desemnate de aceştia au obligaţia de a asigura protecţia PARTICIPANŢILOR – Jandarmii sunt acolo sa va protejeze. Nu lasati persoanele in uniforma sa va intimideze. Aplicarea oricarei sanctiuni trebuie sa se faca in conformitate cu legea. Sanctiunile nu pot fi aplicate in mod abuziv.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS