Actualitate

Protopopii județului, la celebrarea a 11 ani de la reînființarea Mitropoliei Clujului

11 ani de la reînființarea Mitropoliei Clujului au fost sărbătoriți de Praznicul Bunei Vestiri, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, la Sfânta Liturghie oficiată de IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei participând și protopopii județului Bistrița-Năsăud, Alexandru Vidican, Ioan Dâmbu și Doru Zinveliu.

Au luat parte la slujbă oficialități locale și județene, academicieni și oameni de cultură, precum și reprezentanți ai autorităților civile şi militare.

De Buna Vestire, în anul 2006, arhipăstorul Eparhiei Clujene, Bartolomeu Anania, era ridicat la rangul de Mitropolit al Clujului, datorită reînființării în noiembrie 2005 a Mitropoliei de aici. 5 ani mai târziu, tot pe 25 Martie, în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la Cluj era întronizat noul Mitropolit al Clujului, în persoana Înaltpreasfințitului Părinte Andrei.

Așadar, ziua de 25 martie a devenit, prin actul providenţial al reînfiinţării Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului o sărbătoare pentru întreaga Transilvanie, ea marcând momentul întronizării celor doi Mitropoliți.

„Evenimentul naşterii noii Mitropolii, ancorat în viziunea şi voința istorică exprimată de Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, de Octavian Goga sau de Patriarhul Miron Cristea, confirmă implinirea acestor idealuri ale Ortodoxiei românești, dar şi faptul că Biserica trăieşte mereu sub aripa înnoitoare a Duhului Sfânt”, se arată în comunicatul Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Clujului.

Sursă text și foto: Radio Renașterea

4 comentarii

    • Esti tu pe vremea lui tutankamon, mai nelutu… Ai mintea cam limitata … Mai citeste o carte si apoi vorbeste, ca iti ies pe gura prostii cat China… Sau esti vreun marxist reinviat? Ce-i ala marxist? A, e cam greu pentru tine… O sa afli cand te mai cultivi!

  • De unde nordul greco catolic? Poate pe vremuri… Mai e si Satu Mare, care lipseste din titulatura, date te intereseaza… Victoras, Victoras, ce bun ar mai fi un Bukow prin judet pe la noi sa darame cu tunurile manastirile ortodoxe sau sa le transforme in locasuri papistase? Nu?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS