Actualitate

PSD BN a făcut, de 8 Martie, politica feminității: ”E nedrept ce s-a întâmplat cu Viorica Dăncilă”

”În PSD femeile sunt prețuite”, au spus la unison vicepreședintele PSD Doina Pană, ministrul Dezvoltării Regionale Daniel Suciu, ministrul Apelor și Pădurilor Ioan Deneș și secretarul de stat Alexandru Pugna de la Ministerul Culturii, care au susținut, vineri, o conferință de presă comună cu ocazia zilei de 8 Martie.

”În PSD, 45% dintre membri sunt femei. Avem 50 de femei parlamentari, 90 de femei primari, 87 de femei viceprimari, 24 de femei secretari de stat, un prim-ministru, un viceprim-ministru. În total, 7 miniștri femei. Avem 2000 de consilieri județeni și locali, doi vicepreședinți de CJ, plus deconcentrate conduse de femei. E un semn dovedit prin cifre că femeile sunt prețuite în PSD. E bilanț covârșitor comparativ cu ce au alții”, a spus vicepreședintele partidului, Doina Pană.

Întrebată dacă PSD ar susține o femeie candidat la Președinția României, Doina Pană a răspuns: ”E prematur. În niciun caz nu va fi sexul considerentul. Noi vrem să ieșim pe varianta să-l batem pe Klaus Iohannis. Vom vedea care va fi. Deocamdată ne concentrăm pe altele”.

Doina Pană s-a referit și la femeia cu cea mai importantă funcție administrativă din PSD, premierul Viorica Dăncilă.

”Doamna Dăncilă, din păcate, a fost pe undeva întemeiat, dacă judecăm motivele, în situația să fie hărțuită. S-a dorit din toate puterile răsturnarea acestui Guvern. Pentru că nu s-a reușit din afară, s-a încercat din interior. Cum? Să-și ia lumea în cap premierul și să-și dea demisia. Din acest motiv a fost o campanie foarte, foarte violentă împotriva doamnei Dăncilă care nu este o agramată. Când spun asta mă refer la întreaga perioadă în care eu am cunoscut-o. La gradul de oboseală pe care îl ai ca ministru, ca prim-ministru este și mai și, e absolut firesc și toată lumea mai face câte un dezacord. Și președintele Iohannis nu are apariție în care să nu facă unul sau mai multe dezacorduri, dar nu interesează pe nimeni. S-a pus o presiune foarte mare asupra doamnei Dăncilă și probabil că atunci când nu vrei să faci, psihologic atunci se întâmplă, dar, și dacă ar fi așa, cred că e foarte important cum guvernează un prim-ministru și nu participarea la olimpiada de limba română. Vă spun cinstit că nu aceasta este doamna Dăncilă, cea reflectată în presă. Este nedrept ce s-a întâmplat cu dumneaei, dar suntem în politică și ne asumăm. Eu o felicit că a rezistat. Fiind 8 Martie, eu îi doresc din tot sufletul să aibă aceeași putere de muncă până la capăt și să încheie guvernarea conform programului, așa cum așteaptă românii de la noi. Sunt convinsă că se va întâmpla”, a spus Doina Pană.

Ministrul Ioan Deneș a declarat la rândul lui: ”Eu lucrez cu Viorica Dăncilă de un an, o lună și două săptămâni și vă spun că rar mi-a fost dat să întâlnesc în viață un om atât de echipă cum este premierul României Viorica Dăncilă. Nu pot să am rețineri să fac aceste afirmații. E un om pe care mulți și l-ar dori să facă echipă cu un astfel de om”.

Deneș a mai spus: ”Pentru că astăzi e 8 Martie și este ziua pe care o dedicăm celor mai importante ființe din viața noastră a bărbaților, adică femeilor, pentru că avem 364 de zile la dispoziție în care putem face politică, astăzi, tocmai pentru că sunt atât de importante pentru noi femeile, vrem să nu facem ce facem în cele 364 de zile, ci să o dedicăm în cinstea acestor persoane atât de importante în viața noastră, a bărbaților și am să le spun și eu La mulți ani! tuturor domanișoarelor, doamnelor, surorilor, mămicilor, fiicelor, bunicelor noastre. La mulți ani și să vă dea Dumnezeu multă, multă sănătate pentru că avem nevoie de voi în viața noastră”.

Vicepremierul Daniel Suciu a fost întrebat cum colaborează cu Viorica Dăncilă și a răspuns: ”După fix două săptămâni de când sunt în Guvernul României și lucrez cu doamna premier, vreau să vă spun că am o relație foarte bună și lucrez foarte bine în general cu doamnele”.

”Dacă se întreba cineva care e secretul organizației PSD Bistrița-Năsăud, cred că această imagine poate fi grăitoare din acest punct de vedere. Oriunde ne-am afla toți de la masă, în data de 8 Martie suntem aici, la Bistrița. Eu voi fi și la Sângeorz-Băi astăzi. Rădăcina noastră este PSD Bistrița-Năsăud și, oriunde ne-am afla, ne întoarcem acasă să vă spunem și dumneavoastră o zi minunată, o primăvară frumoasă și tuturor doamnelor din viața dumneavoastră multe împliniri și doar fericiri să vă aștepte. Azi nu ne dorim să facem comentarii politice. Am făcut destule zilele trecute. Ne dorim să fim în familie pentru că PSD Bistrița-Năsăud e o mare și frumoasă familie și nu putem decât să fim mândri că avem alături de noi mii de colege pe care o să le onorăm așa cum o facem în fiecare an. La mulți ani tuturor doamnelor, mamelor, fiicelor, soacrelor din viața dumneavoastră și Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți”, a spus Suciu.

Urări a făcut și secretarul de stat Alexandru Pugna: ”La mulți ani astăzi într-o zi specială care e dedicată femeilor! Mă bucur să fim împreună după o perioadă destul de lungă. Nu ne-am văzut de vreo doi ani în această ipostază și pentru că misiunea mea acolo începe luni și se încheie vineri. Sunt doar sâmbăta și duminica la Bistrița. Dar vă promit că voi găsi o zi în care o să vin să stăm de vorbă despre problemele pe care le am eu de rezolvat eu acolo la Ministerul Culturii și Identității Naționale. Astăzi am venit doar să vă urăm la mulți ani, bucurii și sănătate că e cea mai bună pentru fiecare dintre noi. Tot ce vă doriți să vă dea bunul Dumnezeu!”.

10 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.