Actualitate

Robert Turcescu: E vremea să scăpăm de această gașcă de golani și analfabeți din fruntea României

Deputatul PMP Robert Turcescu a declarat, vineri, într-o conferință de presă, la Bistrița, că cel mai important lucru, în acest moment, pentru români este să scape de ”gașca de analfabeți și golani care se află la conducerea României”.

”Din punctul meu de vedere, imperativul momentului este să scăpăm de gașca de analfabeți și golani care se află la conducerea României. Golăniile lor și analfabetismul lor în materie de administrare a unei țări se observă în fiecare zi. Nu mai e glumă în acest moment”, a spus parlamentarul.

Robert Turcescu a făcut unele aprecieri la adresa construcției bugetului de stat pe 2019: ”M-am uitat la construcția bugetului și vreau să vă spun că degeaba vom avea capitole mari de investiții dacă astăzi în România nu mai găsești forță de muncă. Degeaba vom decide să facem proiecte mari de infrastructură dacă nu mai găsești ingineri și nici măcar muncitori necalificați. Marea bătălie în construcții este importul de forță de muncă din străinătate: ne-am umplut de vietnamezi. Mii și mii de vietnamezi care astăzi sunt pe șantiertele patriei în vreme ce noi ne batem cu pumnii în piept spunând că vom avea proiecte mari de infrastructură. Cu cine, oameni buni? Aud în buget proiecte din categoria spitale regionale. Cu ce medici vom popula aceste spitale mari, regionale, de unde dacă toți medicii buni sunt plecați peste mări și țări? Vorbim despre construcția de creșe și grădinițe. Da, e nevoie de ele și președintele Traian Băsescu a vorbit de multe ori de nevoia aceasta, dar astăzi constatăm cu tristețe că se nasc mai mulți copii români în afara granițelor țării decât în interiorul ei”.

Turcescu a reiterat apoi: ”România are, în acest moment, obligația să scape de gașca aceasta de analfabeți și de golani din fruntea țării pentru că națiunea este pe de-o parte divizată, iar pe de altă parte, cei mai buni dintre români iau calea bejeniei și nu de ieri de azi, dar în ultimii ani, de când PSD se află din nou la guvernare, chiar și generația 40 plus pleacă sau își face gânduri să plece din țară. În acest context despre ce țară vorbim?

E nevoie să schimbăm actuala componență guvernamentală pentru a reda speranța românilor, a noastră, a tuturor, că putem să mai trăim în această țară. De fapt, oamenii aceștia, de la Viorica Dăncilă, la Daea, la Orlando, la Cuc, ei nu înțeleg nimic din ceea ce se întâmplă în România. Ei trăiesc în bula lor politică în care sunt pupați pe o parte și pe alta de admiratorii lor din partid, mulți dintre ei interesați să obțină niște sinecuri, fie că e vorba de posturi, fie că e vorba de măriri de indemnizații, fie că e vorba de pensii speciale. În această situație se află astăzi România”.

Robert Turcescu a făcut și unele aluzii la partidele care vorbesc despre necesitatea de a avea oameni noi în politică.

”Da, dar când vorbim despre oameni noi în politică, eu mă gândesc și la oameni care să aibă competența intrând în politică să schimbe niște lucruri și să înțeleagă, cu alte cuvinte, despre ce e vorba. Îi îndemn pe toți românii să facă pasul în politică, să încerce să se implice fiindcă e nevoie de implicare în acest moment, dar, dacă implicarea unora în politică este să vâneze la rândul lor niște sinecuri, dacă e vorba de personaje precum Viorica Dăncilă despre care nu auzise nici dracul până acum doi ani de zile, era pitită undeva în parlamentul european și nimeni nu știa că există și a scos-o la suprafață Dragnea punând-o prim-ministru, apoi, în condițiile astea, zicem că nu e nevoie de astfel de personaje”, a spus el.

Turcescu s-a referit și la oamenii pe care îi are azi PMP și care, în opinia lui, ”au un avantaj foarte mare față de alte partide politice”.

”Gândiți-vă că ați vrea să faceți azi politică – și am fost în situația aceasta în urmă cu câțiva ani – gândiți-vă că în politică trebuie să înveți. De la cine ai putea învăța azi să faci politică? V-ați înscrie într-un partid condus de Liviu Dragnea gândindu-vă că veți învăța să faceți politică de la el? Nu cred! Ați accepta să învățați politică de la Călin Popescu Tăriceanu, v-ar plăcea să faceți politica pe care o face domnul Kelemen Hunor?

Cel mai bun om politic pe care România îl are nu de ieri, de azi, e Traian Băsescu. Adversarii lui, oricât ar fi de împătimiți în a-l contesta în diverse situații admit, scrâșnind din dinți, că Băsescu este cel mai bun.

Pentru România ar fi o șansă extraordinară ca Traian Băsescu să se afle în viitorul Parlament European care va avea de făcut față unor mari provocări pentru că UE a viitorului imediat va fi una plină de frământări, care se va bate din perspectivă economică cu SUA, va simți presiunea tot mai mare și crescândă a Chinei și a Rusiei din perspectiva cursei înarmărilor și a amenințărilor de acest tip. Prin urmare, va fi extrem de complicat să mai vorbim de o UE care a huzurit, cum s-a întâmplat de câteva decenii, și a și adus prosperitate pentru foarte multe dintre state.

Astăzi și în viitorul apropiat, UE va avea de dat examene extrem de grele. În acest context, viitorul Parlament European, oamenii care vor conduce Comisia Europeană vor aveade făcut față valului de euroscepticism pe de-o parte, unui concept din ce în ce mai vehiculat: Europa cu mai multe viteze. Deja se confruntă cu o criză extraordinară în ce privește Brexitul și acestea sunt doar câteva aspecte. Unde se va poziționa România și cum vom face față unor asttfel de provocări dacă în Parlamentul European vom avea din nou parte de personaje urcate pe listă cine știe cum din categoria Viorica Dăncilă, madam Țapardel de la PSD și alții din această categorie? Ați auzit de ei vreodată? I-ați văzut luând cuvântul în PE și vorbind nu despre cum e pusă România la colț, ci cu adevărat despre provocările la care trebuie să facă față UE? Nu! Au fost muți ca niște pești pentru că sunt analfabeți funcționali, oameni urcați pe listă și care vreme de 5 ani de zile nu au făcut nimic. Dacă în actualul context România va trimite astfel de personaje la Bruxelles în PE, ne-am ars, oameni buni! Gândiți-vă ce-ar însemna să avem în PE un om precum Traian Băsescu, cel mai bun cunoscător al politicii externe din România și cel mai bun cunoscător al politicii de dincolo ce înseamnă declarațiile oficiale!”, a adăugat el.

”Gândiți-vă în ce hal se află diplomația românească condusă de Teodor Meleșcanu. Știți ceva despre vreun act de vitejie diplomatică săvârșit de România în ultimii ani? Din nefericire, răspunsul e categoric: nu! Suntem pur și simplu blegi. (…) E vremea să scăpăm de această gașcă de golani și analfabeți din fruntea României, iar ce putem face la aceste alegeri europarlamentare este să dăm o palmă usturătoare PSD-ALDE, votul să arate că românii nu mai admit ca, în fruntea țării să se afle această alianță toxică. (…) Să sperăm că, la sfârșitul anului viitor, despre PSD nu vom mai vorbi decât ca de un partid care are mai puțin de jumătate din procentele electorale pe care le-a câștigat în 2016. Eu sper că Traian Băsescu va candida pentru un fotoliu de eurodeputat”, a spus Turcescu.

5 comentarii

    • Eu auzisem ca Simionca s-a ocupat de organizarea parchetelor in SUA, deci are niste experiente, posibil chiar si la fresie-faianta. =))

      Cred ca cel mai important e sa scapam de cei care au rucsac cu pietre in spate.

  • Guvernul Dancila e cel mai penibil din perioada postdecembrista. A tunat si i-a adunat. In urma cu cateva zile, Viorica Dancila se justifica astfel pentru faptul ca nu vorbeste liber:
    „Decât să vorbesc liber și să spun prostii, mai bine citesc de pe hârtiuță. Și spun lucruri corecte.”
    Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, contrazice spusele premierului Dancila: „Problema e, din tot ce vedem, de un an și ceva de când o vedem pe doamna Dăncilă, e că spune prostii de pe hârtiuță, n-a vorbit liber niciodată. Deci dânsa acum ne-a dat o asigurare cu care putem să cădem în cap pentru că ne-a spus: „Domne, dacă citesc de pe hârtiuță nu spun prostii”. Nu. Dânsa spune cele mai mari prostii când silabisește de pe hârtiuță. Aproape că i-aș spune: stimată doamnă, încercați să fiți o ființă umană, măcar o dată. Încercați să vorbiți de capul dumneavoastră, așa cum puteți. Lăsați hârtiuța și spuneți ce credeți dumneavoastră, fără teama de a spune prostii. E mult mai important să spui ceea ce crezi, să spui ceea ce crezi cu adevărat, decât să reciți de pe o hârtie, spunând, evident, prostii. Pentru că prostiile… I-aș da un sfat acum, dacă aș fi consilierul doamnei prim-ministru, spuneți prostii, tocmai, poate că nu ar fi făcut că atâtea greșeli de limbă, penibile, și de logică, poate că nu le-ar fi făcut dacă ar fi vorbit liber. Pentru că atunci când vorbește liber, își alege cuvintele, nu se duce în cele care-i fac gol în creier, pe care nu le cunoaște, pe care patinează. Vorbește cu acelea câte sunt, 150, 200, 300, câte o avea din limba română, cât e suficient ca să gândești românește. Aproape că asta i-as spune: să renunțe la hârtiuță și poate că va spune mult mai puține prostii”.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.