Social

PSD ocheşte comuna cu cea mai mare suprafaţă de pădure privată

PSD şi-a stabilit 50 de candidaţi pentru primăriile din judeţ, printre cei care au bătut palma cu social-democraţii fiind şi primarul din Telciu, Sever Mureşan, fost membru de bază al PDL, care a optat, în ultimul an, pentru o aşa-zisă independenţă.  Cu toate că liberalii sperau să-l convingă pe Mureşan să revină pe partea dreaptă a eşichierului politic, se pare că nu au reuşit să fie suficient de convingători.

În schimb, PSD, care s-a îmbogăţit după ordonanţa Dragnea cu o sumedenie de primari democrat-liberali „reevaluaţi” nu putea rata comuna deţine 12% din cei 119 munţi grănicereşti, având în acest fel ponderea cea mai mare faţă de a celorlalte 43 de comune, deţinând o mare avere – munţi şi astăzi încă bogaţi în păduri şi vânat, deşi unele s-au tăiat abuziv În perioadele 1940 – 1944 şi 1960- 1985.

De asemenea, Telciu administrează cea mai mare suprafaţă de fonduri cinegetice: Bichigiu – 9 447 ha şi Telciu -13.023 ha. Potrivit Centrului de Informare Turistică din comună, pe aceste fonduri se găsesc următoarele specii: iepure, căprior, mistreţ, cerb carpatin, urs, lup, jder, viezure, vulpe, pisică sălbatică, râs, cocoş de munte, fazan, ieruncă şi capră neagră şi se organizează vânătoare pentru urs, lup, cerb carpatin, mistreţ şi căprior în următoarele moduri: la goană,  pândă şi dibuit.

Să mai spunem că înainte ca PDL să câştige Primăria Telciu cu Sever Mureşan, comuna a fost condusă de Vasile Puica, astăzi consilier judeţean PSD.

6 comentarii

  • Ce sa faci cu domnul cu prosopul pe mina daca acolo a vinat la dibuire si goana pe prima caprioara a judetului. Cit despre primar era j(…) de mult. comentariu editat

  • Vai de noi dacă nu ne deșteptam la timp și acceptam instaurarea unei astfel de nomenclaturi în tara și în județ .Numai trădători prin localități având obligația sa dea cotizații mari la PSD și baronii lor .
    Sper sa deschidem bine ochii ,mintea și sufletul creștin la alegerile de anul ăsta și sa votam bine pt viitorul nostru și al copiilor noștri.
    Doamne lumineaza-i pe romani !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.