Pui de urs găsit la Josenii Bârgăului, dus în Harghita la un centru de reabilitare

Holistic

Un reprezentant al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud a participat la acțiunea de predare a unui exemplar din specia urs brun, pui cu vârsta de sub un an (femelă), către Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din localitatea Bălan, judeţul Harghita.

Puiul de urs a fost găsit, în 23 aprilie, blocat într-un pom fructifer dintr-o ogradă de pe raza localității Josenii Bârgăului, în vecinătatea râului Bistrița, pe raza fondul cinegetic 24 Cuşma, gestionat de Regia Publică Locală Ocolul Silvic al Municipiului Bistrița RA. Cel mai probabil, puiul a ajuns acolo hăituit de câinii de la stânele din zonă, informează APM BN:

”În urma discuțiilor dintre gestionarul fondului cinegetic şi specialiștii în domeniul conservării populației de urs brun și având în vedere că nu a putut fi identificată în teren mama puiului, s-a luat decizia ca acesta să fie predat unui centru de reabilitare, întrucât șansele de supraviețuiere, dacă ar fi fost eliberat în mediul sălbatic, ar fi fost minime. Astfel au fost contactați reprezentanții Centrului Pentru Reabilitare Urșilor Orfani din localitatea Bălan, judeţul Harghita, deținut de către Asociația pentru Conservarea Valorilor Naturii (ACNV) în vederea preluării puiului de urs.

Exemplarul de urs, în stare bună de sănătate, a fost preluat de un reprezentant al centrului de reabilitare al urşilor orfani din localitatea Bălan în cursul zilei de miercuri 24.04.2019, în prezenţa reprezentanţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, ai Gărzii Naţionale de Mediu Comisariatul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi ai Regiei Publice Locale Ocolul Silvic al Municipiului Bistrița RA cu repectarea tuturor formalităţilor şi prevederilor legale în vigoare”.

Foto: APM BN

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.