Actualitate

Punctele de colectare a deșeurilor din orașe vor fi supravegheate video

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va achiziționa camere de supraveghere video pentru 180 de puncte de colectare a deșeurilor din Bistrița, Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi, în bugetul CJ pe anul în curs fiind alocată în acest sens suma de 1,7 milioane lei.

”Având în vedere situația gravă a modului în care se derulează serviciul public de salubritate și la ceea ce se întâmplă în jurul punctelor de colectare, am luat împreună cu colegii din ADI Deșeuri decizia să facem o investiție pentru trei loturi în municipiul Bistrița, un lot având 30 de camere de supraveghere, adică 90 de camere de luat vederi, și câte un lot de 30 de puncte de supraveghere pentru fiecare dintre cele trei orașe”, a spus președintele CJ Radu Moldovan.

El a menționat că a discutat cu cei patru primari, rugându-i să spună dacă sunt interesați să intre în acest proiect. ”Degeaba facem noi această investiție iar compania care va câștiga licitația va instala aceste camere dacă nu vor fi folosite, pentru că trebuie un dispecerat la nivelul Poliției Locale din fiecare oraș, care pe urmă să folosească imaginile pentru a aplica sancțiuni celor care aruncă neregulamentar deșeurile sau celor care depozitează în mod fraudulos, nu își fac contracte dar duc deșeurile la punctele de colectare dintre blocuri. Am primit acordul celor patru primari și angajamentele lor că vor stabili sarcini la Poliția Locală pentru a pune în valoare acest sistem de monitorizare”.

De la 1 martie ar trebui să fie aplicat efectiv sistemul de colectare a deșeurilor ”Plătești pentru cât arunci”. ADI Deșeuri a impus operatorului Supercom, prin contract, achiziționarea a 60.000 de pubele galbene dotate cu cip, adică infrastructură digitală de colectare separată a deșeurilor reciclabile pentru zona de case, achiziționarea a circa 900 de casete metalice (acces cu card) în zona de blocuri pentru colectarea deșeurilor menajere, softurile necesare pentru autogunoiere și colectarea datelor.

14 comentarii

 • Bine ca Poliția Locală merge si forteaza societățiile comerciale sa isi faca contracte cu Supercom. Asta este rolul Politiei Locale ? Sa adune bani pt un privat?

  • Camerele alea vor fi „luate pe la spate” de catre cei care traiesc din gunoaie.
   Dupa maxim o saptamâna jumatate vor fi nefunctionale, iar cealalta jumatate vor fi furate.
   Alte cheltuieli inutile pe spatele fraierilor care platesc, prin niste masuri gândite de catre niste imbecili (cuvântul este prea blând, nu poate descrie cât de IMBECILI sunt cei care au implementat sistemul) .
   PS: N-am înteles înca mecanismul legal prin care primaria ma forteaza ca si cetatean sa am o relatie contractuala (am vrut sa zic sexuala) cu o firma privata împotriva vointei mele.
   Cum ma poate executa silit în numele unei firme private cu care eu n-am un contract semnat.
   Eu poate nu vreau …. sau nu am chef …… ma doare capul.

 • Așa și?! Nu era normal să înceapă domnul președinte al ADI Deșeuri prin a pune în vedere Supercom-ului să curețe platformele mizerabile de cinci ani de zile? O să pună acum camere de luat vederi pe lângă platformele puse de primari în bătaie de joc la draku-n praznic ca să le iasă la număr. Ce contracte, domnu’ președinte al ADI Deșeuri că ați băgat taxă! Puneți o cameră și la CJ. Poate pe aia o vă uitați personal să vedeți cum mere colectarea! Și, în final, din nou minciuna cu ”Plătești pentru cât arunci”. Toți bloc-iștii plătesc aceiași taxă impusă de domnul președinte pentru îndestularea colegului de partid de la Supercom, taxa care n-are nicio legatură cu cât aruncă. Dumnealui oricum și-a tras din taxele bistrițenilor o pubelă galbenă cu cip și la el se numără cu sau fără cameră. Camerele de supraveghere video sunt o cheltuială inutilă din care câștigat va fi doar vânzătorul și intermediarii afacerii. Vor atrage ulterior și alte cheltuieli cu plata securiștilor care vor trebui angajați să se uite la ele căci voluntarul Bălan nu va face fața singur. Singurul folos al publicului ar fi dacă și-ar pune domnu’ președinte al ADI Deșeuri în fața casei și ar conecta-o la contul de Facebook să-l vadă fanii live ori de câte ori deschide capacul la pubela galbenă să-și deșarte acolo deșeurile produse peste zi.

  • Dacă o sa fie la fel accesul ca in poza la containere eu imi asum riscul de amendă . Ca doar nu o sa imi aduc in casa toti microbii. Parcă văd că noile containere o sa fie puse în fața celor de selective. Oare la confortul cetățenilor s au gandit? La mine in zona tb sa trec prin mizerie cand ploua ca nu e betonat o porțiune pana la platformă . Si cu șobolanii care se adună la cele menajere ce se face? O sa fie o distractie maximă. Nu colectarea selectivă este problema. Facilitatea ca sa fi un cetățean corect e problema. Dar sa fim optimiști . Poate ca au luat în calcul toate aspectele.

 • PERFECT ! Asa DA ! Ati rezonat cu dorinta mea si a colegilor de la VERZI. Ca treaba sa fie dusa pana la capat vom cere in Dezbaterea Publica pt. bugetul CJ sa fie montate camere in plus si inspre ulitele care duc la ape in localitatile situate de-a lungul firelor de ape. Acolo este dezastrul absolut si valea(raul) este confundat voit ca fiind transportatorul gratuit de gunoaie .

  • Balane constat (fara uimire ce-i drept) ca ai dubla personalitate. Unde te semnezi cu veveritz ai o parere unde te semnezi Marius Balan ai alta parere. Poate nu ar fi rau sa consulti un medic psihiatru pentru ca suferi de personalitate multipla si suferinta ta trebuie inteleasa mai alea dupa abuzurile suferite in copilarie de la marele doctor in drept care dupa ce a fost dat afara din procuratura daca nu i-a mai batut pe altii te-a batut pe tine dar si de abuzurile sexuale de care ai suferit in adolescenta. Este adevarat ca am auzit ca nu au fost chiar abuzuri si ca ti-a placut asa un pic!

 • De la gara spre pasarelă veche si dupa sunt sute de kg de mizerie…..plastic….peturi…..pârâul Căstailor e un focar de infecție……inclusiv o canapea zace pe el……suntem o nație de MIZERABILI…..TOTI!!!!!!!!

 • Dumnezeule, ce imagini si ei dorec marirea pretului.
  Nu va este rusine?
  Pistele de ciclisti, pe cand pistele,
  Doamne cate realizari marete cu bani imprumutati doar vin ALEGERILE.
  Poate faceti si microstatia ecologica in Slatinita si vreo 6 strazi asfaltate si cateva tunuri de zapada. HAI CA MAI AVETI 4 LUNI.

 • Bravo, bravo. Sa va ia dracu cu camerele voastre cu tot, gasiti si voi mijloace de a cheltui. Ca si partia lui Cretu, camere la gunoaie. Faceti un centru de reciclare, angajati ajutatii sociali sa stranga gunoaie, sortati, tocati si vindeti. Faceti bani si dupa aia camere la gunoaie.
  Pe partie nu trebuie camere??? Daca sunt deja, scuze.

 • Deștepți sunteti. Supravegheați gunoiul pentru profitul unei firme. Dar ia puneți voi camere la întrarea în pădure sau în alte locuri unde chiar se fura. Cred ca Supercomul la banii pa care ii încasează ar trebui sa aibă și obligații.

 • Sper să le fie de folos autorităților. Aceste camere trebuiau montate mai rapid. Apoi ar trebui să fie verificate familiile care nu au contracte de salubrizare. Și sunt destui mai ales in zonele cu construcții noi.Ei au construcții noi dar tot ce a rămas resturi poliester sau orice alte lucruri merg si arunca aceste deșeuri pe platformă, si arunca cu camionete. Și atunci normal că noi cei care încercăm să fim responsabili nu putem sta indiferenți.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.