Actualitate

Punctele de colectare a gunoiului, pline. Aplicația municipalității abundă de reclamații

(FOTO) După ce toată lumea a dat năvală în magazine și a cumpărat pentru Crăciun cantități impresionante de mâncare, băuturi și cadouri, punctele gospodărești din Bistrița au devenit gropi deschise de gunoi. Mai mulți bistrițeni au scris reclamații pe aplicația City Health a municipalității, iar alții ne-au scris la redacție, cu toții fiind revoltați.

Imaginile trimise Primăriei Bistrița sunt aceleași peste tot în oraș: containere pline cu vârf și gunoi aruncat pe lângă acestea, neselectat.

Conform Regulamentului de salubrizare care poate fi consultat integral pe site-ul ADI Deșeuri, firma Supercom nu are obligația să ridice gunoiul menajer din zona urbană decât o dată la trei zile în timpul sezonului rece, așa încât nu poate fi acuzată că nu și-a făcut treaba conform contractului asumat.

De asememea, tot conform contractului, cetățenii au obligația să selecteze gunoiul și să depună separat hârtia și cartonul, plasticul și metalul, respectiv sticla.

Așa cum se poate observa din toate imaginile de mai sus, gunoiul nu este selectat nicăieri. Dacă ar fi fost, nu se ajungea în situația în care să nu mai încapă în containerele pentru cel menajer.

În această situație, vina este una colectivă, iar ”cadoul” de sărbători oferit de operatorul de salubritate este unul potrivit pentru o populație care mai are multe de învățat până să devină civilizată, inclusiv în ceea ce privește consumul exagerat de orice din perioada sărbătorilor.

9 comentarii

  • Homo Porcus Supermarketus , de asta asteapta Pastele si Craciunul ca sa bage mare la bindeu. Sunt curios cati din reclamanti au selectat ca la carte deseurile. Sunt ferm convins ca dupa ce s-au dus cu pungile claie gramada au intrat in casa si la taste si-au exprimat nemultumirea fata de mizeriile facute chiar de ei. In mizerie o sa traiti toata viata si cred ca si pe lumea aialalta .Ciocu mic si La Multi Ani !Primaria si Supercom nu au de data asta nici o vina !

  • Să fim serioși, acolo nu se ridica gunoiul la trei zile, sigur. La fel a fost și la blocul meu de ani de zile gunoiul de ridica o dată pe săptămână. Acum în urma sesizărilor mele, am aflat și eu că trebuie să l ridice o dată la trei zile și se întâmplă minunea… și se mai și curăță pe lângă tomberoane. Am făcut sesizare și pe vremea lui Crețu, dar nu s a întâmplat aceeași „minune”. Supercom – ului îi trebuie timp să se obișnuiască că tătucul crețu nu mai este să le țină spatele.

  • Vina ,întradevăr e comună,doar că unii plătesc,iar alții fac milioane de euro pe spatele ,,vinovaților” Noi plătim salubrizarea în funcție de cît producem,și nu în funcție de nr de ridicări.Întotdeauna de sărbători,lumea face curățenie,consumă mai mult,dar pt asta plătește (TVĂ,taxe,impozite…),deci haideți gunoierilor din București ,,la treabă”,că așa zicea și locatarul de la Tricoceni.Sau v-ați culcat pe laudele aduse de domnul Turc cu puțin timp în urmă.Da ,Crețu i-a adus,dar voi le puteți da un șut în fund,dacă n-ați ,,pus botu” și voi.
    PĂREREA MEA !

  • In Stefan cel Mare, la blocul cu magazinul Profi, seara dupa ce se intuneca, vin persoane cu masini, din care se golesc saci mari de gunoaie. Ar fi cazul sa se puna acele camere de supraveghere promise la un moment dat, ca sa stim si noi cine sunt cei care arunca gunoiul in alta zona decat cea de domiciliu si probabil nici nu platesc taxa pentru gunoi. Deci, nu ma mir ca se umple containerele peste capacitate.

  • Din articolul ,,Instituirea taxei de salubrizare, ”periculoasă”. Plângere pe adresa Primăriei Bistrița” apărut pe timponline.ro la 28.09.2016, se poate constata că nici astăzi nu este voință în rezolvarea colectării deșeurilor.
    Monitorizarea făcută public de către primarul Ioan Turc, trebuie să fie urmată urgent de susținerea tuturor politicienilor, ei obținând votul prin angajamente de eradicare a acestei molime mult mai periculoase decât pandemia actuală.
    Operatorul ,, Supercom ” a îndepărtat din activitate în totalitate semiîngropatele din proiectul început în 2013, nu a achiziționat macarale pentru scoaterea sacilor din aceste capacități, utilizează containerele pe roți întrucât are nevoie de ele, în caz de nevoie și în alte localități, a prostit ADI Deșeuri cu aceste casete ( cu CIP … pe care le văd doar ei …și alții ) și care sunt achiziționate din tarif, adică din taxa de salubrizare.
    Toate aceste informații sunt pe masa Consiliului Local al municipiului Bistrița, căruia și prin acest comentariu îi solicit să depună efortul de a găsi soluții favorabile cetățeanului din Bistrița, cetățean care dacă observă că i se acordă atenția cuvenită, se va conforma în cel mai scurt timp, conștient că este o măsură de mediu ce influențează viața prezentă și viitoare.
    Dacă, în continuare vom fi pasivi față de această activitate, să nu ne mirăm că vom avea atâtea și atâtea probleme de sănătate. !!!

  • Păi ADI Deseuri n-are sef. Adica are unul, pe Raducu dar el e la adapost de oprobiul public.
    Turcul plăteste oricum ca a colectat taxa. Se întalneste după sărbători cu Ciuclea la o cafea și toată lumea va fi din nou mulțumită.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS