Actualitate

Puteți investi în titluri de stat prin Programul Tezaur

Programul Tezaur de emisiuni de titluri de stat va demara în anul 2018 si se adresează persoanelor fizice rezidente care au împlinit 18 ani. Valoarea unui titlu de stat este de 1 leu. Titlurile au formă dematerializată si pot fi cumpărate doar de la sediile Trezoreriei Statului, prin deschiderea unui cont de subscriere. Titlurile de stat nu pot fi răscumpărate înainte de scadentă, sunt netransferabile si nu se tranzacţionează.

Veniturile obţinute din deţinerea titlurilor emise de statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, vor fi neimpozabile, conform actualelor prevederi din Codul Fiscal. Programul oferă posibilitatea si persoanelor fizice, care deţin certificate de trezorerie transformate în depozite la Trezoreria Statului, să utilizeze sumele aferente răscumpărării acestora în vederea subscrierii în Programul Tezaur.

În cadrul planului de finanţare a deficitului bugetar si de refinantare a datoriei publice pentru anul 2018, care urmează a fi publicat până la sfârşitul anului, va fi anunţat volumul indicativ aferent emisiunilor de titluri de stat pentru populaţie. Acestea vor avea o frecventă lunară, termenii si condiţiile financiare aferente fiecărei emisiuni urmând a fi specificate în cadrul prospectelor de emisiune care vor fi aprobate prin Ordin al Ministrului Finanţelor Publice și care vor fi disponibile la sediile unităţilor operative ale Trezoreriei Statului.

Ordinul Ministrului Finanţelor Publice prin care fost aprobată emiterea titlurilor de stat destinate populaţiei prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei Statului, în cadrul Programului Tezaur, a fost publicat în Monitorul Oficial (nr. 974 / 07.12.2017), precizează Administrația Județeană a Finanțelor Publice.

17 comentarii

 • Adică, mai pe înțelesu lu badea Ion !
  Am doi lei; unul mi-l țân, că-m trebe.
  Da de unu aș lua un titlu de ală să am și io, că tăți domnii au titluri de tot felu.
  Cum fac, unde mă duc, când, cu ce acte, pe ce perioadă, cu ce dobândă, etc.
  Numa așe mi de folos știrea mneavoatră !
  Alfel, de vorbe mi-s sătul de la televizor, de la antenă !

 • Io inteleg asa, statul are nevoie de bani. De unde sa-i ia , pai tot de la populatie. Asa ca hai sa gaseasca niste fraieri care sa cumpere niste hartii, care, la cat de capabili sunt guvernantii nostrii si la cate imprumuturi fac, vor valora peste 5 ani, fix zero.

  • Da, este cel mai sigur loc si de obicei se ofera si dobanzi destul de bune. Nu-mi da exemplul cu banii la CEC pentru masina, ca nu are legatura. Eu chiar intentionez sa cumpar lunar, ca forma de economisire. Sa vedem toate detaliile despre program, dar as cumpara titluri de cel putin o mie de lei pe luna.
   Stiti ca banii pentru pensiile private in titluri de stat ajung majoritatea?

  • Alan Dala iti dau un exemplu din zilele noastre . din anul trecut , eu nu pot sa-mi iau prima de la stat din programul de economisire -creditare a statului roman.
   este o prostie , a trecut 2 ani de cand trebuia sa-mi vireze ultima prima de la stat GARANTATA !!
   asa ca …………

  • Si pe ce motiv nu poti lua prima? Inteleg ca e un program prin care primesti niste bani, probabil ai pus tu ceva si iti mai da statul ceva. Nu e ca si cum cumperi titluri. Nu am auzit niciodata sa nu rascumpere titlurile la scadenta, nici la sfarsitul anilor 90, cand eram aproape in faliment de tara. nicio tara nu-si permite sa nu-si rascumpere titlurile la scadenta.
   Cu fel de fel de prime si de chestii ca dai un leu si primesti doi, tot timpul au aparut disfunctionalitati.

 • Informatia este clara, doar trebuie citita. Guvernul spune clar unde se vor duce acesti bani de la populatie:
  „In cadrul planului de finantare a deficitului bugetar si de refinantare a datoriei publice….”

 • Raul Adrian toti investitorii mari recomanda si titluri de stat mai intăi din pricina siguranței și apoi al randamentului. Nu toti avem curajul sa cumparam Bitcoini…..

  • pacat…………………si bursa este mai la indemina fata de aceste investitii la stat. dar fiecare face ce vrea cu banii lui.

 • am si titluri de stat CENTENAR [in suma de cca 25k lei]cu scadenta in iulie 2018 [sint pe 2 ani]. oare o sa le rascumpere ?? voi vedea

  • Le rascumpara garantat. Niciun stat din lume nu isi permite sa nu rascumpere titlurile de stat.

  • O sa iti bage o oferta si mai buna, sa-i mai lasi la ei inca 5 ani.
   Eventual, daca mai bagi inca pe atit, o sa ai parte de o surpriza.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS