Actualitate

Radu Moldovan: Al treilea heliport din țară este pe punctul de a aștepta primul elicopter

(FOTO-VIDEO) Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, spune că ”al treilea heliport din țară este pe punctul de a aștepta primul elicopter, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița”: ”Pacienții aflați în situație limită vor avea încă o șansă la viață, în mai puțin de 30 de minute, elicopterul SMURD putând ajunge de la Bistrița, la Mureș sau la Cluj”.

Astăzi a început montarea plasei de siguranță și au fost montate tunurile de intervenție cu spumă în caz de urgență, a menționat managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany.

https://www.facebook.com/gabriel.lazany.5/posts/3131932523699843

În septembrie anul trecut s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru realizarea unui heliport pe terasa superioară a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, destinat elicopterelor care execută misiuni aeromedicale SMURD. Licitația a fost câștigată de asocierea SC Grup Construcții Est SA Iași – SC ABC Development Aviation SRL București, valoarea contractului fiind de 1,5 milioane euro, bani asigurați din bugetul județului.

Heliportul va asigura transportul pacienților pe cale aeriană cu elicopterele SMURD, preluarea acestora și dirijarea în cadrul funcțiunilor specifice compartimentului UPU. Lucrările: înlocuirea acoperișului pe întreaga suprafață a spitalului; construcție nouă peste etajul 5, care cuprinde o platformă heliport, rampă acces lift existent, pasarelă acces lift și spațiu tehnic; un lift care va conecta Unitatea de Primiri Urgențe cu heliportul.

Foto-Video: CJ BN

8 comentarii

  • Baronul rosu isi pregateste locul de unde sa-l ia elicopterul in caz ca trebe sa plece in viteza ca Ceausescu in 89. Dupa cum arata filmuletul acolo mai e de lucru dar deh, e campanie electorala si trebe iesit in fata cu orice rahaturi.

  • e de foarte mare necesitate pentru transferul pacientilor dintre spitale…mai ales ptr aia …care nu mai au grai! (am inteles ca in sibiu la morga nu mai sunt locuri si sa i aduca la bistrita si invers cand se va umple si a noastra!!!!!!!!!!!)

  • BRAVO! Felicitări! Important că se face, nu contează cine! Heliportul este al comunității nu al unei persoane! Este un mod civilizat de a transporta un bolnav, nu să îl iei de pe stadion sau din parcare!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS