Actualitate

Radu Moldovan către tineri: Cât timp veţi fi uniţi, veţi fi o forţă. Se vor găsi oameni care să vă asculte

Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, i-a îndemnat pe membrii Consiliului Judeţean al Tinerilor (CJT), care s-au adunat să facă bilanţul proiectului finanţat cu peste 24.000 de euro, bani europeni, să rămână uniţi şi să vorbească pe aceeaşi voce pentru ca nimeni să nu îşi permită să îi ignore.

„Viitorul vostru depinde de voi, de cât vă veţi implica şi vă veţi impune ideile. Asistăm cu toţii la o perioadă în care în România au loc schimbări profunde, de la mentalităţi, la modul în care sunt abordate lucrurile, la modul în care cetăţenii abordează problemele publice. (…) Împreună cu colegii mei din CJ, am luat decizia de a  constitui Consiliul Judeţean al Tinerilor, am văzut o primă prezentare a strategiei lor, iar în perioada următoare vom stabili un calendar de activităţi şi un program. Cred că ar trebui, indiferent de simpatiile voastre, atunci când e vorba de interesele generaţiei voastre, să vă aşezaţi la o masă, să discutaţi, să luaţi decizii şi să vă urmăriţi foarte atent scopul şi punerea în practică a acestor decizii. Dacă nu veţi fi uniţi, nu veţi fi ascultaţi. Cred că vocea voastră trebuie să se facă auzită. E un prim pas foarte important. Cât timp veţi fi uniţi, veţi fi o forţă. Se vor găsi oameni care să vă asculte. La mine aveţi o uşă deschisă. Ne interesează să găsim soluţii la problemele voastre. Sunt gata să vă fiu partener. Din câte am înţeles, la Bistriţa sunteţi în etapa de alegere a Consiliului Municipal al Tinerilor. Cred că, cel puţin acolo unde există licee sau colegii, ar trebui să încercaţi să constituiţi aceste structuri (consilii ale tinerilor -n.r.). Cu cât vor fi mai multe idei, cu atât se vor rezolva mai multe lucruri pentru voi. Cred că e mare nevoie de tineri, de voi. Vă felicit pentru ce aţi făcut. Nu e uşor să duci un proiect la capăt”, a spus Radu Moldovan.

Vicepreşedintele CJ, Dorin Popescu, prezent la întrunire, i-a felicitat pe tineri pentru că se implică în viaţa publică: „La început am fost sceptic legat de faptul că tinerii se vor implica în viaţa cetăţii. Sunt bucuros să văd că m-am înşelat. E un avantaj foarte mare pe care îl aveţi. În 1996, când am fost numit prefect, nici nu ştiam pe unde se intră în clădirea Prefecturii. Mi-a deschis gardianul, mi-a dat ştampila. (…) Aveţi la noi uşile deschise să vă împărtăşim din mica noastră experienţă în domeniu fiindcă pe noi nu ne-a învăţat nimeni şi am dat cu capul de toate grinzile pe care le-am întâlnit în viaţa noastră administrativă. Vă rog să nu aveţi reţineri şi să veniţi la noi ca la nişte prieteni. Funcţiile sunt trecătoare. Nimeni nu e legat de un scan. Ne-am bucura ca, în locul nostru, în scurt timp, să fiţi voi”.

La rândul lui, vicepreşedintele CJ Alexandru Pugna i-a felicitat pe tineri pentru reuşita proiectului: „M-am bucurat că v-aţi asumat responsabilitatea să faceţi parte din CJT. Nu e uşor, fiindcă cel mai important pentru fiecare dintre voi să învăţaţi ca să vă îndepliniţi visul profesional. Este minunat că aţi găsit timp să vă implicaţi şi în viaţa comunităţii, făcând parte din primul Consiliu Judeţean al Tinerilor şi nu e puţin lucru să fiţi reprezentanţii colegilor din liceele în care studiaţi. Vă doresc succes, vă aşteptăm la CJ să veniţi poate în vacanţă, într-o zi, să vedeţi care e activitatea în Consiliul mare. Am văzut proiectele voastre, majoritatea sociale, şi mă bucură lucrul acesta să văd tineri preocupaţi de problemele societăţii în care trăiesc. Vă felicit şi vă urez succes!”.

Purtătorul de cuvânt al CJ Bistriţa-Năsăud, Bogdan Ivan: „Cred că tinerii care sunt aici sunt cei care vor construi România de mâine. Vreau să felicit în numele generaţiei tinere oamenii care au crezut în acest proiect. Voi, cei care aţi venit de la Şanţ sau Ilva Mică, sunteţi cei care au arătat că se poate chiar şi atunci când vii dintr-o comunitate mică şi eşti fiu de ţăran – nu e o ruşine să fii fiu de ţăran, dimpotrivă – şi poţi fi purtătorul de cuvânt al unor atitudini colective. Cred că cel mai important este că aţi făcut pasul din zona în care toţi ne plângem şi acuzăm ce nu e bine în România spre zona celor care fac ceva ca să schimbe lucrurile în bine. Felicitări!”.

Proiectul „Consiliul Judeţean al Tinerilor – prin dialog structurat” s-a derulat în perioada august 2014 – martie 2015, iar la el au participat 50 de tineri din judeţ, atât din mediul urban, cât şi rural. Din grupul ţintă au făcut parte elevi, reprezentanţi ai ONG-urilor şi studenţi. Participanţii s-au implicat în numirea CJT, cursuri de formare, elaborarea unor chestionare pentru cercetarea sociologică a problemelor tinerilor, aplicarea chestionarelor şi centralizarea rezultatelor. Grupul s-a mai implicat în pregătirea strategiei judeţene de tineret şi în prezentarea ei autorităţilor pentru aplicarea dialogului structurat în elaborarea formei finale a strategiei.

La conferinţa de final a proiectului, găzduită de saloanele Hotelului Metropolis, au participat şi primarii din Sîngeorz-Băi – Roland Venig şi Feldru -Grigore Ţiolan.

tineri proiect 2 tineri proiect 3 tineri proiect 4 tineri proiect 5 tineri proiect 6 tineri proiect 7 tineri proiect 8 tineri proiect 9

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.