Actualitate

Radu Moldovan: Până la finalul anului viitor, niciun copil din județul nostru nu va mai crește în orfelinat

Programul ”Salvăm copilării din coșmarul instituționalizării”, respectiv închiderea orfelinatelor de tip vechi și deschiderea caselor de tip familial, este pe ultima sută de metri.

Pentru încă 84 de copii, se ridică în Beclean un centru de zi, se reabilitează o clădire pentru un astfel de centru și se construiesc 7 case de tip familial. Aici, din toamna acestui an, copiii se vor simți ca acasă, bucurându-se de un mediu apropiat de cel familial, dar vor primi și îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltare.

Aceste case de tip familial vor găzdui 12 copii fiecare și sunt amplasate în comunitate, pentru ca aceștia să fie integrați, dar și cât mai aproape de mijloacele de transport, să aibă un acces facil la școală, grădiniță și la servicii medicale.

Un aspect important în alegerea copiilor pentru fiecare căsuță a fost menținerea împreună a fraţilor, relațiilor de prietenie create între copii/tineri, dar și apropierea față de unitatea de învățământ.

”Alături de cele 5 case de tip familial, realizate deja la Bistrița, Năsăud și Teaca, în colaborare cu Fundația Hope and Homes for Children România, misiunea noastră de închidere a tuturor orfelinatelor din Bistrița-Năsăud și deschiderea caselor de tip familial este și mai aproape de a se realiza. Până la finalul anului următor, niciun copil din județul nostru nu va mai crește în orfelinat”, spune președintele Consiliului Judeețan Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

Construirea celor 7 case de tip familial, a unui centru de zi și reabilitarea unei clădiri pentru un alt astfel de centru, se realizează de către DGASPC Bistrița-Năsăud, prin accesarea de fonduri europene în valoare de 1.950.416 euro (9.557.041 lei), în colaborare cu Primăria Beclean.

https://www.facebook.com/emilradu.moldovan/posts/336156157881116

1 comentariu

  • „Până la finalul anului următor, niciun copil din județul nostru nu va mai crește în orfelinat” … dar dupa finalul anului viitor???
    sau avem de-a face cu o „prostie” (declaratie sau stire scisa), ca eu nu inteleg.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS