Actualitate

Secrete pentru o viață mai bună, împărtășite de Virgil Rus în cartea ”Fitness Mondo”

Într-o atmosferă relaxată oferită de curtea generoasă a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, alături de prieteni, Virgil Rus, antrenor personal și cadru didactic universitar la Facultatea de Educație Fizică și Sport a UBB, și-a lansat cartea ”Fitness Mondo – abordare sistemică în asigurarea sănătății prin mișcare și secretele pentru o viață mai bună și fitness de impact”.

”Nu promit că te voi purta lin pe parcursul acestei experiențe, pentru că asemenea unui carusel, pe alocuri te voi zdruncina. Poți opta însă să faci parte din categoria celor care se bucură de întreaga experiență a caruselului sau, să faci parte din categoria celor care se crispează și rămân așa pe tot parcursul acestuia. Diferența între unii și alții este că primii mereu aleg să valorifice experiența plăcută pe când ceilalți mereu vor căuta să facă ziduri în jurul lor și al altora. Și unii și alții au impact asupra vieții tale, a noastre”, a spus Virgil Rus, potrivit căruia ”Fitness Mondo” poate fi o gură de oxigen sau o „fereastră în zidul” pe care adesea îl consolidăm prin indolență sau prin participarea activă alături de cei care își dau silința să-l clădească cu atâta înverșunare și uneori cu orice preț.

”După titlu am fi tentați să credem că este vorba despre un manual de fitness. Pe alocuri are și această funcție însă nu se rezumă la acest aspect fiind „…deopotrivă o fereastră deschisă către trăirea omului în raport cu natura și spre edificarea de sine, o referință pentru individ și relația lui cu mediul și cu ceilalți. Din acest punct de vedere lucrarea își depășește condiția de manual și îndrumar de fitness și devine și un suport de reflexie asupra condiției omului și a stării lui de bine în lume”, a scris în prefața cărții Alexandru Uiuiu, dr. în filozofie.

„Dar oare știm exact ce este sănătatea?!«SĂNĂTATEA NU ESTE TOTUL, DAR FĂRĂ SĂNĂTATE TOTUL ESTE NIMIC» Specialiștii dau diferite definiții sănătății. Depinde de punctul de vedere al fiecăruia. In general omul apreciază sănătatea abia atunci când și-o pierde. Cu toate că oricine înțelege că este mult/foarte mult mai ușor să previi orice îmbolnăvire decât să tratezi. Dar cum procedăm ?!Iată că vine excelentul nostru coleg prof. dr. Virgil Rus și ne oferă cele mai eficiente tehnici, metode și mijloace pentru a ne asigura o sănătate deplină. (…)” – prof. univ. emerit dr. Vasile Marcu.

Lansarea de carte a fost presărată cu momente artistice, participanții fiind invitați, la final, la un pahar cu șampanie și o bunătate dulce de la Merigo.

2 comentarii

  • Apreciez ce e de apreciat!
    Felicitari tuturor!
    Dar am o curiozitate, cine i-a sponsorizat domnului consilier judetean Rus V. cartea
    si cine i-a sponsorizat evenimentul?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.