Actualitate

Rareș Buhai, a patra medalie de aur la IOI, al doilea în Hall of Fame

FOTO Multiplu laureat la concursurile naţionale şi internaţionale, Rareş Darius Buhai, care a absolvit anul acesta Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” Bistriţa, a cucerit a patra sa medalie de aur la Olimpiada Internațională de Informatică (IOI), care în 2015 a avut loc la Almaty în Kazahstan.

”În clasamentul individual din toate timpurile s-a întâmplat ceea ce am visat cu toţii înainte de această olimpiadă: Rareş Darius Buhai a obţinut a patra medalie de aur şi a trecut pe poziția a doua în reputatul Hall of Fame al Olimpiadei Internaţionale de Informatică. Rareș scrie o nouă pagină de istorie a informaticii românești. Cu patru medalii de aur în patru participări consecutive, Rareș a devenit al doilea performer din lume din toate timpurile și cel mai medaliat concurent prezent la această ediție a IOI. Performanța sa egalează rezultatul realizat în 2006 de polonezul Filip Wolski și este depășită doar de performanța practic inegalabilă a vestitului competitor din Belarus Gennady Korotkevich – cu 6 medalii de aur + 1 argint între 2006 și 2012”, a declarat profesorul Adrian Panaete, team leader-ul lotului olimpic şi coordonatorul Comisiei de pregătire şi selecţie a lotului naţional de informatică (seniori).

”A fost foarte bine, am obţinut un rezultat la care speram. În continuare voi merge la facultate, voi studia la Massachusetts Institute of Technology în Statele Unite, iar după aceea voi lucra în domeniul informaticii”, a spus Rareș Buhai la întoarcerea în țară.

rares buhai lot ioi 2015Lotul olimpic al României şi-a adjudecat patru medalii (o medalie de aur, două de argint şi o medalie de bronz) la XXVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, 2 rares buhai lot ioi 2015reeditând astfel succesul repurtat anul trecut. Graţie acestui rezultat remarcabil România a ocupat locul 10 pe naţiuni (din 84 prezente) şi îşi păstrează poziţia a şasea în clasamentul pe medalii din toate timpurile, cu un palmares de 95 de medalii (dintre care 28 de aur, 42 de argint şi 25 de bronz).

Medaliile de argint au fost obţinute de Alexandru Velea (clasa a XII-a/Liceul de Informatică ”Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca), laureat cu argint şi la ediţia precedentă, şi de Marius Valentin Hărşan (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Medalia de bronz a intrat în posesia lui Andrei Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Informatică s-a desfăşurat la Almaty (Kazahstan), în perioada 26 iulie – 1 august, şi a reunit 324 de competitori din 84 de ţări. 

A fost ultima Olimpiadă de Informatică la care a luat parte Rareș Buhai, care a absolvit Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” și va studia la Massachusetts Institute of Technology din SUA.

”Copilul de geniu al Bistriței, Rareș Buhai, ne-a uimit din nou pe toți! A cucerit a patra sa medalie de aur la Olimpiada Internațională de Informatică (IOI), care în 2015 a avut loc la Almaty în Kazahstan, după o competiție care a reunit 324 de competitori din 84 de ţări. Ne mândrim cu el și ne bucurăm că face cunoscut județul nostru oamenilor din lumea întreagă! Îi urez mult succes din toamnă, când va studia la Massachusetts Institute of Technology din SUA și îl felicit pentru acest succes răsunător!”, a scris pe Facebook președintele CJ Radu Moldovan.

2 comentarii

  • Noul rezultat al acestui minunat copil al Bistritei este un adevarat balsam pentru suflet!
    FELICITARI!!!/Simt ca e prea putin dar las sentimentele sa ia locul cuvintelor!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS