Actualitate

Săptămâna alăptării, dedicată anul acesta tăticilor. Ce evenimente sunt programate

Începe Săptămâna Internațională a Alăptării, ocazie cu care Asociația SAMAS organizeazăo serie de evenimente la Bistriţa, dar şi campania „Tăticii fac diferența”. În cadrul acesteia, organizaţia oferă cadou cursul prenatal despre alăptare tuturor gravidelor care vin însoțite de partener sau de o altă persoană de suport de sex masculin.

Înscrierile la aceste cursuri făcute cadou de Asociația SAMAS se vor desfășura pe perioada Săptămânii Internaționale Saptamana alaptariia Alăptării (1-7 August) și se face prin completarea unui formular.

Iată şi programul evenimentelor programate săptămâna aceasta:

Miercuri, 5 august 2015, ora 10:30: Întâlnire cu gravide, mame care alăptează și mame care vor să afle mai multe despre alăptare la fântâna arteziană din zona Han, în fața Spitalului Județean de Urgență Bistriţa-Năsăud. Întâlnirea va fi una scurtă, de tip flashmob, pentru promovarea alăptării. Mamele și gravidele se vor aşeza împrejurulul fântânii şi vor alăpta.

„Ar fi minunat, acolo unde este posibil, tații sau bunicii să vină alături de mama care alăptează în spiritul campaniei prin care Asociația SAMAS promovează rolul tatălui/familiei în succesul alăptării”, se arată într-un comunicat al organizatorilor postat pe pagina de Facebook.

După întâlnirea la fântână și realizarea flashmobului, grupul se va muta pe str. 1 Decembrie în curtea Librăriei Colorate unde într-un cadru nonformal, pe iarbă se va discuta despre alăptare – provocări în primele săptămâni/creșterea și menținerea secreție lactate.

Discuţiile vor fi moderate de educator perinatal asistent Maria Fălcuişan și de consultantul în alăptare/educator perinatal Monica Ungur. De asemenea, se va mai discuta despre babywearing cu consultantul Raluca Nechit și cu grupul Babywearing Bistrița. Vor fi prezenţi doi producători locali de sisteme ergonomice. Se vor putea proba toate tipurile de sisteme ergonomice, dar şi scutece textile realizate de Oana Rus.

Joi, 6 august 2015, începând cu ora 18.000 va putea fi vizionat în premieră la Bistrița documentarul „Microbirth” (Nașterea la microscop) la sediul Asocietie Filantropia Ortodoxă din Piaţa Unirii.

„Informațiile și concluziile științifice prezentate în acest film documentar vor determină atât femeile, cât și cadrele medicale să îşi reconsidere deciziile personale și profesionale privind nașterea, ca decizii ce pot nu numai să influenţeze sănătatea copiilor, ci şi viitorul speciei umane. Premieră în România a avut loc în septembrie 2014 la Fundația Crucea Albă, partener în programul SAMAS”, precizează organizatorii.

De la ora 19.00 se va discuta despre alăptare și întoarcerea la muncă. Aspecte practice, psihologice și legislative vor fi prezentate de psiholog Ramona Paşca și consultant în alăptare Monica Ungur.

Programul SAMAS dedică săptămâna aceasta bărbaților ce susțin pe deplin mamele, informându-se corect alături de ele despre alăptare, sprijinindu-le în mod real de câte ori pot, asumându-și cu curaj rolul lor în succesul alăptării.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS