Actualitate

Salarii de lux la stat. Cât câştigă şi ce avere are şeful de la Registrul Comerţului

Există instituţii de stat ai căror angajaţi sunt plătiţi cu salarii de lux. Una dintre ele este Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, al cărui şef este numit, de regulă, pe criterii politice.

Şeful ORC Bistriţa-Năsăud este juristul Ioan Turc, fost preşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud, care a ajuns în această funcţie pe filieră politică.

Potrivit ultimei sale declaraţii de avere postată pe site-ul instituţiei, Ioan Turc a câştigat anul trecut nu mai puţin de 6777 de lei lunar ca director al Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

La aşa salariu, şi averea este una frumuşică. El deţine circa 400 de metri pătraţi de teren intravilan şi 3800 de metri pătraţi de teren agricol, are o casă în construcţie de 170 de metri pătraţi la edificarea căreia lucrează din 2007.

Anul trecut, Ioan Turc a avut un accident de maşină şi a primit despăgubiri de peste 3000 de euro de la asigurator. El a mai încasat circa 10.000 de ei de la APIA subvenţie pentru terenul agricol.

Familia Turc are de rambursat la bănci 35.000 de euro până în 2026 şi 40.200 de lei până în 2019. Anul acesta, e termenul scandent pentru un alt credit de 70.000 de lei luat în 2009. Soţia lui Ioan Turc este farmacistă şi anul trecut a avut un venit mediu lunar de 2750 de lei.

În declaraţia de interese, Ioan Turc nu şi-a trecut calitatea de membru PNL, deşi, la alegerile prezidenţiale a putut fi văzut la sediul partidului, iar de curând numele lui a fost vehiculat ca posibil candidat al formaţiunii la funcţia de primar al Bistriţei.

De altfel, naşul său de cununie este Teodor Atanasiu, prim-vicepreşedinte al PNL la nivel naţional.

5 comentarii

    • Se scoate el, la cat este de eficient la Registrul Comertului!
      Eu- pt o pensie de toata jena a trebuit sa muncesc … inca mai muncesc si ca pensionar si tot departe sunt de asemenea venituri! Deh, pentru unii ca ei s-a inventat „munca”, iar pt altii TRUDA!
      Nu-i mai satura Dumnezeu?!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS