Actualitate Recomandări

Ce răspuns a dat primarul Crețu la propunerea ”Antal Francisc – cetățean de onoare”

Președintele Partidului Verde Bistrița, Marius Bălan, a trimis o adresă către Primăria Bistrița în care propunea ca Antal Francisc, care împreună cu un grup de clujeni a mers pe jos până la București pentru a participa la protestul din 20 ianuarie împotriva modificărilor legilor Justiției, să primească titlul de Cetățean de onoare al municipiului.

Bistrițeanul Antal Francisc (63 de ani) are de gând să mărșăluiască, alături de grupul de la Cluj, până la Alba Iulia cu ocazia Centenarului Marii Uniri.


La adresa din 23 ianuarie, primarul Ovidiu Crețu a răspuns că ”potrivit informațiilor prezentate, nu sunt suficiente argumente care să justifice acordarea acestei distincții, în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local privind Regulamentul de acordare a titlului de Cetățean de onoare al municipiului Bistrița precum și ale Statutului municipiului Bistrița”.

Într-o scrisoare deschisă adresată Consiliului Local Bistrița și Consiliului Județean în 22 ianuarie, Marius Bălan spunea: ”În urmă cu 100 de ani, la 1 decembrie, mii de români mergeau pe jos sau în căruțe sute de kilometri la Alba Iulia la marea adunare națională prin care Transilvania revenea la țara mama. Trăim într-un fel o mică poveste astăzi, când un grup de români au plecat de la Cluj la București pe jos, 450 kilometri, să ceară la rândul lor respectarea statului de drept și a legilor țării. Tocmai de aceea mă văd nevoit să sar în sprijinul bravului nostru bistrițean, maghiarul Antal Francisc, care a fost prezent în acel grup. L-am cunoscut și mărturisesc că nu am mai văzut un asemenea caracter frumos. Om de aleasă simplitate, modestie și civism, închis doi ani la Gherla în regimul comunist pentru că a încercat să fugă din țară. El este cel care vine de la talpa țării, sănătos la minte și la trup. Am văzut mai multe poze de pe traseul de deplasare, din dreptul localității Predeal, unde ungurul Antal Francisc ține strâns în mână drapelul tricolor al României. Ce vreți mai mult de atât? Sunt mândru și bucuros că un astfel de om trăiește în orașul nostru. Toate agențiile de presă românești și străine au transmis această știre. Propun pe această cale atât CJ-ului cât și CL-ului să facă demersurile necesare pentru că bravul nostru confrate să fie declarat Cetățean de onoare al județului sau al municipiului pentru civismul de care a dat dovadă. Dacă veți ține cont de acestea și veți hotărî că acest OM merită o astfel de recunoaștere, atunci pot spune că democrația începe să funcționeze la noi în Bistrița și dregătorii care ne conduc nu sunt niște simple unelte de partid. Ar fi bine, domnilor politicieni, să încercați măcar în anul Centenarului să fiți cât mai aproape de valoarea înaintașilor voștri”.

51 comentarii

 • Cinstea și onorabilitatea nu-s virtuți demne de a fi cetățean de onoare în Bistrița.
  Ia să înainteze cineva o propunere pentru a-l face pe daddy cetățean de onoare, să vedeți numa cum se execută primarul cu toți subalternii din consiliul local.

  • Stimati votanti psd . Va rog frumos sa-mi donati fiecare cate 1 leu. Nu am bani sa fac fotocopii ale dosarului meu de la DNA . Sunt disperat ! Va rog ajutati-ma !

 • Salutări, Francisc Antal,
  Stegar mândru, vertical.
  La Bistrița, cu tot dragul,
  Maghiarul înalță steagul.
  No și ce? Eu, Ovi Crețul,
  Îl tratez cu tot disprețul.

 • Chiar dacă in anumite situatii se mai forțează nota privind acordarea acestor distinctii ,totuși nu cred că e cazul să ajungem in derizoriu.In acest caz o diplomă din partea DJST sau PV este suficient.Mersul pe jos este indicat la orice persoană indiferent de vârsta.Propunerea poate fi încadrată la categoria ,, balanii spun lucruri trăznite”
  PĂREREA MEA!

 • Vedeți, domnule Marius Bălan, dumneavoastră vă luptați cu o seamă de crețomani, crețotei, crețofagi, crețomeri, crețopomi, crețodermi, crețopozi, crețoschi… Și lista poate continua astfel, nedefinit. Oare dv. o să-i învingeți? Oare noi o să-i dovedim la un moment dat?

 • Io zic sa-l propunem pe Radu Moldovan cetatean de onoare. Ca doar atatea o facut pentru el si familia lui, incat neam de neamu lui nu mai trebuie sa munceasca….

  • Eu îl propun pe Radu Mazăre, că este jeg de-al lor și are mai mari șanse. La Bistrița, onoarea lui Crețu înseamnă dezonoarea, disperarea noastră.

 • Răspunsurile neargumentate, date în doi peri cetățenilor urbei nu sunt decât niște crețotisme de ocazie. La Bistrița avem deja o colecție întreagă precum și o serie de metode de funcționare administrativă care de care mai tembele. Prima care îmi vine în minte este fabricarea zăpezii prin metoda Crețofrig.

  • Un nime ca mulți alti…un Moș dacă merge pe jos pana la București sa fie cetățean de onoare,,,și un om de afaceri care da de lucru la 400-500 de oameni e terfelit de presa și făcut HOT și Tâlhar ….promovați toți plictisiți și oameni care n-au dovedit nimic toată viața lor decât gica contra!!!

  • Crețovele, la fel alergătorul de la Maraton a fost un nimeni, dar struțul care a fugit 42 de kilometri ca să anunțe victoria grecilor a devenit erou.

  • Crețovele, alergătorul de la Bistrița este socotit un nimeni, dar struțul care a fugit câțiva kilometri ca să anunțe victoria lui Crețu în alegeri a devenit erou.

 • Eu nu stiu cum il propun rezistentii pe domnul Antal, mai ales ca e si infractor. A facut puscarie pentru tentativa de trecere frauduloasa a frontierei, fapta prevazuta intotdeauna in codul penal.

  • Trolisor, pe loc repaus! Nu te ambala, ca idolul tau de la Belina este si el infractor dovedit si este cel de-al treilea om in stat! Sezi bland la locul tau, ca vei primi inca 100 de lei salariu.

  • Pai si domnul Antal e tot dovedit, in sensul ca a luat cu exeutare si a si executat.
   Pariu ca habar nu ai cu ce l-au dovedit pe „idolul meu de la Belina”? =)))

  • Cel mai tare ar fi sa aflam ca de dosar s-a ocupat tatal celui care abereaza cu astfel de propuneri. =))) Nu-i exclus.

  • Domnule Marius Bălan, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, care ține cu rigurozitate științifică evidența tuturor speciilor aventive din județ, crețolingii lipsesc. Vă rugăm să interveniți, cu toate competențele dv. pentru a fi cât mai repede omologați, atât crețolingii, cât și crețodalii.

  • Francisc Antal, în percepția spălatului pe creier Alan Sandala, este un infractor dovedit numai pentru că a vrut să treacă fraudulos frontiera în vremea lui Nicolae Ceaușescu. În schimb Radu Mazăre, Sebastian Ghiță, Liviu Dragnea & comp. care au trecut mari averi peste graniță pe sub umbrela pesedistă sunt, nici mai mult nici mai puțin, considerați niște patrioți. Vorba ceea: La PSD, cine nu e gunoi, e împotriva noastră!

  • Mazare a trecut regulamentar, cu pasaport , avion si tot ce trebuie. In schimb Ghita a ales varianta domnului Antal, deci infractor si din punctul asta de vedere.
   Chiar si Popoviciu a trecut regulamentar, va spun chiar daca nu va intereseaza ca a dat cel mai mare tun imobiliar din capitala si a fugit dupa ce a fost condamnat la 10 ani, fara sa-i calculeze niciun prejudiciu, ca a fost baiat fin. Chiar si Ioana Basescu a „cumparat” renumitul penthouse de la el, din banii de vanzari anteriaore. Dar daca nu e din psd, nu ne intereseaza cat a furat. Nu?

   Trecerea frauduloasa a fost intotdeauna infractiune, indiferent de regim. La fel ca furtul, crima si alte infractiuni. Domnul Antal a riscat, a comis o infractiune in speranta ca-i va fi lui mai bine. Ghinion! L-au prins si l-au bagat la puscarie, cu probe clare si pe drept. Chiar dansul a recunoscut ca a comis fapta. asta nu are cum sa-l transforme in erou.

   Si eu visam sa fug peste granita, dar eram inca in scoala generala inainte de revolutie. Daca as fi fost major, cu siguranta as fi procedat ca domnul Antal. Daca m-ar fi prins, as fi fost infractor, evident.

  • Stâng, drept, stângul,
   Stâng, drept, stângul!
   Stai, apare crețolingul.
   Stâng, drept, stângul,
   Stâng, drept, stângul:
   Onor pentru ovilingul!

  • Cum isi dovedeste domnul Antal nevinovatia? Dupa standardele voastre, cine nu isi poate dovedi nevinovatia e corupt. Deci poate domnul Antal sa isi dovedeasca nevinovatia? =)))

 • Domnule Marius Bălan, au apărut la orizont și crețogurii. Așa că la Bistrița o dăm din proști în mai proști. Dar poate că asta ne este soarta. Să-i trecem pe lista speciilor adventive. Alo, Complexul Muzeal Județean!

 • Crețodali și crețoguri, crețotici și crețocame… Într-un cuvânt, crețolingii. Lista este deschisă. Și pe e pagina asta, din aproape în aproape, se tot completează.

 • Dle Primar,ce mult va place sa va impodobiti cu tItlu de PRIMAR AL UNUI MUNICIPIU MULTICULTURAL! iNSA,ATI PIERDUT OCAZIA SA PREMIATI UN UNGUR ONEST.

 • Eu va multumesc tuturor care m-ati pomenit cu numele citind aceasta stire. De bine sau de rau am invatat sa le tratez exact la fel pe toate. Nu imi este greu pt. ca m-am straduit de o buna bucata de timp sa invat ce inseamna DEMOCRATIA si libertatea de opinie si a cuvantului. Subtilitatea acestei propuneri a mele este mult mai profunda decat o mistocareala cum o vad unii care nu se prind , ba in plus sunt si rautaciosi. In anul CENTENARULUI am vrut sa arat ca OMENIA si PATRIOTISMUL exista si este cu atat mai evidenta si mai valoroasa cu cat o gasim la un bun maghiar frate cu noi. Din pacate exista un mare segment de romani care nu stiu aprecia un lucru simplu, inaltator ci mai degraba se complac si sustin fara remuscari ,votand infractori, delatori, impostori a caror nume deja au fost pomenite. Le transmit ca facand lucrul acesta isi bat joc de generatiile care vin si le amintesc ca si ei au copii, nepoti care isi iau lumea-n cap tocmai faptului ca modelele de acasa si optiunile politice ale familiilor lor alimenteaza de prea mult timp starea generala in care se afla tara. Sunt convins ca acei 60% de romani care nu au avut pana acuma nici o optiune de VOT se vor trezi si vor schimba candva in bine soarta celor care vor veni dupa noi.

 • Vreau sa le multumesc prietenilor de pe TIMP ONLINE si pentru versurile aparute noi si pentru talentul umoriostic de care au dat dovada. Placerea a fost de partea mea citind toate aparitiile scrise (comentate ) de d-vs. Pe o astfel de vreme posomorata m-ati bine dispus. O SEARA FAINA !!!

 • La Bistrița numai Ovidiu Crețu este vizibil și autentic. Iar lingăii din jurul său – crețolingii – îl fac și mai vizibil și mai autentic de cât este în fapt.

 • Acuma sa fim seriosi, n am nimic cu dl Cretu, dar sa l faci cetatean de onoare pentru ca a mers pana la Bucuresti dar sunt convins ca nu stie de ce este totusi prea mult, sunt elevi olimpici , sunt oameni cu merite deosebite, D- Ana Dragu, care armerita acest lucru.Eu zic sa mai lasati glumele.

 • Nimic nou sub soare , pentru mințile crețe și insalubre ale putregaiului pesedist valorile nule și inverse , prostia și mârlănia, slugărnicia și hoția , șpaga și nepotismul, acestea sunt ,,virtuți” ce trebuie apreciate și premiate.
  Nu cred că acest respectabil cetățean, Francisc Antal , a făcut acel gest pentru a fi premiat de către un ,,nimeni” bolșevic ales primar cu 12.000 de voturi într-un oraș cu aproape 100.000 de locuitori. Să fim serioși. Pentru noi , cei care nu aprobăm hoția și impostura grupului infracțional organizat care conduce țara, Francisc Antal și Marius Bălan sunt CETĂȚENI DE ONOARE , ba chiar mai mult de atât.
  Isten áldja meg a románt, a maghyart és Feri bácsit! ( D-zeu să ocrotească pe român, maghiar , și pe ,,nenea” Feri! )

 • La cele spuse, pardon scrise, nimic nu mai este de adăugat, fiecare dintre comentatori s-a autocaracterizat, ceea ce e un lucru bun, măcar, batăr ştim cu cine trăim împreună în această urbe „multinaţională” şi „democratică”. Toată stima pentru sinceritatea tuturor, v-aţi dovedit „competenţa”, de acum nu mai avem motive să nu ne exercităm dreptul la a alege sau a fi ales, pentru că ne cunoaştem bine viitorii candidaţi pentru campania electorală următoare. Să nu uitaţi să vă prezentaţi la vot, altfel va trebui să purtaţi pacarte şi să suportaţi vicisitudinile meteorologice şi mişcarea atât de necesară pentru fiecare vârstă.

 • Pentru voi foștii băsiști actuali pârțari ai statului paralel, cel mai bine vă reprezintă ca și cetățean de onoare Costanu.

 • Dintr-un cap cat o Portocala nu iese nimic mai mult decat un lingau al statului penal. Statul paralel fiind compus tocmai din mii de oameni ca si domnul Antal.

 • Marius draghe, să știi că cartea ta m-a dat pe spate,
  De-am rămas cu ochii plânși și urechile înfundate.
  Am crezut că autorizație de casă ai trimis la mine,
  Că io oricum cetățean de onoare nu mai fac pe nime’.

  Ai vrut să prostești pe Gőndőr elvtárs, măsluind cuvântu’,
  El fiind cu mult mai înțelept decât Sorin Ovidiu Vântu.
  Dacă Francisc Antal era vreun pezedist ori nepotu’ lui cutare,
  În genunchi îl întâmpinam, cu 100 de lei, pâine și cu sare.

  • Excelent. O reținem pentru Antologia creață. Pentru autenticitate am adoptat grafia lui Mariu Chicoș Rostogan din pedagog de școală nouă:
   „Mariu draghe, să știi că carkea ta m-a dat pe spake,
   De-am rămas cu ochii plânși și urechile înfundake etc…”

 • Ce mai , romanul s-a nascut poet. De dimineata m-ati bine dispus pt. toata ziua. Talentul vostru nu ma poate infuria. Zi buna la toti .!

 • Un neica nimeni umblând alandala, în timp ce singurul lui neuron este somer – ca si el – n-are altceva mai bun de făcut decât să comenteze gică contra, găsindu-se probabil interesant.
  Ei bine, ar trebui să afle că nu este, și plictisește și virtual nu numai real.
  Daca ai lui n-au auzit de el, de ce-om fi blestemați noi, cititorii, să-l răbdăm ?
  N.N. N lași ?

  • Foaie verde de arici
   Am mașină de servici
   Pârtia, vesela,
   Cresc hiribele pe ea…

  • Antologia creață crește continuu. Trebuie s-o tipărim la un moment dat. Pe banii și pe timpul Ovidiului Creț. Semnat, Comitetul de tipărire al Ac.

  • @Alain Deloc
   Deci vreti sa spuneti ca a umblat alandala pana la Bucuresti si retur? Nu e frumosc sa aruncati cu astfel de vorbe in domnul Antal, dansul s-a sacrificat pentru noi, pentru un fel de noua mantuire a noastra. S-ar putea sa apara o noua secta: bălancostalii. :))

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS