Actualitate Recomandări

”Războaiele daco-romane”, expoziție de machete și demonstrație de luptă la Muzeu

Compexul Muzeal Bistrița-Năsăud invită publicul larg joi 10 mai, ora 13.00, la Muzeul Bistrița, la vernisajul expoziției „Războaiele daco-romane. Expoziție de machete”.

Aici, participanții vor putea admira o serie de diorame care prezintă într-o manieră dinamică scene de luptă sau conexe campaniilor militare care vor să evoce într-un fel de scenariu evenimente probabile, din timpul celor două războaie daco-romane. Acestea sunt însoțite de panouri explicative, care prin ansamblul lor doresc să se concretizeze într-o lecție de istorie prezentată într-un mod atractiv și inedit.

Ele au fost realizate de către specialiști ai Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, expoziția fiind itinerată de-a lungul timpului pe întreg teritoriul României, ea poposind acum și pe meleaguri bistrițene.

Un alt moment de atracție al vernisajului îl vor constitui o serie de proiecții de documentare și filme legate de subiect, precum și de o demonstrație pe viu a unei confruntări între câțiva războinici daci și soldați romani, oferită de către asociația clujeană de reenacment istoric Virtus Antiqua.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.