Actualitate Recomandări

”Profesorii evaluatori la Bac, nedreptățiți. Remunerațiile privind examenele naționale trebuie majorate”

Deputatul USR de Bistrița-Năsăud Cristina Iurișniți a adresat ministrului Educației Naționale o interpelare privind remunerarea profesorilor evaluatori din cadrul examenului de Bacalaureat:

”În continuarea interpelării adresate Ministerului Educației Naționale în data de 13.02.2018, în care solicitam explicații suplimentare cu privire la ilegalitatea Ordinului ministrului Educației Naționale numărul 4792/2017 care muta probele de competențe în luna februarie a anului curent, doresc să primesc informații cu privire la remunerația cadrelor didactice corectoare care au fost implicate în luna februarie 2017 în cadrul comisiilor de evaluare a probelor de competențe.

Din nefericire, profesorii au fost nedreptățiți de condiţiile în care s-a desfășurat Bacalaureatul, având în vedere că, în ciuda muncii depuse, aceștia nu au fost plătiți în conformitate cu legislația în vigoare.

Mai mult decât atât, am dorit să știu care este strategia Ministerului Educației Naționale cu privire la majorarea acestor remunerații la următoarele examene naționale, având în vedere că la momentul actual există o disproporționalitate vădită între cumulul de muncă necesar corectării lucrărilor din cadrul examenelor și remunerația pe care cadrele didactice evaluatori o primesc”.

9 comentarii

  • Cel mai bine la învățământ se pricepe vasilisca-maimuța numită la Bistrița pavianul cu mantie.

 • Profesorii evaluatori pentru 2 zile de corectat primesc în jur de 1000 lei, eu zic că e foarte în regulă!

  • Nu ști să citești? Pentru evaluare la examenul de Bacalaureat profesorii nu au fost plătiți, deloc, 0 lei zero bani. PSD-ul, adică gunoiul din care faci si tu parte ca asistat social, s-a folosit de profesori, a făcut ecomomii pe seama lor, pentru a da asistaților sociali. Acuma ai înțeles diferența dintre 0 și 1000?

  • Nu le merge salariul de angajare, in perioada in care corectează lucrări de bacalaureat?
   Nu e totuna să predai la clasă, sau să corectezi lucrări de bacalaureat?
   Sau vreți să spuneți că profesorii au muncit 12 ore pe zi. Mai intâi au predat 6 ore la liceu şi după aceea au corectat lucrări de bacalaureat 6 ore?
   Au muncit dublu? 12 ore pe zi? Sau doar au corectat lucrări (6 ore), dar nu au predat la clasă? Dacă au corectat lucrări IN LOC SĂ PREDEA, nu trebuie să primească nici un ban in plus.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.