Actualitate

Război şi pace hibernală pe Aleea Trandafirilor. Penticostalii se tem să parcheze pe terenul de sport

Duminică dimineaţa, în prima zi în care penticostalii care se roagă la Biserica Sfânta Treime de pe Aleea Trandafirilor ar fi avut dreptul, potrivit municipalităţii, să parcheze pe terenul de sport, niciunul nu a îndrăznit să ridice bariera. O pătură de zăpadă pe care nu a călcat nimeni a fost cea mai bună dovadă. Îngrijoraţi, locatarii blocurilor din apropiere au venit să-şi păzească terenul.

Flacăra războiului între locatarii blocurilor de pe Aleea Trandafirilor şi municipalitate s-a reaprins miercuri când angajaţii Direcţiei de Servicii Publice au montat o tablă cu semnul „P” sub care apar orele în care se poate parca duminica: între 8.30 şi 12.30, respectiv între 17.30 şi 20.30, cât durează, în mod normal, programul religios la Biserica Penticostală „Sfânta Treime”. Nu există niciun alt înscris care să indice că e o parcare privată, aşa încât toată lumea a dedus că ea ar fi publică.

Duminică, 8 decembrie, ar fi fost prima zi în care terenul de sport urma să devină parcare, aşa încât, dis-de-dimineaţă, unii credincioşi penticostali au dat o raită prin zonă ca să vadă cum stau lucrurile. Un bărbat aflat la volanul unei maşini 4×4 a oprit în dreptul tablei ca să ne întrebe, oarecum arogant, dacă ni se pare normală atitudinea locatarilor din zonă care, din motive religioase, nu le permit să parcheze. În momentul în care i-am cerut să se prezinte, a demarat în trombă, nervos. Ulterior, şi-a găsit un loc de parcare vizavi de terenul de sport.

Imediat după aceea au început să sosească şi apărătorii terenului de sport. Unii susţin ideea potrivit căreia primarul Ovidiu Creţu trebuie acţionat în judecată pentru abuz în serviciu întrucât, cu de la sine putere, a decis să schimbe destinaţia terenului de sport, în ciuda opoziţiei oamenilor care locuiesc în zonă. Alţii consideră că e momentul pentru o demonstraţie de ecumenism pentru ca edilul să înţeleagă că nimeni nu are ceva împotriva penticostalilor. Fiind vremea colindelor, se gândesc să-i invite pe penticostali să susţină un concert pe terenul de sport care să-i bucure pe locatarii blocurilor din zonă. „Domnul primar spune peste tot că noi ne opunem transformării temporare a terenului de sport în parcare din motive religioase. Vrem să demonstrăm că nu are dreptate. Îi invităm pe penticostali să intre pe terenul de sport cu picioarele, nu cu maşinile, să ne cântă, să ne bucure. Vom coborî şi noi să cântăm colinde alături de dânşii. Ştim că au un cor frumos”, a declarat un locatar al unui bloc din apropiere.

„Dacă ar intra acum cu maşinile, s-ar forma gheaţă pe teren, copiii nu s-ar mai putea juca. Unii dintre penticostali au înţeles lucrul acesta şi chiar ne-au spus că, şi dacă ar parca alţii, ei tot nu ar veni aici cu maşinile. Ne-am bucura să înţeleagă toţi acest lucru”, ne-a declarat o altă doamnă.

Una peste alta, duminică dimineaţa erau suficiente locuri de parcare pe Aleea Trandafirilor aşa că numai o persoană rău intenţionată ar fi intrat pe terenul de sport, ceea ce, pe durata cât ne-am aflat în zonă, nu s-a întâmplat.

Cristiana Sabău

parcare teren 2 parcare teren 3 parcare teren 4 parcare teren 5 parcare teren 6 parcare teren 7 parcare teren 8 locatari

18 comentarii

 • Pentru majoritatea ortodoxa nu se iau asemenea măsuri. Frații penticostali sunt mai presus de celelalte culte? Le pică picioarele dacă merg pe jos câteva sute de metri în plus?

  • sigur ca le pica . ei si alta categorie sociala [nu zic care],din acest oras au alte drepturi , in comparatie cu noi astia mai prosti . pocaitii , aceasta specie au muuult mai multe drepturi ca noi. conform religiei lor sint unici si nemuritori. ne sint superiori in toate privintele . asta e. nu avem ce face.

  • la care ,,noi mai prosti´´,faceti referire,d-le Raul? ma indoiesc ca daca v-ar aplica cineva acest apelativ,ati starni un val de replici…poate ar fi bine sa se vada faptul ca ei nu parcheaza acolo,desi li s-a atribuit acest drept pt simplul fapt ca nu vor sa fie o piatra de poticnire :)….hai sa gandim si pozitiv,ca doar suntem ortodocsi! si mai suntem si in postul craciunului,nu?

  • ….si pe strada ghinzii s-a facut o biserica din lemn ……..care…”blocheaza” circulatia duminica, joia……pe cand vine primaria sa le faca o parcare in PADURE?

 • Oare se potriveste si aici replica ce a dus la rastunarea lui Richard Nixon de catre Bob Woodward si Carl Bernstein : „Follow the money!”?

 • dna. Monica , poate a fost o exprimare prea dura ,si prost in sensul ca tacem si inghitim tot ce ne dau astoia in CJ sau CL, dar si subliniez ….Dar….. , de-o vreme se intimpla lucruri ciudate din partea oficialilor din acest oras. asa simt eu. Da , daca cineva mi-ar spune ,,prost,, sau ,,prosti,, m-asi supara . Dar stiti de ce ??? fiindca adevarul doare , rau de tot !

 • ..si inca ceva dn. Monica , faptul ca astazi nu parcheaza acolo este ca aia in care Cretu spunea acum ceva luni in urma ca; acum o lasam ,,moarta,, , si s-a vazut cum a lasat-o si ce a facut . Aceasta duminica este linistea dinaintea furtunii . dvs. credeti in cinstea si onestitatea lui Cretu sau a pocatitlor ???

  • D-le Raul,iertati-ma,din punctul meu de vedere sunteti total incoerent in vorbire,nu am inteles nimic din ceea ce ati vrut sa-mi spuneti…dar mai bine asa,eu sunt apolitica.nu vreau sa stiu nimic din jocurile murdare a nimanui (fiecare isi va trage rasplata) si va intreb:
   -crede-ti ca dvs sau oricare dintre cei care citim/postam aici,vom rezolva aceste jocuri?
   Ati spus mai sus ca adevarul doare,ce sa inteleg de acolo :)),citez:,, Da , daca cineva mi-ar spune ,,prost,, sau ,,prosti,, m-asi supara . Dar stiti de ce ??? fiindca adevarul doare , rau de tot !”
   toate cele bune:)

  • Binenteles ca da dna. Monica . Doar luind atitudine vom putea rezolva multe din problemele tarii . e putin greu de inteles si greu de crezut. Faptul ca nu ati inteles nimic din ce am vrut sa spun …………..ce pot sa spun ?/ imi pare nespus de rau. veti intelege intr=o zi, dar va fi prea tirziu.

 • In primul rand,nu e vorba de nici un cult, ci de o denominatiune(dex online), in al doilea rand, e vorba de penticostali, nu de „pocaiti”, pentru ca pocaiti ar trebui sa fim toti, si daca am fi, asemenea situatii si comentarii n-ar exista. In al treilea rand, as sfatui pe cei care vor sa-si exprime parerea scrisa, sa nu faca greseli gramaticale, si sa nu foloseasca in exces semnele de punctuatie. Semidoctii nu vor fi luati niciodata in seama, in era informatiei. De cat sa ne pierdem timpul gasind greseli in cei din jurul nostru (macar ca exista), putem sa canalizam energia aceasta, mai ales in perioada Craciunului, spre iertare si dragoste; sunt sigura ca toata lumea ar fi mai castigata.
  Cat despre „conflictul” cu parcarea, care isi va gasi rezolvare intr-un fel sau altul, faptul ca suntem pro sau contra nu va schimba cu nimic adevarul, si anume ca pana la urma se va face ce vrea Dumnezeu. Personal gasesc ca nici una din parti nu are dreptate, si oricum nu sunt in masura sa arunc prima cu piatra, dar daca Hristos si venirea Lui in lumea asta inseamna ceva pentru voi, cititorii acestui articol, veti lasa si voi pietrele din mana.
  Va doresc un Craciun viu si frumos!

  • Fără legătură cu articolul dar în legătura cu sfatul privind greşelile gramaticale, în contextul folosit, „decât” se scrie legat. Zic şi eu. 😉

 • @ Roxana ˝putem sa canalizam energia aceasta, mai ales in perioada Craciunului, spre iertare si dragoste;˝

  De aceea, vom invita in mod oficial pe vecinii nostri penticostali sa tina pe terenul de sport un concert de cantece religioase dedicate sarbatorii nasterii Mantuitorului
  Am transmis rugamintea aceasta domnului Murza, care in aceasta seara a incercat sa intre pe terenul de sport cu masina.
  Pe teren erau copii, s-au adunat la bariera.Domnul Murza le-a spus sa se dea la o parte sa intre.Am ajuns la fata locului, am facut niste poze si le-am spus copiilor sa se dea la o parte pt. ca domnul Murza sa intre.L-am rugat in mod repetat apoi pe domnul Murza sa intre pe teren sa parcheze.A renuntat.
  I-am transmis rugamintea de a transmite la randul lui mai departe despre invitatia locatarilor catre vecinii nostri.
  Ii rugam sa vina sa concerteze pe terenul de sport.
  Vom incerca sa aducem si coruri care sa cante colinde maghiare, germani si ortodoxe, in spiritul bunei intelegeri dintre toti cei ce traim in Bistrita.
  Nu avem motive religioase de a ne opune intrarii cu masinile pe terenul de sport.
  Ii rugam pe concetatenii nostri sa ne accepte invitatia de a veni si a concerta pe teren fara masini.
  Vor fi bine primiti si ascultati.

 • Doamna Monica daca va mai ginditi o data ca ei nu parcheaza acolo ca nu vor sa fie o piatra de poticnire?Va-ti grabit cu concluzia.Nu au parcat ziua da noaptea se vede ca a venit unu sa sparga gheata ca hotii pe intuneric.
  Pina unde poate cobori nedreptatea facuta la cei slabi.

  • Nu ,nu m-am gandit si nici nu vreau sa ma gandesc.eu locuiesc undeva la tara,unde este liniste si pace,am dat doar un raspuns d-lui Raul,daca ati binevoit a citi comentariul meu,nu sunt nici penticostala ,nu sunt de partea nimanui,cunosc personajele pt ca prin natura muncii mele mi-e dat sa cunosc multa lume din urbea noastra mica,daca ma intrebati de parerea mea,nu,nu sunt de acord ca ei sa parcheze acolo si nu,nu sunt de acord cu deciziile primarului (si eu sunt platitor de taxe),dar unii din cei care comenteaza aici dau in oameni fara a-i cunoaste real,e urat lucru sa improsti cu noroi in oameni pe care nu ii cunosti,din spatele unui computer .M-am facut inteleasa?Multumesc!

 • Doamna Cristiana, ati gresit titlul „Penticostalii se tem să parcheze pe terenul de sport”.Din ce inteleg s-au temut pe lumina.Schimbati titlu ” Penticostalii se tem să parcheze pe terenul de sport pe lumina da nu se tem de sa vina pe intuneric”

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.