Actualitate

Continuă războiul la Consiliul Judeţean

Proiectele de validare a consilierilor judeţeni supleanţi pe listele USL au fost dezbătute din nou. Grupul PDL nu a votat, înregistrându-se doar 13 voturi ”pentru”. Radu Moldovan spune că juriştii se vor pronunţa dacă proiectele au fost adoptate sau nu şi că a demarat negocieri cu toate partidele, în timp ce Eugen Curteanu e de părere că s-a forţat nota şi ameninţă cu instanţa.

Preşedintele CJ, Radu Moldovan, a propus suplimentarea ordinii de zi a şedinţei extraordinare de luni, care avea iniţial un singur punct, legat de reabilitarea Casei Argintarului, cu încă patru proiecte: validarea mandatelor de consilieri judeţeni ale supleanţilor USL Nicolae Lupşan, Vasile Puica, Szanto Arpad şi Mirela Cârcu.

Liderul grupului consilierilor PDL, Eugen Curteanu, a spus că şedinţele extraordinare se convoacă în cazuri excepţionale, pentru proiecte care nu suportă amânare. El a adăugat că poate admite introducerea celui privind Casa Argintarului în această categorie, dar că i se pare ”absolut ciudată” suplimentarea cu proiecte de validare, care puteau fi discutate într-o şedinţă ordinară. Curteanu a anunţat că grupul PDL nu este de acord cu suplimentarea ordinii de zi.

Cu 15 voturi pentru, ordinea de zi suplimentată a fost aprobată.

După ce proiectul privind restaurarea Casei Argintarului a trecut cu 27 de voturi pentru, Radu Moldovan a anunţat că procedura de vot pentru validarea consilierilor supleanţi USL este prin vot deschis electronic, lucru cu care Eugen Curteanu, în numele colegilor săi de la PDL, nu a fost de acord.

Consilierii judeţeni PDL nu au votat cele patru proiecte de validare a supleanţilor, la finalul votului fiecăruia dintre ele preşedintele CJ anunţând: ”13 voturi pentru, nicio abţinere, niciun vot împotrivă”.

Consilierul judeţean PDL Florin Urîte a spus că ar fi normală o negociere între partide şi că are îndoieli în privinţa fiabilităţii sistemului electronic de vot.

La finalul şedinţei, Radu Moldovan a stat de vorbă cu jurnaliştii. ”Rămâne ca juriştii să se pronunţe, aţi văzut că eu n-am făcut nicio precizare dacă proiectele au trecut sau nu. Nu sunt un specialist în Drept şi nu mi-am permis să fac niciun fel de apreciere. Rămâne ca secretarul judeţului şi juriştii să se pronunţe dacă proiectele au fost adoptate sau nu. În şedinţa trecută au fost numai 12 voturi, acum a fost un vot în plus. La început au fost vreo trei în plus, la final a fost doar unul. Nu pot face aprecieri fără să se pronunţe specialiştii, este o situaţie inedită. Între timp am primit şi comunicarea oficială a sentinţei Tribunalului în acest caz. Am purtat negocieri cu toate partidele politice, nu doar cu PP-DD. N-am discutat punctual de validări, am discutat anumite lucruri. Şi cu partidele, şi cu liderii lor”, a spus el.

La rândul său, consilierul judeţean PDL Eugen Curteanu a afirmat că s-a încălcat regulamentul CJ. ”În aceste condiţii, e clar că a fost forţată nota extrem de tare şi de violent din partea preşedintelui CJ. Grupul consilierilor PDL va respecta hotărârea oricărei instanţe, atâta timp cât ea e definitivă şi irevocabilă. Acum, legat de modalitatea în care se stabileşte o majoritate în CJ, care e un organism deliberativ dar şi unul politic, e limpede că trebuie să existe discuţii pe partide politice. Dacă domnul Radu Moldovan a demarat discuţii? Tot ce e posibil, dar nu cu mine. Niciunul dintre colegii mei nu spun că ar fi ajuns la vreun compromis cu preşedintele CJ, în numele interesului acestui judeţ. Dacă se insistă de către CJ că hotărârile de luni au fost valabil adoptate, ne vom adresa instanţei. Nu am dubii, sunt sigur că nu sunt valabile, nu au fost respectate procedurile legale. PDL vrea ca odată şi odată să se discute în CJ şi proiecte care vizează reabilitarea infrastructurii, care vin în sprijinul locuitorilor, nu doar în sprijinul unor consilieri ai puterii. O funcţie de vicepreşedinte CJ nu este scopul nostru. Dacă se poate şi se obţine pe calea negocierii, ar fi un câştig pentru orice partid de opoziţie”, a precizat Curteanu.

A fost a treia oară când proiectele de validare a mandatelor noilor consilieri judeţeni USL au fost discutate în plen. În 31 ianuarie consilierii judeţeni PDL şi PP-DD nu s-au prezentat şi şedinţa nu a mai avut loc din lipsă de cvorum, iar în 4 februarie cei 15 consilieri de la cele două formaţiuni s-au abţinut de la vot. Ulterior, USL şi cei patru supleanţi s-au adresat Tribunalul Bistriţa-Năsăud, care a obligat Consiliul Judeţean să adopte hotărâri prin care să valideze mandatele.

cj25feb_1 CJ25feb_2 CJ25feb_3 CJ25feb_4 CJ25feb_5 CJ25feb_6 CJ25feb_7 CJ25feb_8

1 comentariu

  • Da…până nu demult îl înjuram pe Liviu Rusu pentru circul de acolo. A plecat Liviu Rusu şi a sărit în schemă Curteanu, trompeta şi mai obedienta a lui Olteanu.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS