Politică

Răzvan Cîtu (Forţa Civică): ”Ză dimocrasi” a la USL sau ”Ocoleşte-mă de-a dreptu’”

”Şedinţa CL, un exerciţiu şchiop al democraţiei dâmboviţene, pardon bistriţene. Chemarea cetăţenilor la urne ca să-şi exprime dorinţa de a avea “o şosea ocolitoare prin oraş”, lăsând la o parte orice polemică de ordin juridic, economic sau civic, naşte o întrebare: “Dacă şoseaua propusă trece prin oraş, atunci ea este o şosea ocolitoare care ocoleşte...ce anume?”.

“Ză dimocrasi” a la USL sau “Ocoleşte-mă de-a dreptu’”

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Bistriţa de ieri, 2 septembrie, a fost un exerciţiu şchiop al democraţiei dâmboviţene, pardon bistriţene. Deşi exista deja o sentinţă definitivă de anulare a HCL 151/2010 (a primei variante Centura Sud 1), tertipurile juridice pe care d-na secretar Gaftone le stăpâneşte la rang de artă au dus la o altă Hotărâre a CL, care face vorbire de “o altă variantă ocolitoare” (tot prin sudul oraşul Bistriţa, uşor modificată) şi care de fapt creează aceleaşi  probleme.


Chemarea cetăţenilor la urne ca să-şi exprime dorinţa de a avea “o şosea ocolitoare prin oraş”, lăsând la o parte orice polemică de ordin juridic, economic sau civic, naşte o întrebare: “Dacă şoseaua propusă trece prin oraş, atunci ea este o şosea ocolitoare care ocoleşte…ce anume?”.

Cea de-a doua întrebare care va fi adresată bistriţenilor se referă la pietonalul oraşului. După ce s-au făcut investiţii cu bani europeni în modernizarea unei zone încărcate de istorie locală şi pe care oamenii o utilizează în scop recreativ, acum vom fi întrebaţi dacă o dorim în continuare ca zonă pietonală. Logica edilului Creţu pare să fie aceeaşi. Dacă tot construim o şosea cu trafic greu la câteva sute de metri de centrul oraşului, de ce să nu fim de acord ca prin mijlocul lui să se circule cu autoturismele?

Domnul primar Creţu a fost foarte clar şi convingător când a argumentat că dânsul optează pentru referendum, deşi are varianta consultării populaţiei. Rezultatul referendumului ar deveni obligatoriu, însă el nu va putea fi pus în practică ȋn cazul centurii, pentru că decizia nu aparţine bistriţenilor, proiectul fiind unul de interes naţional. Atunci, ce s-ar putea ascunde în spatele acestei risipe de bani din bugetul local pentru o acţiune, fie ea şi “maximul democraţiei”, dar fără finalitate? Imaginea edilului, a PSD-ului şi a alianţei USL, care vor susţine că au avut cele mai bune intenţii pentru alegătorii bistriţeni, însă nu au fost lăsaţi, culmea!, de alţi cetăţeni care se opun unor proiecte fără viitor şi dăunătoare pentru Bistriţa?

Acestor cetăţeni li se alătură Forţa Civică Bistriţa-Năsăud, care, prin reprezentanţii ei a participat la dezbaterile publice şi la şedinţele Consiliului Local. La şedinţa extraordinară din data de 02.09.2013 am constatat că unui reprezentant al societăţii civile (prof. Ioan  Bojor) nu i s-a dat cuvântul pentru a-şi exprima opinia. O fi fost şi acela un exerciţiu de “maximă democraţie” din partea administraţiei USL!

Răzvan Cîtu, vicepreşedinte Forţa Civică Bistriţa-Năsăud

9 comentarii

  • Va multumesc pentru punctul d-voastra de vedere, mult prea subtil pentru a fi sesizat de cititorii interesati de problemele civice. Va asteptam si pe viitor, cu „analizele adanci” ale vietii civice din urbea bistriteana.
   P.S. Ca sa va conving ca luam in serios opiniile d-voastra, m-am conformat si am facut o vizita frizerului.

 • Mai Razvane, tot aud vehiculandu-se de o sentinţă definitivă de anulare a HCL 151/2010 (a primei variante Centura Sud 1). De ce nu se pune accent pe asta, de ce nu se interogheaza in sensul asta CNADR-ul si celelalte institutii abilitate in a da avize si aprobari ?
  Cretu este intr-atat de nepasator vizavi de rigorile legii ?
  Sau de fapt negrul nu e atat de negru ?

  • Stimate d-le/ d-na…, sunteti pe aproape. Pot sa va recomand sa parcurgeti articolele online (pe tema Centurii/ Soselei Ocolitoare) publicate in ultimele 2 saptamani? Daca confuzia persista, va sugerez sa participati la sedintele CL. Insa va trebui sa iesiti de la caldurica si din spatele anonimatului. 🙂 Succes!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS