La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud rămân operaţionale cele 7 Secţii de Poliţie Rurală cu sediile în Bistriţa, Prundu Bârgăului, Sînmihaiu de Câmpie, Beclean, Petru Rareş, Năsăud şi Sîngeorz-Băi.
Personalul care va încadra posturile de poliţie comunală va fi alocat prin redistribuire din cadrul structurilor de ordine publică pentru mediul rural.
În mediul rural vor desfăşura activităţi specifice un număr de 208 poliţişti, din care 146 în cadrul posturilor de poliţie comunale, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud.
Prin noul concept se urmăreşte: creşterea eficienţei poliţiei rurale şi a vizibilităţii ei în comunitate; eficientizarea activităţii datorită cunoaşterii reale a populaţiei şi a problemelor acesteia; adaptarea permanentă a dispozitivului de ordine publică la evoluţia situaţiei operative; reducerea timpului de intervenţie la evenimentele sesizate; eficientizarea utilizării parcului auto existent; celeritate în soluţionarea dosarelor penale prin gestionarea unitară a acestora.
Vechile posturi de Poliţie care funcţionau în mediul rural vor fi reînfiinţate şi vor funcţiona din nou, din 1 septembrie, după ce infracţionalitatea în această zonă a crescut cu şase la sută în comparaţie cu anul trecut, au anunţat, miercuri, oficialii Ministerului Administraţiei şi Internelor. Infracţionalitatea a crescut după ce, anul trecut, Poliţia Rurală a fost reorganizată, iar posturile au devenit aproape inexistente, în sensul în care acolo a rămas un singur lucrător, cu program între 8.00 şi 16.00. Fără poliţişti în comune, spun oficialii MAI, furturile de animale, tâlhăriile şi infracţiunile stradale au crescut cu şase la sută comparativ cu 2011. În aceste condiţii, de la 1 septembrie, vor funcţiona, la nivel naţional, 2.748 de posturi de Poliţie în mediul rural, la care vor lucra, în ture, câte patru-cinci persoane, sub coordonarea unui şef de post care îşi va obţine funcţia în urma unui concurs.
Adaugă comentariu